Populiariausi stalo žaidimai 2020-2021 metais

aisti žaidimus yra ne tik linksmybės ir pramogos. Štai kodėl stalo žaidimai ir galvosūkiai išgyvena renesansą. Jie kviečia kūrybiškai ir strategiškai mąstyti, dirbti komandoje ir bendradarbiauti bei, žinoma, galimybę užmegzti ryšį su žmonėmis, su kuriais gyvenate - tai sveikintina pertrauka nuo įprastos TV-mobilus-kompiuteris grandinės. Sunkiausia yra pasirinkti žaidimą tarp, regis, begalinės pasiūlos.

Kad palengvintume šią užduotį, dalinamės 10-čia populiariausių žaidimų, kurie šiais metais buvo šluojami iš lentynų ir papildė ne vienos šeimos stalo žaidimų kolekciją.

Tad jei ieškote ką veikti lietingą vakarą ar kaip pratempti dar vieną karantino dieną, laikas susipažinti su šiais specialistų parinktais klasikiniais ir visų mėgstamais populiariais žaidimais, kuriuos galite įsigyti https://zaidziam.lt/stalo-zaidimai/

Catan

Varžydamiesi dėl „pergalės taškų“ žaidėjai kontroliuoja savo civilizaciją ir bando pasklisti po modulinę šešiakampę lentą, kai gauna ir prekiauja natūraliais ištekliais, tokiais kaip kviečiai, plytos, avys, rūdos ir mediena. Tačiau saugokitės: kitas žaidėjas gali užkirsti jums kelią, ir jūs niekada nežinote, kada plėšikas gali pavogti kai kuriuos jūsų laimėjimus. Katano naujakuriai(Settlers of Catan), dabar tiesiog vadinamas „Catan“, yra puikus šeimos žaidimas, kuris siūlo platų išplėtimų ir papildomų pasirinkimų spektrą. Catan taisykles rasite D6.lt puslapyje

Ticket to Ride

Naudotis elegantiškai paprastu žaidimu „Ticket to Ride“ galite išmokti greičiau nei per 15 minučių. Žaidėjai renka įvairių tipų traukinių vagonų korteles, kuriomis jie naudojasi norėdami pretenduoti į geležinkelio maršrutus Šiaurės Amerikoje ar Europoje (priklauso nuo žaidimo tipo). Kuo ilgesni maršrutai, tuo daugiau taškų jie uždirba. Papildomus taškus gauna tas, kuris įvykdo kelionę jungiančią tolimiausius miestus bei žaidėjas, kuris nutiesia ilgiausią ištisinį maršrutą.

Dixit

Vaizdingas pasakojimų žaidimas „Dixit“ kviečia žaidėjus naudoti kortose esančius vaizdus, kad blefuotų priešininkams, o jie atspėtų, kuris vaizdas atitinka pasakojamą istoriją. Kiekviename žingsnyje pasakotojas ištaria trumpą frazę ar žodį, kad atitiktų jų kortelę. Kiekvienas žaidėjas pasirinks tą frazę labiausiai atitinkančią kortelę, o tada visi turi atspėti, kurią kortą pasakotojas pamatė, kai sukūrė savo trumpą pasakojimą. Teisingai atspėjęs pasakotojo kortelę gauna taškus.Tai kūrybiškumą skatinantis žaidimas, itin tinkantis vaikams.

Carcassonne

„Carcassonne“ yra plytelių klojimo žaidimas, kuriame žaidėjai užpildo kaimą aplink įtvirtintą miestą. Žaidėjai renkasi iš plytelių, kuriose pavaizduoti miestai, keliai, vienuolynai ir laukai, o kiekviena nauja plytelė sukuria nuolat besiplečiančią lentą, kurioje žaidėjai gali pridėti savo sekėjus, surinkdami taškus. Žengiant žingsnį, žaidėjas turi nuspręsti ar plečia savo erdves ar kenkia savo konkurentui. Žaidimas greitai besivystantis ir nenuobodus. Įdomu, kuomet žaidėjai taiko strategijas.

Monopoly

Norėdami „praturtėti“ ir priversti bankrutuoti priešininkus, turite rinkti nuosavybės spalvų komplektus namams statyti ir, jei pasiseks, netgi atnaujinti turtą į viešbutį. Kuo daugiau turtų jums priklauso, tuo daugiau nuomos mokesčių galite imti iš kitų ten įsikuriančių žaidėjų. Žmonės ir myli, ir nekenčia Monopolio, tačiau abejingų šiam žaidimui nėra. Tai be galo azartą sukeliantis žaidimas, o su tinkama strategija įdomus ir nenuobodus būdas laimėti ir susikrauti turtus. Monopolio stalo žaidimai būna su įvairiais priedais ir teminiai, tad niekada neatsibos.

Azul

Žaidime „Azul“ žaidėjai pakaitomis traukia spalvotas plyteles iš tiekėjų į savo žaidimo lentą. Vėliau turo metu žaidėjai renka taškus pagal tai, kaip jie pastatė plyteles karaliaus rūmams papuošti. Papildomi taškai surenkami už konkrečius modelius ir komplektus; iššvaistytos atsargos kenkia žaidėjo rezultatams. Laimi žaidėjas, surinkęs daugiausiai taškų žaidimo pabaigoje. Tai estetiškai patrauklus ir įtraukiantis žaidimas visai šeimai.

Jenga

Klasikinis, visiems pažįstamas ir niekada neatsibostantis žaidimas iš medinių blokelių. Atrodo neįmanoma sugalvoti paprastesnio žaidimo, kuris sukeltų tiek daug adrenalino ir džiaugsmo visai šeimai. Galima sakyti, tai netgi azartiškas žaidimas. Žaidimo Jenga taisyklės paprastos: ištraukite iš bokšto bloką nenuversdami viso bokšto ir padėkite ant viršaus. Taip eilės tvarka daro visi žaidėjai. Pralaimi tas, kurio žaidimo metu sugriuvo bokštas.

Scrabble

Dar vadinamas Kris-Kross, klasikinis kryžiažodžių žaidimas „Scrabble“ – tai kelių žaidėjų tikslas dėlioti turimas raides lentoje, kad būtų sudaryti daugiausia taškų surenkantys žodžiai. Raidės turi taškus, langeliai lentoje taip pat. Tad svarbu ne tik žodis, bet ir kur jis suformuotas lentoje. Žaidimo pabaigoje laimi žaidėjas, surinkęs daugiausiai taškų. Svarbiausia žinoti taisykles ir keletą gudrybių, norint gauti daugiau taškų - ir, žinoma, turėti po ranka žodyną, kuriame pateikiami ginčijami žodžiai.

iKnow

„iKnow“ žaidėjams siūlo unikalią žaidimo patirtį. Užuominos žaidėjus žingsnis po žingsnio veda prie teisingo atsakymo ir suteikia žaidėjams įdomių įžvalgų kiekvienam klausimui. Dviejų krypčių „iKnow“ žaidimų mechanika suteikia galimybę visiems laimėti net nežinant daugybės smulkmenų. Tiesiog reikia žinoti, ką žinos kiti žaidėjai ir galima siekti pergalės!

Cluedo

„Cluedo“ yra klasikinis paslapties aiškinimo žaidimas. Didingas dvaras, niekšiškas nužudymas, įtartinų veikėjų susibūrimas. Žaidėjai užuominų pagalba bei blefuojant turi išsiaiškinti kas, kokiu ginklu ir kur įvykdė nužudymą. Tai įtraukiantis ir įdomus žaidimas, ypatingai geras vakarėlių stalo žaidimas ar norint susipažinti nepažįstamai kompanijai.

Tai tik pirmieji stalo žaidimai jūsų kolekcijoje. Tačiau jei juos visus jau turite ir išbandėte, tuomet pasidomėkite nė kiek įmomumu nesusileidžiančiais žaidimais Bushido, Wingspan, Risk, Dobble, Bingo, Tik Tak Bumm.


Reklama: Kas yra vacys

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

0 # Edison 2023-09-15 11:10
You actually make it seem so easy with your presentation bbut I find this topic too be actually something which I think I would never understand.
It seemjs too complex andd very broad foor me.
I am looking forward forr yourr next post, I will try to get thee
hang of it!

my blog post :: hanuman chalisa bengali: https://my.desktopnexus.com/godsandprayers/journal/profound-benefits-of-reciting-hanuman-chalisa-45401/
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # Frederick 2023-09-23 12:32
I’m not that much of a online reader to be honest but your blogs really nice, keep
it up! I'll go aheadd and bookmmark your website to come back in the
future. All the best

My web-site :: hanuman chalisa bengali: https://medium.com/@mereprabhu.bhakti/hanuman-kavach-%E0%A4%B9%E0%A4%A8%E0%A5%81%E0%A4%AE%E0%A4%BE%E0%A4%A8-%E0%A4%95%E0%A4%B5%E0%A4%9A-802e0d3bc170
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # Kim 2023-10-20 19:12
I'm really lovin the theme/design of your blog. Do you ever run into any web
browser compatibility problems? A handful of my blog audience
have complained about my site not working correctly in Explorer
but looks great in Opera. Do you have any suggestions to help fix
this issue?

My webpage :: hanuman jayanti: https://twitter.com/godsandparyers
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # Bertie 2023-10-22 21:15
Hi there are using Wordpress for your blog platform? I'm new
to thhe blog world but I'm trying to get started and set up my own.
Do you need any html coding knowledge to make your owwn blog?
Anny help would be really appreciated!

Stop by my web blog; Lyricshollywood.com: http://atlantawomenmag.xyz/blogs/viewstory/112639
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # Amy 2023-11-08 11:12
What you posted was very reasonable. However, consider this,
suppose you added a little content? I mean, I don't want to tell you how to run your blog, however what if
you added a title that makes people desire more? I mean Populiariausi
sttalo žaidimai 2020-2021 metais is a little boring.
Yoou ought to peek at Yahoo's front page and see how they create news heradlines to grab people
to opoen the links. You might try adding a video or a related pic or two to get peeople interested about everything've written.
Just my opinion, itt might bring your posts a little bit
more interesting.

Also visit my blog poost ... Lyricshollywood songs lyrics: http://www.xn--or3b86lr6a5zftye.com/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=15400
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # Tyrell 2023-11-08 12:20
I lved as much aas you'll receive carried oout right here.
Thee sketch is tasteful, your authored material stylish.
nonetheless, you command get bought an nervousness over that you wish
be delivering thhe following. unwell unquestionably ccome further formerly again as exactly the same nearly very
often inside case you shield this increase.

My website; Lyricshollywood.com: http://dkair.kr/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=357660
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # Robbie 2023-11-11 08:09
Everything is very open wwith a really clear explanation of the issues.
It wass definitely informative. Your website is very useful.

Thanks for sharing!

Alsso visit my homepage; Lyricshollywood punjabi songs (Margery: https://www.mazafakas.com/user/profile/2970630)
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų