Tikram kavos gerbėjui reikalingas kavos aparatas namuose

Yra kava ir yra espreso. Tie, kurie nėra kavos žinovai, kartais tiek espreso, tiek kavos gėrimus vadina tiesiog kava. Nėra didelė nuodėmė, tačiau tie kurie ypač mėgaujasi mėgstamu gėrimu su kofeinu, net nelygina šių dviejų.

Gaminant espreso, jūs pradedate nuo aukštesnės kokybės kavos pupelių, o tada jas užplikote tokiu procesu, kurio metu gaunamas didesnis skonio intensyvumas. Aukštos kokybės espreso gėrimo viršuje yra sluoksnis puikių putų, vadinamų „crema“. Espreso kavą galima gerti tokią, kokia yra, arba sumaišyti su kitais ingredientais, kad pagamintumėte bet kokį populiarų espreso kavos gėrimą.

Jei perskaičius šią pastraipą neužsimanėte espreso gėrimo, tai greičiausiai tenkinsitės tradiciškesniu kavos gėrimu. Bet kokiu atveju, žmonėms, kurie dažnai mėgaujasi kavos puodeliu, greičiausiai reikalingi nauji kavos aparatai namuose. Apie tai ir pakalbėsime.

Ką galite pagaminti su kavos aparatu?

Gali būti, kad esate espreso mėgėjai, patys to nesuprasdami. Daugelis populiariausių kavos gėrimų gaminami iš espreso kavos, todėl jei paprastai užsisakote kavinėje kurią nors iš žemiau pateiktų kavos rūšių, verta apsvarstyti espreso kavos aparato įsigijimą namams.

Tuo tarpu jei jau turite espreso kavos aparatą, bet kurį iš čia paminėtų gėrimų galite pagaminti savo virtuvėje gerokai pigiau, jei turite tinkamų ingredientų ir šiek tiek laiko:

Espreso kava arba dvigubas espreso. Juoda, stipri ir aromatinga. Tie kurie geria espreso, teigia, jog tai tikra kava. Turint kavos aparatą, tai pati pagrindinė kavos būsena, nuo kurios viskas prasideda.

Macchiato. Porcija espreso, o ant viršaus šiek tiek garinto pieno, kad pridėtumėte šiek tiek papildomų putų ir sušvelnintumėte stiprų skonį.

Kapučino. Panašu į macchiato, bet su daugiau pieno. Kapučino yra vienas iš populiariausių būdų gerti kavą, šį gėrimą lengva pasigaminti namuose, jei turite kavos virimo aparatą.

Latte. Tai panašu į kapučino, bet su daugiau pieno ir tik plonu putų sluoksniu.

Mocha. Kaip kapučino, bet su šokoladu.

Tai yra pagrindiniai standartai, tačiau jei norite, visada galite pridėti papildomų priedų, atsižvelgdami į savo pageidavimus, pvz., plakta grietinė, kvapiosios medžiagos, pavyzdžiui, lazdyno riešutų, karamelės ar pipirmėtės sirupai, ir netgi galite naudoti pieno alternatyvas (sojų, migdolų pienas).

Savo namuose turėdami kavos virimo aparatą, galite pasiduoti eksperimentams, išbandyti naujus receptus ir derinius, kurių niekada negautumėte kavinėse.

Nebūtinos aparato funkcijos, kurios pakeis gyvenimą

Renkantis kavos aparatą, ypač pirmą kartą, susikoncentruosite į tai, kad aparatas gamintų kavą. Juk tai pagrindinė jo funkcija. Tačiau jei panagrinėtumėte atidžiau, yra begalė funkcijų, kurios neprivalomos skaniai kavai paruošti, tačiau gali pakeisti gyvenimą.

Įmontuota kavamalė. Šviežiai maltų pupelių kava gali labai pakeisti gėrimo skonį, o malūnėlis, kuris yra jūsų kavos aparato dalis, gali padidinti patogumą ir sutaupyti vietos ant stalo. Ši funkcija puikiai tinka tiems, kurie turi ribotą stalviršio erdvę arba tiesiog nenori pirkti atskiros kavamalės.

Vandens filtras. Ar žinote, jog kavos skonis priklauso ne tik nuo pupelių, tačiau ir nuo vandens. Vandens kokybė daro stiprią įtaką kavos skoniui ir aromatui. Norint pagerinti kavos skonį, naudinga pasirinkti kavos aparatą su įdedamu vandens filtru.

Puodelių pašildymo lentynėlė. Karšta kava įpilta į šaltą puodelį, greitai atvėsta. Jei jūs mėgstate karštą kavą ir mėgaujatės ja ilgai, tuomet jums derėtų atkreipti dėmesį į kavos aparatus, kurie turi puodelių pašildymo lentynėlę.

Pieno plakiklis. Nors daugelis aparatų ir taip turi šią funkciją, tačiau jei žvalgotės pigesnių kavos aparatų, atkreipkite dėmesį į kavos plakimo funkciją. Jei mėgstate kapučino, latte ar netgi kavą su pienu, pieno plakimo garais funkcija jums tikrai pravers.

Keletas patarimų, kaip išsirinkti kavos aparatą: https://namubutuapdaila.lt/ka-reikia-zinoti-renkantis-kavos-aparata-namams/

Ir pabaigai, be kavos daugelis neįsivaizduoja savo gyvenimo. Tačiau įsigijus kavos aparatą namams, greitai nesuprasite, kaip galėjote be jo gyventi iki šiol.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų