Virtuvė ir svetainė vienoje erdvėje: atskiriame zonas

Įsigijote būstą, kuriame virtuvė ir svetainė – vienoje erdvėje? Yra keli sumanūs būdai, kaip be papildomų sienų konstrukcijų galite efektyviai izoliuoti šias dvi skirtingas zonas. Interjero dizaineriai teigia, kad erdvių planavimas daiktais bei dekoro detalėmis pastarosiomis dienomis tapo viena populiariausių tendencijų. Toliau – originalios idėjos, kurios padės suformuoti geidžiamą patalpos zonų atskirtį.

L formos virtuvės baldų derinys

Jei vis dar dairotės pagrindinių baldų virtuvei, pasvarstykite apie L formos virtuvinio komplekto įsigijimą. Tokie kokybiški ir nebūtinai brangūs virtuvės komplektai suteiks daug naudingo ploto darbams, o L linkis atskirs zonas. Žinoma, tokiu atveju trumpoji spintelių linijos dalis turėtų būti ties svetainės šonu ar priešais ją.

Galite vadinamąjį linkį dar prailginti, pavyzdžiui, panaudodami pastatomą vyno ar knygų lentyną, papildomą spintelę, baro stalą. Efektyvus sprendimas prie spintelės nugarėlės tvirtinti medienos faneros plokštes arba kamštinės dangos „sieną“. Ją galima nudažyti arba sumaniai dekoruoti nuotraukomis, receptų užrašais, paveikslais, kitomis nesunkiomis detalėmis.

Baro stalas

Šis aukštas baldas gali pasitarnauti kaip efektyvi širma. Net jei pasirenkate standartinį virtuvės komplektą, tvirtinamą tik prie vienos sienos, kampu pastatytas baras izoliuos virtuvę. Tai gera mintis tiems, kuriuos žavi vadinamosios salelės, bet šių neintegravo iškart įrengdami virtuvę.

Baras esant poreikiui suteiks privatumo, sutaupys kambario plotą, kuris įprastai būtų skiriamas didesniam stalui, sėdimosioms vietoms. Geriausia tai, kad ribą nubrėžiantis daiktas gali tapti ir staliuku susirinkus draugams.

Uždaros ir atviros lentynos

Patogu vietoje gipso konstrukcijos panaudoti pastatomas lentynas – atvira arba uždara „nugarėle“. Uždaromis lentynomis rekomenduojama atskirti virtuvės ir prieškambario zoną, o atviros subtiliai nubrėš svetainės ribas. Be to, tai ideali proga pagyvinti savąjį interjerą augalais, meno kūriniais, muzikos plokštelėmis ar eksponuojama knygų kolekcija.

Baldų išdėstymas

Galiausiai, nenorint investuoti į papildomus korpusinius baldus, galima sumaniai išdėstyti jau turimus, juos perstumdyti. Vienas efektyviausių metodų – sofos pastatymas taip, kad sėdintieji būtų nugara atsisukę į virtuvės zoną. Taip erdvė ne tik įgauna simbolinę ribą, bet ir būsto gyventojams leidžia geriau susikoncentruoti į vieną patalpą, sutelkti mintis į poilsį.

Namai seniai nebeapsiriboja tik ramiu prieglobsčiu – šiandien juose telpa patogus biuras, susitikimų vieta, o kartais net nuosavas sporto klubas. Tam, kad visus dienos ritualus bei darbo ir poilsio rutinas atskirti būtų paprasčiau, verta skirti laiko bent subtiliam ribų nustatymui.


Daugiau: Voke 3

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų