Karantinas baigiasi, bet ekstremalioji situacija išlieka

Pirmadienį Vyriausybės posėdyje priimtas sprendimas nuo liepos 1 d. palikti tik paskelbtą valstybės lygio ekstremaliąją situaciją visoje šalyje dėl koronaviruso (COVID-19) plitimo grėsmės.

Posėdyje buvo nustatyti ir laikini valstybės sienos kirtimo apribojimai, nustatant atvejus, kai užsieniečiams neleidžiama atvykti į Lietuvos Respublikos teritoriją.

Paslaugos gali būti teikiamos viešose prekybos vietose, laisvalaikio ir pramogų vietose, viešojo maitinimo įstaigose, restoranuose, kavinėse, baruose, naktiniuose klubuose ir kitose pasilinksminimo vietose, tačiau būtina užtikrinti visus saugumo reikalavimus.

 Kultūros, pramogų, sporto ar kiti renginiai turi būti organizuojami ir vykdomi laikantis žmonių srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi ir kitų būtinų visuomenės sveikatos saugos, higienos bei asmens apsaugos priemonių naudojimo sąlygų.

Privalomas bilietų platinimas elektroniniu būdu ir (arba) žiūrovų ir (ar) dalyvių registravimas bei kontroliuojamas žiūrovų ir (ar) dalyvių patekimas į renginio vietą. Taip pat uždarose erdvėse organizuojamuose renginiuose žiūrovai ir (ar) dalyviai renginį stebi tik iš sėdimų vietų (išskyrus atvejus, kai organizuojamos gyvūnų parodos), gali būti užpildoma ne daugiau kaip 75 proc. visų sėdimų vietų.

Uždarose ir atvirose erdvėse organizuojamuose renginiuose, kuriuose žiūrovai ir (ar) dalyviai renginį stebi ne tik iš sėdimų vietų, žiūrovų ir (ar) dalyvių skaičius neribojamas, tačiau juose gali dalyvauti tik asmenys, atitinkantys vieną iš šių kriterijų: asmuo yra pasiskiepijęs viena iš šių COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) vakcinų:

  • praėjus vienai savaitei nuo „Comirnaty“ ar „COVID-19 Vaccine Moderna“ vakcinos antrosios dozės;
  • praėjus 2 savaitėms nuo „COVID-19 Vaccine Janssen“ vakcinos dozės suleidimo;
  • praėjus 4 savaitėms, bet ne daugiau kaip 13 savaičių nuo pirmos „Vaxzevria“ vakcinos dozės suleidimo;
  • po antros „Vaxzevria“ vakcinos dozės;
  • praėjus 2 savaitėms nuo „Comirnaty“, „COVID-19 Vaccine Moderna“, „COVID-19 Vaccine Janssen“ ar „Vaxzevria“ vakcinos vienos dozės suleidimo asmeniui, kuris persirgo COVID-19 liga (koronaviruso infekcija) ir diagnozė buvo patvirtinta remiantis teigiamu SARS-CoV-2 PGR tyrimo rezultatu;
  • arba jei asmuo persirgo COVID-19 liga (koronaviruso infekcija) ir diagnozė buvo patvirtinta remiantis teigiamu SARS-CoV-2 PGR tyrimo ar antigeno testo rezultatu, o nuo teigiamo tyrimo rezultato praėjo ne daugiau kaip 210 dienų (bet ne anksčiau, nei asmeniui baigėsi paskirtos izoliacijos terminas).

Kaukių dėvėjimas uždarose patalpose nuo šiol yra tik rekomenduojamas, tačiau kaukės ir toliau privaloma dėvėti uždarose patalpose, kuriose yra teikiamos paslaugos – kur yra kontaktas tarp paslaugos gavėjo ir paslaugos teikėjo. Tai reiškia, pavyzdžiui, prekybos centruose, viešajame transporte žmonės ir toliau turės privalomai dėvėti kaukes.

Ikimokyklinis, priešmokyklinis, pradinis, pagrindinis, vidurinis ugdymas, profesinis mokymas ir aukštojo mokslo studijos, neformalusis suaugusiųjų ir vaikų švietimas bei švietimo pagalba vykdomi užtikrinant nustatytas asmenų srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi ir kitas būtinas sąlygas.

Siekiant išlaikyti gerėjančią epidemiologinę situaciją, būtina toliau aktyviai skiepytis ir skatinti visuomenę elgtis atsakingai, kad kuo greičiau būtų įgytas kolektyvinis imunitetas.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

0 # Pilieti, 2021-06-28 18:25
Liko 2 dienos pasirašyti Vengriją palaikančią peticiją (galima ir anonimiškai) :
- peticijos. com/signatures.php?tunnus=eim_sjdio_peticija_skirt a_palaikyti_vengrijai_u_jos_ryt_ginant_savo_eimas& page_number=565&num_rows=10&s=87384787 -------

Be to, galite nusiųsti palaikymo, padėkos už Vengrijos palaikymą laišką, žinutę ar tiesiog širdelę JE LR Prezidentui.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # Skubėkime - 2021-06-28 18:30
Liko 2 dienos pasirašyti Vengriją palaikančią peticiją (galima ir anonimiškai) :
- peticijos. com/signatures.php?tunnus=eim_sjdio_peticija_skirt a_palaikyti_vengrijai_u_jos_ryt_ginant_savo_eimas& page_number=565&num_rows=10&s=87384787
-------
Be to, galite nusiųsti palaikymo, padėkos už Vengrijos palaikymą laišką, žinutę ar tiesiog širdelę JE LR Prezidentui.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų