Didžiausios problemos įrenginėjant būstą

Jei planuojate atnaujinti arba naujai įrengti savo būstą turite atidžiai įvertinti būsimas išlaidas, nes galutinis rezultatas gali būti visai kitoks. Statybinių medžiagų kainos kyla, specialistų paslaugos kainuoja nemažai, o pradėjus tvarkyti vieną kampą, pasirodo, jog reikia keisti vos ne pusę būsto. Kad netektų griebtis už galvos skaičiuojant pinigus, verta blaiviai įvertinti savo galimybes ir turimas santaupas bei apsvarstyti paskolos panaudojimo galimybę.

Juk nesedėsite “karo sąlygomis” pusiau įrengtame bute kai baigsis lėšos, o užsidirbti papildomai užima daug laiko. Saldo paskola būsto įrengimui gali padėti išspręsti šį finansinį klausimą greitai ir paprastai.

Ką reikia turėti omenyje vertinant būsto remonto išlaidas?

Norint įrengti būstą už kuo geresnę kainą ir siekiant sutaupyti verta peržiūrėti norimų statybinių prekių kainas internete. Galbūt Jums reikia ir naujos buitinės technikos, o galbūt ji jau įmontuota naujuose namuose - verta nepamiršti šio vieno iš brangiausių virtuvės elementų.

Jei abejojate kaip įrengti interjerą verta pasikonsultuoti su šios srities specialistais, kurie patars kokius baldus ir kitas detales būstui geriausiai pirkti, o ko vertėtų atsisakyti. Net sienų spalva yra labai svarbu - galite pasirinkti per daug ryškią, kuri greitai pradės erzinti, o visų kambario sienų perdažymas yra nepigus malonumas. Tačiau specialisto konsultacija gali stipriai išpūsti Jūsų suplanuotą remonto biudžetą.

Verta atminti, jog pradėjus darbus gali paaiškėti, jog reikia keisti/taisyti/atnaujinti dar daugiau būsto vietų ir tai reikia atlikti nedelsiant, todėl visada turėtų būti paliekamas papildomas rezervas nenumatytiems atvejams.

Ar man būtina viską pirkti dabar, ar tai gali palaukti?

Kartais žmonės pasirenka variantą gyventi tarsi statybų aikštelėje labai ilgai - su nedažytomis sienomis, be baldų, vandens ir taip toliau, taip siekdami palaipsniui investuoti savo uždirbamas lėšas į būstą. Tačiau toks variantas tiktų tikrai nedaugeliui ir ko gero tai nėra pats sumaniausias sprendimas, nes grįžus po sunkios darbo dienos norisi jaustis komfortiškai, o ne kaip “karo zonoje”. Tokiu atveju geriau pasiskolinti pinigų ir kas mėnesį juos grąžinti jau susitvarkius būstą. Tačiau, jei tiesiog norite atsinaujinti baldus, ar nusipirkti prabangesnę interjero detalę, tada tikrai verta apsvarstyti galimybę atidėti pirkinį kuriam laikui.

Ar būtina pirkti tik naujus daiktus?

Kartais, jei norite pataupyti galite laikinai pasinaudoti siūlomais senesniais baldais, tačiau visada yra praktiškiau pirkti naujus, nes jie tarnaus ilgiau ir atrodys geriau. Namai yra Jūsų poilsio oazė, kurioje Jūs jaučiatės patogiai ir jaukiai.

Kokias užslėptas išlaidas aš galiu praleisti planuodamas būsto įrengimą?

Naujo būsto įrengimas sumažina netikėtų išlaidų tikimybę, tačiau jei turite seniau statytą, tada turėkite omenyje, jog didėja tikimybę, jog reikės papildomų lėšų renovuojant labai netikėtas vietas. Gali paaiškėti, jog reikia keisti elektros instaliaciją, kanalizaciją, kovoti su pelėsiu, lopyti stogą ir daugelis labai įvairių dalykų, apie kuriuos nebūtumėte net pagalvoję. Keičiant sakysime vamzdžius galite užpilti kaimynus - labai daug netikėtų išlaidų, kurios išryškėja tik darbo eigoje, todėl visada verta turėti papildomą piniginį fondą tokiems atvejams.

Kaip pasiskolinti pinigų netikėtoms išlaidoms?

Pradėjus remontą jau negalite sustoti pusiaukelėje ir pamačius, jog reikia skirti papildomų lėšų, o piniginė - tuščia verta apgalvoti paskolos ėmimo galimybę nesiskolinant pinigų iš artimųjų. Taip pat galite pasirinkti kitą variantą, kuris būtų ne toks patogus - išleisti tik tiek pinigų, kiek turite, tačiau tada tektų ilgai taupyti ir remontas truktų labai ilgai.

Saldo paskola būsto įrengimui gali pagelbėti Jums labai greitai išspręsti iškilusius finansinius klausimus. Tai puiki galimybė pasiskolinti greitai bet kuriuo paros metu, nes naudojama unikali klientų vertinimo sistema. Jums tereikia užpildyti paraišką internetu naudojant Smart ID, Mobile ID arba video identifikaciją, tuometpatvirtinti savo tapatybę su Ondato ir viskas. Belieka laukti atsakymo, kuris Jus pasieks labai greitai, o būsto įrengimo vizija bus pilnai įgyvendinta.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų