Išmanus namų šildymas – naujas komforto standartas

Buitis tampa vis mažiau varginančia kasdienybės dalimi. Dulkių siurbimo ir langų valymo robotai, naujos kartos skalbimo mašinos, rūbų džiovyklės, kiti modernūs prietaisai ir išmanus namų valdymas jau seniai nebėra tik fantastiniame filme matoma realybė. Dabar ir šildymas privačiame būste gali būti itin patogus ir ekonomiškas. Atsinaujinančios energetikos specialistai teigia, kad šilumos siurblys oras-vanduo vertas tapti išmanių namų širdimi.

Tvarumas ir inovacijos užima svarbią šiuolaikinių statybų dalį. Nuo šių metų visi naujai statomi namai turi atitikti A++ energinio naudingumo klasę ir bent didžiąją dalį naudojamos energijos gauti iš atsinaujinančių energijos šaltinių. Daugelis būsimų naujakurių taip pat nori turėti išmanius, protingus namus. Komforto, saugumo ir patogumą jausmą sukelia galimybė vos vienu mygtuko paspaudimu ar per nuotolį išmaniuoju telefonu įjungti bei išjungti šviesą, šildymą, nustatyti norimą patalpų temperatūrą, atitraukti ir užtraukti užuolaidas ir t.t. Svarbiausia, tai ne tik patogu, bet ir energetiškai efektyvu: įvairių namų ūkio sričių automatizavimas padeda šeimai sumažinti išlaidas ir sutaupyti.

Šilumos siurblys gali tapti išmanių namų širdimi

Automatizuotas ir protingas būsto šildymas bei vėsinimas su šilumos siurbliu leidžia ne tik mėgautis komfortiška namų aplinka, bet ir sumažinti energijos sąnaudas. Pavyzdžiui, naujos kartos šilumos siurblys oras-vanduo „Samsung ClimateHub“ skirtas patalpų šildymui, vėsinimui ir karšto vandens ruošimui. Jis gali apjungti grindinį šildymą, radiatorius ir karštą vandenį, tuo sukurdamas tobulą namų mikroklimatą. Be to, jame integruota vėsinimo funkcija, todėl net ir karštą vasaros dieną namuose jausitės komfortiškai.

Patogu tai, kad galima pasirinkti skirtingos galios šilumos siurblį, priklausomai nuo šeimininkų poreikių ir būsto dydžio. Pavyzdžiui, A++ klasės namui, kurio plotas apie 140 – 160 kvadratinių metrų, pakaks 6 kW įrenginio. Tačiau, jei namas yra A ar B klasės, šis 6 kW galios šilumos siurblys oras-vanduo efektyviausias bus 100 kvadratinių metrų plotui. Svarbiausia, kad vos vienas įrenginys gali apjungti net keletą funkcijų ir tapti išmanių namų širdimi.

Viena aplikacija išmaniajame telefone leidžia valdyti visus namus

Sumaniai apjungtos atsinaujinančių energijos šaltinių galimybės ir išmaniosios technologijos leidžia mėgautis nauju komforto standartu. „Samsung ClimateHub“ šilumos siurbliai oras vanduo gali būti jungiami su „SmartThings“ centru, per kurį valdomi ir kiti namų įrenginiai bei sistemos. Tad vienos programėlės „Samsung SmartThings“ pagalba išmaniuoju telefonu galima stebėti ir valdyti net tik visą šildymo, vėsinimo ir karšto vandens sistemą, bet ir namų apšvietimą, vaizdo kameras, elektros lizdus, išmaniąsias spynas, televizorių, skalbimo mašiną ir kitus išmanius buitinius prietaisus. Rodos, neįtikėtina, kaip viena maža protinga dėžutė, leidžianti valdyti namus nuotoliniu būdu, gali palengvinti buitį ir kasdienį gyvenimą.

Šilumos siurblys „Samsung ClimateHub“ turi ir intuityvų spalvotą valdiklį – valdymo ekraną, kuris yra ypač patogus ir lengvai suprantamas. Be to, galima pasirinkti norimą valdymo kalbą. Toks modernus valdiklis greitai ir paprastai leidžia reguliuoti temperatūrą, nustatyti norimą laiką, stebėti energijos suvartojimą, trikdžius ir pan. Beje, skirtingose zonose galima nustatyti skirtingą temperatūrą. Pavyzdžiui, padidinti radiatorių temperatūrą ir sumažinti grindų šildymą.

Gyvenimas su moderniu šilumos siurbliu – ne tik patogus, bet ir ekonomiškas

Išmaniuoju būdu valdoma šildymo, vėsinimo bei karšto vandens ruošimo sistema leidžia pasirūpinti efektyviu energijos suvartojimu. Reguliuodami skirtingus temperatūros nustatymus skirtingose namų zonose, sudarydami šilumos siurblio veikimo tvarkaraščius, nustatydami jo veikimo režimą ir atlikdami kitus veiksmus, galite gerokai sumažinti energijos suvartojimą ir sutaupyti. Be to, netenka išleisti papildomų lėšų kondicionieriui, boileriui ar vandens šildytuvui. Todėl tai yra puikiai apgalvotas, ekonomiškas sprendimas šiuolaikiškų būstų savininkams.

UAB „Saulės grąža“ yra saulės energetikos specialistai ir oficialūs modernių, naujos kartos „Samsung“ šilumos siurblių atstovai Lietuvoje. Tad jei norite turėti protingus, tvarius ir taupius namus, kreipkitės ir gaukite visus atsakymus į kylančius klausimus.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų