Deginta mediena - vertinantiems kokybę ir estetiką

Mediena – ekologiška ir natūrali statybinė medžiaga, kurios populiarumas nemažėja. Mediena gali būti apdorojama įvairiais būdais: dažoma, lakuojama, alyvuojama, deginama ir t. t. Ką žinome apie medienos apdirbimą deginant?

Deginta mediena. Kas tai?

Deginta mediena – tai mediena, apdirbta, panaudojant specialią japonų medžio apdirbimo technologiją, vadinamą Yakisugi. Ši technologija dar yra žinoma ir Shou Sugi Ban pavadinimu. Šia medžio apdirbimo technologija gali būti apdirbta įvairi mediena, pavyzdžiui, Sibiro maumedis, eglė, pušis ir t. t. Deginta mediena gali būti skirtingo apdirbimo lygio, t. y., degintos medienos dailylentės gali būti šukuotos vieną kartą, jos gali būti ir nešukuotos, tačiau, nepriklausomai nuo jų sušukavimo lygio, visos jos yra dengiamos ekologiška alyva.

Degintos medienos privalumai

Deginta mediena turi daug privalumų. Pradėkime nuo to, kad jos išvaizda yra išskirtinė ir unikali, todėl ieškantiems netradicinių sprendimų ši mediena pats geriausiais pasirinkimas. Ši mediena puikiai tiks ir tiems, kurie ieško subtiliai elegantiškų ir prabangiai atrodančių medienos dailylenčių. Ilgaamžiškos bei kokybiškos degintos medienos dailylentės taip pat pasižymi tuo, kad dėl specialaus jų apdirbimo, panaudojant išskirtinę japonišką medžio apdirbimo technologiją, jos tampa mažiau degios, atsparios drėgmės, ultravioletinių spindulių, pelėsio ir įvairių kenkėjų poveikiui. Degintos medienos ekologiškumas bei tvarumas yra dar dvi savybės, kuriomis pasižymi ši mediena. Būtina paminėti ir tai, kad šios medienos nereikia papildomai dažyti, o tai yra didelis privalumas tiek finansiniu, tiek laiko atžvilgiu. Didelį degintos medienos asortimentą rasite sekdami šią nuorodą: https://sugibanwood.com/.

Degintos medienos panaudojimo galimybės

Dažnai kyla klausimas, kokiems projektams įgyvendinti yra tinkama deginta mediena? Atsakant į šį klausimą, būtina paminėti, kad deginta mediena dėl savo ilgaamžiškumo savybių yra puikus pasirinkimas tiek lauko, tiek vidaus darbams. Išskirtinės išvaizdos degintos medienos dailylentės puikiai tinka namo fasadų apdailai, taip pat balkonams, turėklams ir kitoms eksterjero detalėms įrengti. Deginta mediena – vienas praktiškiausių ir ekonomiškiausių pasirinkimų, svajojantiems apie ilgaamžę, patvarią ir estetiškai patrauklią lauko terasą ar tvorą. O štai degintos medienos interjero elementai kuria jaukią ir šiltą namų atmosferą.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų