Plaukų mezoterapija ir plaukų slinkimas, ar galima jo išvengti?

Plaukų slinkimas gali būti būklė, kai kasdien susitinkate su plaukų kuokštu, kai pirštais braukiate per juos ir pastebite, kad plaukai slenka ir krenta, tikrai reikia sunerimti. Deja, jokie plaukų slinkimo gydymo būdai ar šampūnai negali suteikti paguodos išretėjusioms galvos odos vietoms. Kitaip tariant, svarbu suprasti plaukų slinkimo priežastis, o tada kreiptis į profesionalų gydymą, kad sustabdytumėte plaukų slinkimą ir pamatytumėte matomus rezultatus. Šiame straipsnyje mes pasinersime į dažniausiai pasitaikančius plaukų slinkimo tipus ir apie tai, kaip mezoterapija yra veiksminga priemonė vyrams ir moterims.

Plaukų slinkimo tipai

Yra keletas plaukų slinkimo tipų, kurie gali būti painūs tiems iš mūsų, kurie tiesiog ieško sprendimo. Paprastais žodžiais tariant, jei ant galvos odos randate nuplikusių dėmių ar suplonėjusių vietų, kurios anksčiau nebuvo tuščios, jums stipriai slenka plaukai. To priežastys yra gana bendros, gali būti stiprus stresas, hormonų disbalansas, nėštumas ar genetika. Kai kurie įprasti plaukų slinkimo tipai yra šie:

  • Androgeninė alopecija taip pat žinomas kaip vyriškas arba moteriškas nuplikimas, androgeninę alopeciją sukelia genetiniai veiksniai. Terminas „androgeninis“ reiškia padidėjusį androgenų hormonų gamybą, dėl kurio gali susilpnėti plaukų folikulai ir išretėti sritys aplink smilkinius ir galvos vainiką, dėl ko traukiasi plaukų linija.
  • Involiucinė alopecija. Vienas iš senėjimo požymių yra plaukų slinkimas. Vyresniems nei 50 metų vyrams ir moterims laikotarpis tarp tipinio plaukų ciklo nuo jų augimo iki slinkimo fazės sutrumpėja. Nauji plaukai gali augti, bet lėčiau, o plaukai krenta greičiau, todėl galvos odoje susidaro plonų vietų. Toks plaukų slinkimas vadinamas involiucine alopecija.
  • Traukos alopecija. Traukiant plaukus, laikui bėgant gali susilpnėti plaukų folikulai ir plaukai būna linkę lūžinėti. Ją sukelia griežtos šukuosenos, tokios kaip kasytės, uodegos ar kuodeliai.

Kas yra mezoterapija?

Plaukų mezoterapijos procedūra nėra nauja. Priešingai, tai yra mediciniškai patikrintas gydymas, o mezoterapija priklauso nuo adatų, kad į mezodermą būtų tiekiamos stiprios sudedamosios dalys, tiekiant aktyvias maistines medžiagas tiesiai į plaukų folikulus ir skatinant galvos odos atjauninimą bei plaukų ataugimą. Šis procesas taip pat žinomas kaip „mikroadatavimas“. Terminas kilęs iš žodžio mezoderma, kuris reiškia vidurinį odos sluoksnį arba dermos sluoksnį. Tiesiogiai nukreipiant į jūsų odos plaukų folikulus, transderminis mezoterapijos taikymas suteikia būdą išspręsti plaukų problemos šaknį.

 Mezoterapijos nauda nuo plaukų slinkimo

Atliekant tyrimą, kuriame buvo naudojamos įvairios intervencijos, skirtos konkrečiai androgeninei moterų alopecijai gydyti, dauguma pacientų nustatė, kad mezoterapijos ir minoksidilo intervencija veiksmingai mažina plaukų slinkimą. Minoksidilis yra tik viena iš medžiagų, kurios gali būti tiekiamos į plaukų folikulus mezoterapijos būdu. Kitos medžiagos yra vitaminai, serumai ar augalų ekstraktai. Mūsų odoje esantys limfiniai kapiliarai padeda pernešti imunines ląsteles į likusį kūną, taip pat išplauti perteklinius skysčius ir toksinus. Šį procesą kontroliuoja plaukų folikulų kamieninės ląstelės. Taikant mezoterapiją, limfinė sistema gali būti sustiprinta ir taip padėti padidinti toksinų išskyrimą iš mūsų kūno, tai yra detoksikacinė valymo forma, kuri padeda mūsų sveikatai. Mezoterapija  gali būti veiksminga gydant plaukų slinkimo problemas tiek įvairaus amžiaus vyrams, tiek moterims. Mezoterapija yra minimaliai invazinė alternatyva plaukų ataugimui skatinti ir plaukų problemoms išspręsti.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų