Kokia sporto šaka užsiimti žiemą ir kaip tam pasiruošti?

Nors šaltojo sezono orai ne visuomet vilioja išeiti į lauką, net ir žiemą norisi išlikti fiziškai aktyviems, taip palaikant formą ir netgi sudeginant papildomų kalorijų. Tuo labiau, kad šiuo sezonu turime galimybę išbandyti dar daugiau sporto šakų. Šį kartą aptarsime populiariausias aktyvias žiemos sezono pramogas – tarp jų rasite net ir visai šeimai patiksiančių užsiėmimų.

Čiuožinėjimas                       

Nors savo jėgas ant ledo galima išbandyti ištisus metus, atšalus orams tai daryti lauko čiuožyklose yra kur kas maloniau. Ši veikla leidžia pagerinti pusiausvyrą, stiprina visus kūno raumenis, o intensyviai čiuožinėjant, per valandą galima sudeginti maždaug 300 kalorijų. Pasirengimas taip pat nėra sudėtingas – užteks įsigyti patogias pačiūžas ir apsirengti šiltais drabužių sluoksniais. Šia veikla gali užsiimti ir vaikai: tam, kad pirmosios jų patirtys būtų kuo sklandesnės, atžalos turėtų mūvėti storesnes žiemines kelnes ir naudoti šalmą.

Snieglenčių sportas

Tie, kurie šiltuoju sezonu mėgsta riedlentes, atėjus žiemai, jas dažnai pakeičia į snieglentes. Tačiau net ir neturėdami tokios patirties, galite išbandyti savo jėgas ant sniegu padengto šlaito. Gali tekti įdėti šiek tiek pastangų, kol perprasite, kaip reikia judėti, tačiau vėliau bus lengva pasiekti aukštesnį lygį. Be to, lavinsite pusiausvyrą ir stiprinsite kojų raumenis. Šiam sportui reikės kokybiškos snieglentės, apkaustų, specialių batų ir, žinoma, Jūsų nusiteikimo.

Slidinėjimas

Nesuklysime pasakydami, kad tai – viena populiariausių žiemos sporto šakų, kurią tikrai pravartu išbandyti. Lyginant su snieglentėmis, išmokti naudotis slidėmis bus kur kas paprasčiau, kadangi šiuo atveju stovite ant dviejų slidžių, o rankose papildomai galėsite naudoti lazdas. Tačiau toks sportas vis vien reikalauja ištvermės ir sparčiai degina kalorijas.

Slidės, apkaustai, batai, akiniai, lazdos, o kartais ir šalmai bei apsaugos yra pagrindinis inventorius, kurį reikės įsigyti. Tačiau prieš tai reikės nuspręsti, ar išbandysite kalnų, ar lygumų slidinėjimą. Kalnų slidės yra sukurtos taip, kad galėtumėte čiuožti žemyn, o lygumų modeliai tinka tuomet, kai reikia judėti lygiu paviršiumi ar įkalnėmis – tokios slidės leidžia tai daryti lengviau. Teigiama, kad lygumų slidinėjimas yra perprantamas paprasčiau, tačiau kuriam iššūkiui pasiryšite Jūs, priklausys tik nuo asmeninių poreikių.

Ledo ritulys

Priešingai nei prieš tai aptartos sporto šakos, ledo ritulys yra komandinis žaidimas, kuriam netrūksta azarto ir nuožmios kovos. Jei galite surinkti kelias komandas ir žinote patikimą ledo aikštelę, verta patiems išbandyti šią pramogą. Tam Jums reikės ritulio, lazdų ir pačiūžų, o ateityje bus galima pagalvoti ir apie aprangą. Ledo ritulio inventorius palankiomis kainomis parduodamas Pigu.lt el. parduotuvėje.

Pramogos su rogutėms

Nors šio užsiėmimo nebūtų galima pavadinti žiemos sporto šaka, tai – neabejotinai viena smagiausių pramogų, kurią ypač mėgsta mažiausi šeimos nariai. Lygumose rogutės neatskleis visų privalumų, tačiau jeigu surasite aukštesnį kalną, galėsite mėgautis nesibaigiančiomis linksmybėmis čiuoždami žemyn. Viskas, ko Jums reikės – tai rogutės ir sniego danga. Tiesa, norint, kad tokios pramogos „nepadovanotų“ peršalimo ligų, reikėtų pasirūpinti atitinkama apranga. Vaikus aprenkite taip, kad neliktų atvirų kūno dalių ir rinkitės vandeniui atsparius rūbus bei avalynę. Pirštinės, šalikas ir kepurė tokioms linksmybėms taip pat yra būtini.

Tarp visų šių sporto šakų ir kitų veiklų tikrai atrasite bent kelias, kurios turėtų Jus sudominti. Nors dažnu atveju teks pasirūpinti papildomu inventoriumi, galbūt naujos pramogos taps nauju laisvalaikio praleidimo būdu – tuomet šaltasis metų sezonas padovanos dar daugiau malonių emocijų. 


Gali būti aktuali nauja sportinė apranga

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų