Laikas prisėsti lauke ir pasimėgauti gamta

Daugelis iš mūrų pritartų, jos pramogos lauke yra smagios, atpalaiduojančios ir malonios, ypač po rudens darganos ir žiemos šalčių. Tačiau, kad galėtume tinkamai pasimėgauti gamtos teikiamais džiaugsmais turime išsirinkti tinkamus lauko baldus, o tai nėra taip paprasta, kaip atrodo iš pirmo žingsnio. Pagelbėsime jums išsirinkti tinkamą lauko kėdę, kad galėtumėte praleisti lauke nors ir visą dieną patogiai įsitaisę.

Kėdės ilgaamžiškumas

Labai svarbu, kad baldai būtų ilgaamžiški ir atlaikytų visus lauke kylančius iššūkius. VidaXL lauko kėdės puikiai susidoroja su tokiomis gamtos išdaigomis kaip vėjas, dulkės, saulė, lietus ir net laukiniai gyvūnai. Kėdės turi būti pakankamai tvirtos, todėl dažniausiai jos būna pintos, arba pagamintos iš vielos, aliuminio, tvirto medžio arba profiliuoti plastiko. Kokią medžiagą pasirinkti priklauso nuo to, kur jūs gyvenate ir kam bus naudojamos kėdės, bei kokioje vietose jos stovės. Jei pas jus dažnai lyja ir kėdės neapsaugotos nuo lietaus, verta atsisakyti medienos ar pintų kėdžių, o ant metalinių kėdžių karštomis dienomis gali būti nepatogu sėdėti. Dažniausiai plastikinė kėdė puikiai atlaiko drėgmę ir karštį.

Stilinga kėdė

Įvertinkite ne tik ilgaamžiškumą, bet ir tai, ar kėdė gerai atrodys jūsų aplinkoje. Lauko baldai turėtų derėti tarpusavyje. Verta pasirinkti bendrą stilių, spalvą ir dydį, kad viskas gražiai derėtų. Galima rinktis tradicinę rausvą arba juodą pintą kėdę, retro stiliaus aliumininę sėdynę arba ieškantiems dramatiškumo - ultramodernią plastikinę kėdę. Norintiems išsiskirti - galima išbandyti ryškių spalvų gamas. Viskas priklauso nuo jūsų skonio, kuris tikrai neturi būti paskutinėje vietoje, nes lauke praleisite nemažai laiko. 

Patrauklus interjeras

Kaip jau minėjome, rinkdamiesi lauko kėdę, turėtumėte atsižvelgti į tai, kaip kėdė derės su kitais baldais. O taip pat su namu ir net kiemu. Jei sakysime turite pintą lauko stalą, tuomet ryškiai raudona profiliuoto plastiko kėdė nelabai su juo derės. O sakysime įprasta, neįmantri medinė kėdė negražiai atrodys šalia ultramodernių namų. Todėl prieš pirkdami kėdę apsidairykite po savo sodo ir namų erdvę bei įsivaizduokite viską kaip bendrą visumą.

Patogumas

Dar vienas veiksnys, į kurį neužmirškite atsižvelgti, tai pačios kėdės patogumas. Kėdė gali atrodyti fantastiškai, bet yra per mažos, per kietos arba per aukštos ir tiesiog nepatogios. Įsitikinkite, kad išsirinkote kėdę, ant kurios malonu sėdėti. Tada galėsite lauke praleisti tiek laiko, kiek norite.

Priežiūra

Įvertinkite, kiek priežiūros pareikalaus naujoji kėdė. Kai kurios spalvos ir medžiagos, tokios, kaip sakysime, rudos spalvos pintos kėdės, gali paslėpti nešvarumus ir mažesnius įbrėžimus. Tokias kėdes reikėtų rečiau valyti. O pavyzdžiui kitos kėdės, pagamintos iš plastiko arba baltos vielos - lengvai surenka dulkes ir nešvarumus. Tokias sunkiau prižiūrėti ir tenka dažniau valyti, nes kitaip jos negražiai atrodys. Jei nuspręstumėte naudoti pagalvėlės, tada jas taip pat retkarčiais reikėtų plauti.

Ekonomiškumas

Dabar įvertinkime vieną iš svarbiausių dalykų, kuris tikrai jums yra svarbus - kaina. Nepirkite kėdės, kuri yra jums per brangi, bet ir nesitinkite prastos konstrukcijos baldo, kad sutaupytumėte pinigų. Raskite aukso viduriuką. Lauko baldų pasirinkimas tikrai gausus ir galima rasti tinkamiausią. Brangesni baldai tarnauja ilgiau, todėl juos reikės keisti dar tikrai negreitai. Iš pigių medžiagų pagamintos kėdės gali greičiau lūžti arba greitai nusidėvėti ir vėl teks investuoti į naują baldą. Apgalvokite visus variantus prieš priimdami sprendimą.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų