Kas labiausiai kenkia medinėms terasoms ir kaip jas nuo to apsaugoti?

Autorius Ukmergės žinios
Kas labiausiai kenkia medinėms terasoms ir kaip jas nuo to apsaugoti? /

Lauke medinės terasos nori tikrai daug kas. Tačiau medis nėra pati patvariausia medžiaga, jeigu jos tinkamai neprižiūrite. Medinės terasos, ypač Lietuvoje, susiduria su daugybe iššūkių, kuriuos sukelia permainingas mūsų šalies klimatas. Šiame straipsnyje apžvelgsime pagrindinius kenkėjus lauko terasoms iš medžio bei pasidalinsime patarimais, kaip jas nuo jų apsaugoti.

Pagrindiniai medžio terasų „priešai“

Jų yra trys. Drėgmė, tiesioginis UV spindulių poveikis bei kenkėjai.

Drėgmė gali prasiskverbti po medžio paviršiumi (kadangi tai – porėta medžiaga) ir susilpnina medžio struktūrą bei ją pažeidžia. Drėgnas medis yra linkęs į puvimą, deformacijas. Drėgmė į medieną patenka iš lietaus, balų ir drėgmės ore.

Tiesioginis UV spindulių poveikis blukina dažus bei džiovina medieną. Ji praranda savo estetinį žavesį, vizualiai sensta.

Kenkėjai – įvairūs vabzdžiai, parazitai bei bakterijos, kurie dažniausiai užsiveisia drėgname medyje bei skatina puvimą, ardo.

Bene geriausia apsaugo lauko terasoms – medžio alyva

Terasų lentas nuo drėgmės, UV spindulių ir kenkėjų tinkamai saugo aukštos kokybės medžio alyva. Tai yra vienas iš daugelio apsauginių priemonių pasirinkimų, tačiau galima teigti, jog alyva – universaliausias sprendimas.

Ji prasiskverbia į vidų, ne tik sukuria apsauginį barjerą išorėje. Taip visiškai užkertamas kelias drėgmės įsigėrimui.

Speciali alyva taip pat gali saugoti ir nuo UV poveikio. Ypatingi pigmentai nėra veikiami spindulių bei atmuša jų poveikį. Na, o kalbant apie kenkėjus, tai svarbu, kad alyva turėtų biocidų, kurie sutrukdo kenkėjams apsigyventi medyje.

Visus šiuos kriterijus atitinka OSMO produktai, kuriuos galite įsigyti čia –  https://osmo.lt/produkto-kategorija/isores-produktai/terasoms/.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *