Vilnius – tai negęstančių šviesų miestas. Čia naktinis gyvenimas tiesiog verda, nesvarbu, kokia savaitės diena. Naktinio Vilniaus šurmulingoji širdis - Vilniaus gatvė. Ją žino daugelis – būtų sunku jos nepastebėti ar apie ją nežinoti. Šioje vietoje yra įsikūrę daugybė skirtingų bei unikalių barų, kurie vienas su kitu varžosi dėl geriausiųjų vardo. Kiekvienas iš jų yra svetingas, nes tai – vienas iš pastebimiausių lietuvių bruožų. Tačiau, čia susirinkome pakalbėti apie jų unikalumą.

Šiandien miesto svečiams ir patiems vilniečiams parengėme sąrašą, kuriame yra TOP 10 barų Vilniuje, tam, kad paieškos būtų trumpesnės, o geras laikas bare – ilgesnis. Tad čiupkite draugą, antrą pusę ar kolegą ir kurkite nepamirštamus prisiminimus viename iš čia pristatytų barų.

Mūsų TOP 10

Šiame sąraše pateiksime dešimt, mūsų manymu, geriausių Vilniaus miesto barų, kurie pelnytai yra laikomi tokiais. Tačiau norime pažymėti, kad šis sąrašas yra sudarytas atsitiktine tvarka, nes ne vieta sąraše užtikrina baro kokybę, bet jų kruopštus darbas, atsidavimas svečiams ir išskirtinės idėjos. Galime pradėti?

Trinity

Sąrašą pradėsime nuo, mūsų nuomone, vienos įdomiausių vietų šiame dešimtuke, kuri įsikūrusi pačiame Vilniaus senamiestyje - Vilniaus g. 30. Trinity projektas – unikalus ir dar nematytas Lietuvos barų ir restoranų istorijoje. Trinity – tai po vienu stogu sėkmingai įkurtos trys skirtingos erdvės, kurios viena kitą papildo ir sukuria nepamirštamą patirtį, bet kuriam šioje erdvėje apsilankiusiam svečiui. Šią vietą sudaro du kokteilių barai – Aperitivo ir Digestivo, bei aukšto lygio a la carte restoranas.

Pats pastatas mena senus laikus – net XVIII amžių. Kadaise čia buvo įsikūręs bei sėkmingai veikė moterų vienuolynas. Pastatas yra puikiai išlaikytas ir autentiškas, todėl kokteilių barai, kurie yra įsikūrę po Trinity ženklu, yra unikalūs jau vien dėl nepaprastai gražios ir paslaptingos aplinkos. Tačiau eikime prie reikalo!

Minėtų kokteilių barų pavadinimai turbūt jau pasufleravo, kokį vaidmenį atlieka Trinity erdvėje. Abu šie kokteilių barai dirba iki pat vėlumos ir kviečia atvykti svečius bet kuriuo metu. Tačiau norintys pajausti pilną Trinity patirtį, renkasi vakarą pradėti nuo Aperitivo baro, kuriame gardžiais kokteiliais ir aperityvais sužadina apetitą, kad vėliau galėtų pasistiprinti antrame aukšte esančiame senojo žemyno (prancūzų ir ne tik) a la carte restorane. Na, o įspūdžiams norint tinkamai susigulėti, tam yra Digestivo naktinis kokteilių baras.

Aperitivo bare jūs galite ne tik paragauti Italijos kraštų įkvėptų kokteilių, bet ir sudalyvauti kvapą gniaužiančiose degustacijose. Tiesą pasakius, degustacijų variantai yra net trys, todėl tik jums spręsti, kurioje sudalyvauti pirmiausia.

Štai Digestivo baras neleis jums liūdėti. Čia visuomet groja gero skonio muzika ir sukasi besišypsantys žmonės. Nesvarbu, kokia proga, eilinis penktadienis, Naujųjų metų išvakarės ar privatus vakarėlis, Digestivo baras geba puikiai prisitaikyti. Šiame šurmulyje jūs akimirksniu pamiršite nuobodų gyvenimą anapus Trinity sienų. 

Trinity miksologijos meistrai eilę metų, nuo pat atsidarymo, kasmet laimi prizines vietas įvairiausiuose konkursuose, todėl tai tik dar vienas įrodymas, kad ši vieta ne tik įdomi ir išskirtinė, bet ir gebanti serviruoti skaniausius bei kūrybiškiausius kokteilius mieste. Sau vietą intriguojančiame Trinity restorane galite rezervuoti iš anksto apsilankę: https://trinityvilnius.lt/baras-vilniuje.

Peronas

Peronas tikrai daugelio girdėtas, todėl nenuostabu, kad jis TOP 10 barų Vilniuje sąraše. Unikali ir įdomi idėja Vilniaus traukinių stoties pašonėje įkurti barą, kuriame muzika groja iki paryčių. Lokacija barui prideda šiokio tokio jaudulio ir netikėtumo jausmo. Būtent todėl daugelis šią vietą yra pamėgę, o svečiai apsidžiaugia, netikėtai ją užtikę. Peronas – ne tik geras baras, bet ir puiki vakarėlių vieta, tad norintiems pasilinksminti – pirmyn.

Alchemikas

Baro pavadinimas tikrai daug žadantis ir keliantis intrigą. Kaip alchemija, taip ir miksologija – tai sudėtingi menai, kurie, kruopščių rankų kuriami, gali ne tik sužavėti, bet ir pakerėti. Čia barmenai pluša, maišo ir nesustoja, nes žmonės ateina paragauti populiariausių jų kokteilių. Čia visuomet pilna svečių, todėl pasiruoškite iš anksto, jei norite patogiai įsitaisyti.

Alaus biblioteka

Štai kur išties įdomi idėja! Kas gali būti geriau už išliekamąją vertę turinčią knygą ir gero šalto alaus bokalą rankose? Tik deja, bare nėra laiko skaityti knygų, nes reikia paleisti susikaupusį stresą, atsipalaiduoti ir gerai praleisti laiką su savo bičiuliais. Įdomus interjeras, iš esmės, sudarytas iš knygų, vertas jūsų nuotraukų soc. Tinkluose.

Drops Bar

Šis baras svečiams siūlo tikrai platų alkoholinių gėrimų pasirinkimą. Todėl ši vieta dažnai tampa savaitgalio galutiniu tikslu daugeliui draugų grupių, kurie čia gali rasti sau tinkančius gėrimus. Čia rasite ne tik keliolika skirtingų alaus ir keliasdešimt viskio rūšių, bet ir puikių bei įdomių kokteilių.

Šio baro interjeras žavi romantikus ir istorikus. Nubyrėjęs tinkas atidengia istorines Lietuvos mūro sienas, todėl tai neabejotinai prideda papildomo žavesio visai baro atmosferai. Čia jauku, malonu ir tikrai linksma!

Distilerija

Na ir kaip gi be mielosios Distilerijos? Kad ji sąrašo viduryje, tai dar nereiškia, kad ši vieta yra prastesnė už kitas. Tik primename, kad TOP 10 barai čia išvardinti atsitiktine tvarka. Grįžtant prie Distilerijos, reikia pasakyti, kad tai stabiliai savo pozicijas laikantis baras, kol kas tikrai neketinantis sustoti, nepaisant sunkumų, kuriuos patiria šiandieniniai verslai Lietuvoje. Distilerija per savo veiklos metus pelnė stiprų vardą ir žmonių pasitikėjimą, todėl čia mielai užsuka ne tik nuolatiniai gyventojai, bet ir miesto svečiai.

Sanatorija

Mėgstate skanauti džiną? O gal visuomet norėjote jo paragauti? Turime jums idėją savaitgalio vakarui, nes Sanatorija yra tikrų tikriausia džino karalystė Vilniuje. Čia rasite begalę skirtingų džino rūšių, o taip pat ir žaismingų bei beprotiškai gardžių kokteilių su šiuo spiritiniu gėrimu. Taigi, vakaras Sanatorijoje ne tik atpalaiduos, bet ir praplės jūsų žinias apie spiritinius gėrimus.

Spiritus

Tai tekilos ir meskalio namai. Koks audringas vakarėlis Vilniuje, jei neužsuksite čia bent poros tekilos? Ši vieta ne tik pasiūlys atsigaivinti, bet ir praplės jūsų akiratį, jei, žinoma, pasiseks. Mat vienas iš Spiritus savininkų yra tekilos ambasadorius, kuris maloniai papasakos apie šį subtilų gėrimą. 

Bukowski

Skambus ir nelietuviškas pavadinimas gali sufleruoti, kad tai kažkas įdomaus ir intriguojančio. Vilniaus gyventojai šį barą laiko inteligentijos susirinkimo vieta, nors iš tikrųjų renkasi įvairi publika. Gerai sudarytas gėrimų meniu, kokybiški gėrimai ir skanūs klasikiniai kokteiliai paprastai nenuvilia lojalių svečių.

Nisha Craft Capital

Interjeru ar gražiais vaizdais šis baras gal ir negali palikti neišdildomo įspūdžio, tačiau tai, ką jie siūlo savo svečiams, yra mažų mažiausia dovana. Kai kas šią vietą vadina kraftinių gėrimų Meka! Taigi čia paprastai suguža gurmanai, ištroškę įdomesnių ir dar neatrastų skonių palečių. Juk gėrimų kokybė yra svarbiausias sąrašo TOP 10 barai kriterijus.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų