Netrukus Ukmergėje atsidarys daiktų dalijimosi stotelė

Gedimino Nemunaičio nuotr. Didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelėje nuo šio rudens dirba Stasys Jackūnas. Gedimino Nemunaičio nuotr. Didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelėje nuo šio rudens dirba Stasys Jackūnas.

Gerseniškių gatvėje esančioje didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelėje jau netrukus bus atidaryta daiktų dalijimosi stotelė. Čia bus galima palikti nereikalingus daiktus, o norintiems – juos pasiimti.

Stotelės pastato statybų darbai jau baigti. Patalpos visiškai įrengtos, o tuščios lentynos laukia daiktų, kuriuos vieni čia atveš, o kiti galės pasiimti. Darbus įgyvendino šios aikštelės šeimininkai – Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centras (VAATC).

Didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelėje nuo šio rudens dirbantis Stasys Jackūnas pasakojo jau dabar kasdien sulaukiantis keliasdešimties lankytojų. Mano, kad ateityje jų daugės.

Rajono valdžiai pasikeitus savivaldybės tarybos nario mandatą iškovojęs, bet be nuolatinio darbo likęs S. Jackūnas sako mielai sutikęs imtis aikštelės prižiūrėtojo pareigų. Veiklos čia netrūksta – kaip ant delno visas ukmergiškių gyvenimas.

Daug metų Pivonijos seniūnijos ir miesto seniūnu dirbusiam, o vėliau visai Ukmergės savivaldybės administracijai vadovavusiam S. Jackūnui paprastų žmonių gyvenimas visada buvo įdomus. Tad ir šis darbas  neatrodo prastesnis, nei kiti. Nors jau išėjęs pensiją, likti visai be darbo nenorėjo.

S.Jackūnas aprodo visus aikštelėje stovinčius konteinerius, pilnus stiklo, metalo, keramikos, plytų. Atskirai sukrauti ir seni baldai bei sustatyta išgabenimo į utilizavimo įmonę laukianti sena buitinė technika – skalbyklės, šaldytuvai, viryklės, televizoriai. Atsisveikinti čia saugiai galima ir su senų dažų, tepalų likučiais – jų indams sumesti skirtos „toninės“ statinės.

Aikštelėje stovi ir rietuvės senų padangų... Viską galima palikti laikantis aikštelės savininkų nustatytos tvarkos.

Gruodžio viduryje šioje didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelėje bus atidaryta daiktų dalijimosi stotelė – daugelio laukianti pažangi naujovė. Tam pastatytas atskiras pastatas.

Pirmoji daiktų dalijimosi stotelė, pavadinta „DĖK‘UI“, šių metų pradžioje atidaryta Vilniuje. Joje bei kitose VAATC aikštelėse nustatyta tvarka galios ir Ukmergėje.

Į aikštelę bus galima atvežti nebereikalingus, tačiau dar veikiančius daiktus. Priimama bus viskas, išskyrus drabužiai. Į aikštelę atvežti daiktus bus galima darbo dienomis, tačiau atsiimti – tik ketvirtadieniais.

Apžiūrėti bei rezervuoti juos galima ne tik vietoje, bet ir internetinėje svetainėje. Kiekvieną ketvirtadienį bus galima atvykti į saugojimo aikštelę ir iš ten pasiimti sandėlyje esančius nerezervuotus daiktus.

Iš viso regione numatyta įrengti 18 daiktų atidavimo aikštelių. Tai kainuos apie 1 mln. eurų. 85 proc. projekto bus finansuojama iš ES lėšų, o likusi dalis – iš Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centro.

Centro atstovų teigimu, aikštelės pavadinimas turi dvi reikšmes: „Dėkui“ ir „Dėk“. Juk vieni padės, o kiti už tai padėkos. Tikisi, kad tokios stotelės prisidės prie mažesnio ir taupesnio vartojimo. Įmonė pažymi, kad Vilniaus regiono didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelėse surenkamų atliekų kiekis auga itin sparčiai.

Ukmergėje esančioje aikštelėje surinktų atliekų kiekis šių metų I ketvirtį išaugo 43 proc., lyginant su tuo pačiu laiku pernai. Aikštelėje per tą laiką priimta beveik 58 tonos atliekų. Tai 17 tonų daugiau nei praėjusių metų I ketvirtį.

Visame Vilniaus regione esančiose tokiose aikštelėse – jų yra 18 – surinktų atliekų kiekis tuo pačiu laikotarpiu išaugo 68 proc.

 

Aikštelės darbuotojo tel. 8 616 57265

Aikštelė dirba

II ir IV 10–19 val.

III ir V 8–17 val.

VI 8–14.30 val.

Pertrauka 13–13.30val.

Poilsio dienos – sekmadienis ir pirmadienis.

Išsami informacija skelbiama www.vaatc.lt.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)

Komentarai  

+5 # dfdd 2019-12-09 10:59
nu pirnes dabar zmones slamsto :)
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+1 # nevenka Stolar 2020-07-17 12:02
Mani sveicieni
mēs esam juridiska kompānija, kas specializējas aizdevumos privātpersonām kopš
Mūsu uzņēmums rūpējas par to, lai jūs varētu piedāvāt ātrus un ērtus aizdevumus par konkurētspējīgām likmēm.
Mēs esam pierādījuši sevi Eiropā un ASV, un jūs priecāsities, ka sadarbojāties ar mums
sazinieties ar mums, lai iegūtu vairāk informācijas pa e-pastu:
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų