Lietuvos ekonomikos naujienos

Šiuolaikinės odontologinio gydymo metodikos prarastus dantis siūlo atkurti ne tik protezuojant ir plombuojant, bet ir implantuojant dantis.

Turbūt dažnas iš mūsų pasvajojame apie sveikus, tiesius dantis bei kerinčiai baltą šypseną. Bet retas kuris žino, kad, siekiant tobulos šypsenos, kasdieninės asmeninės burnos higienos nepakanka ir jau išdygus pirmiesiems dantukams reikia atvykti profilaktinei apžiūrai pas gydytoją odontologą.

Dantų implantacija – tik viena iš daugelio paslaugų, kurią galite šiandien pasirinkti. Tačiau tikrai yra nedaug pasirinkimų, galinčių taip stipriai pakeisti žmogaus gyvenimą, kaip dantų implantavimas. Tad, kokius pokyčius jis gali atnešti į kiekvieno žmogaus gyvenimą?

Jūsų vaikas klykia odontologo kėdėje? Gal jūs pats jaučiate panišką baimę, kai artėja vizitas pas odontologą? Tuomet specialistai siūlo dantų gydymo procedūras atlikti  sedacijoje.

Odontologinės paslaugos laikui bėgant vis labiau tobulėja, todėl prireikus gali būti atstatomi prarasti dantys arba atkuriami pažeisti dantų audiniai.

Kol dantys yra gražūs ir sveiki, apie jų svarbą galvojama nedaug, tačiau tuomet, jei  prarandamas bent vienas dantis, tenka pasvarstyti apie įvairias galimybes, kurios leistų kuo efektyviau sugrąžinti estetinį vaizdą bei normalią kramtymo funkciją.

Kiekvienas žmogus turi 32 nuolatinius dantis. Tačiau tai – tik teorinis faktas, nes iš tiesų, prieš kelerius metus Lietuvoje atlikto tyrimo duomenimis, beveik kas antras apklaustasis nurodė, jog yra netekęs nuo 1 iki 5 dantų.

Pernai dantų protezavimo paslaugos iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto kompensuotos 42 tūkst. žmonių. Tai 10 tūkst. daugiau, palyginti su užpernai. Nepaisant to, šių paslaugų gyventojams vis dar tenka laukti.

Kaip pasirinkti dantų implantus?

Sveiki dantys – ne tik puiki įvaizdžio detalė, sveikatos požymis, bet ir faktorius, teigiamai veikiantis gyvenimo kokybę. Sutikime, sugedę ir netvarkingi dantys sukelia nemažai diskomforto ir kompleksų. Nebepataisomus dantis siūloma keisti dantų implantais – tai vienintelis sprendimas, norint atkurti dantį nuo pat jo šaknies iki vainiko. Bet kaip pasirinkti gerus dantų implantus?

Medicina – viena tų sričių, į kurios specialistus kreipiamasi tik rimtai bėdai prispaudus. O dantistai be abejonės patenka į tą sąrašą savo profesijos atstovų, kurių globai mažiausiai norima save patikėti.

Puslapis 1 iš 2

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų