Lietuvos ekonomikos naujienos

Metams besibaigiant atsirado labai daug korekcijų rajono biudžete.

Rajono seniūnijos ketina pasidalyti bendruomeninei veiklai remti Vyriausybės skirtas lėšas. Jų tikisi ir mieste veikiančios organizacijos, kurių planus neseniai mėginta aptarti susirinkime. Tačiau, išsiskyrus dalyvių nuomonėms, jis baigėsi be jokių rezultatų. Maža to, į konfliktą ketinama įtraukti ir aukštesnes institucijas.

Tvarkingos gatvės, pasikeitęs miestas, išvalyta Šventosios pakrantė, sukurtos jaunimui ir šeimoms patrauklios erdvės. Šie ir kiti Ukmergėje žadami įgyvendinti projektai numatyti Vidaus reikalų ministerijos patvirtintoje programoje. Tiesa, jų eiga ir likimas priklausys nuo lėšų, kurių sulauks rajono savivaldybė.

Supirks brangiau

Šiųmetį obuolių derlių sodininkai vadina vidutiniu. Vertindami Lenkijos, kurioje obuolių užderėjo mažiau, situaciją, augintojai tikisi, kad kaimynai pirks daugiau lietuviškų obuolių. Tuo tarpu iš krituolių derliaus užsidirbantys sodininkai džiaugiasi, kad šiemet šis uždarbis bus didesnis nei pernykštis.

Laišku į redakciją kreipėsi buvusi vieno Ukmergės prekybos centro darbuotoja, dirbusi ten ne vienerius metus. Moteris piktinosi buvusiais darbais, išdėstė patirtas neteisybes. Įtaria, kad su ja nebuvo pilnai atsiskaityta. Tuo tarpu darbuotojų teisių gynėjai tikina, kad racionaliau būtų ne tik lieti emocijas, bet ir pasinaudoti būdais atgauti neišmokėtas algas.

Valstybinė mokesčių inspekcija informuoja, kad maždaug nuo lapkričio Lietuvoje planuojama pradėti organizuoti kasos aparatų kvitų žaidimą. Jame bus galima registruoti kasos aparatų kvitus, gautus už maitinimo, kirpimo, remonto ir kitas suteiktas paslaugas bei turgavietėse įsigytas prekes.

Atskirtis tarp savivaldybių – didžiulė, o socialiniai rodikliai gerėja netolygiai. Skirtumai tarp regionų tokie dideli, jog  nedarbo lygis skiriasi 3 kartus, pašalpų gavėjų – 23 kartais, o vidutinis atlyginimas – šimtais eurų. Tokios yra Lietuvos laisvosios rinkos instituto analizės išvados.

Sausas ir itin šaltas šių metų pavasaris nepalankus ir sraigių rinkėjams bei supirkėjams. Paprastai pavasarį skelbimų lentose, laikraščiuose būdavo apstu skelbimų, jog superkamos vynuoginės sraigės. Šiais metais besiskelbiančiųjų kur kas mažiau.

Ketina imti paskolą

Šią  savaitę vyksiančiame rajono tarybos posėdyje numatytas svarstyti klausimas dėl ilgalaikės ne didesnės kaip 866,9 tūkst. Eur paskolos investicijų projektams, numatytiems savivaldybės šių metų biudžete, finansuoti. Jei taryba pritars, savivaldybės administracijai bus pavesta parinkti kredito įstaigą, paimti paskolą ir užtikrinti jos grąžinimą bei aptarnavimo išlaidų apmokėjimą.

Gyventojai jau gali teikti Valstybinei mokesčių inspekcijai 2016 metų pajamų ir turto deklaracijas. Teigiama, jog, atnaujinus Elektroninio deklaravimo sistemą, šiemet tai padaryti paprasčiau.

Puslapis 1 iš 11

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų