Vietoj grynųjų gavo socialines mokėjimo korteles

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės atstovė spaudai

 

Nuo vasario 12 d. Ukmergės rajone gyvenantiems socialiai remtiniems asmenims bei šeimoms rajono savivaldybės administracijos skirta piniginė socialinė parama ir išmokos vaikams kas mėnesį bus pervedamos į socialinę mokėjimo kortelę.

Su šia kortele išmokų gavėjai galės įsigyti maisto produktų bei kitų pirmo būtinumo prekių, apmokėti mokesčius už komunalines paslaugas visose 36-iose Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvo parduotuvėse. Už alkoholio, tabako gaminius bei loterijos bilietus socialine mokėjimo kortele atsiskaityti nebus galima. Naująsias korteles pirmieji šį mėnesį gavo 92 socialiai remtini ukmergiškiai.

„Vykdyti atsiskaitymą nepinigine forma – socialinėmis mokėjimo kortelėmis – įpareigoja mūsų valstybės įstatymai.

Tikimės, kad toks sprendimas sumažins problemą ir pašalpų gavėjų piktnaudžiavimą, labiau bus tenkinami vaikų poreikiai ir pinigai bus panaudoti pagal paskirtį, o socialiniai darbuotojai turės dar vieną įrankį gerinti esamą padėtį“, – sakė savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus Socialinių išmokų poskyrio vedėja Valdonė Ginaitienė.

Apie „Socialinių mokėjimo kortelių pagaminimo, aptarnavimo ir maisto produktų bei kitų pirmo būtinumo prekių pardavimo paslaugų pirkimo“ viešą atvirą konkursą Ukmergės rajono savivaldybė Centriniame viešųjų pirkimų portale buvo paskelbusi praėjusių metų gruodžio 19 dieną. Vokai su pasiūlymais buvo atplėšti sausio 9 dieną. Sulaukta vienintelio teikėjo – Ukmergės RVK.

Vienas iš pagrindinių keliamų reikalavimų teikėjui buvo tai, kad jis privalo turėti Ukmergės rajone ne mažiau kaip tris parduotuves.

Tarp kitų reikalavimų buvo šie: pagal perkančiosios organizacijos pateiktą sąrašą savo sąskaita bei lėšomis pagaminti socialines mokėjimo korteles ne vėliau kaip per 7 darbo dienas nuo sąrašo gavimo dienos. Sąrašas gali būti papildomas 2 kartus per mėnesį.

Ukmergės rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus įgaliotam asmeniui pateikti pagamintas socialines mokėjimo korteles kartu su teikėjo pasirašytu perdavimo aktu.

Parduoti perkančiosios organizacijos sąraše nurodytų socialinių mokėjimų kortelių turėtojų nuosavybėn kokybiškas prekes, parduodamas teikėjo maisto ir pramoninių prekių parduotuvėse sutartyje nustatyta tvarka; užtikrinti pakankamą prekių asortimentą: maisto prekės, drabužiai vaikams ir suaugusiems, avalynė vaikams ir suaugusiems, asmens higienos prekės, buities prekės, mokyklinės prekės.

Užtikrinti, kad, atsiskaitant socialine mokėjimo kortele, nebūtų parduodami alkoholiniai gėrimai, tabako gaminiai ir loterijos bilietai.

Užtikrinti, kad socialinės mokėjimo kortelės turėtojas galėtų įsigyti prekes už Sąraše nurodytą pinigų sumą be papildomo mokesčio (administravimo ir kt.).

Sudaryti galimybę socialine mokėjimo kortele apmokėti mokesčius už komunalines paslaugas.

Užblokuoti socialinę mokėjimo kortelę ne vėliau kaip per 1 val., gavus kortelės turėtojo ar perkančios organizacijos atstovo pranešimą, kad socialinė mokėjimo kortelė sugadinta ar prarasta.

Perkančiai organizacijai prašant, per 7 kalendorines dienas pakartotinai neatlygintinai pagaminti socialinę mokėjimo kortelę ir atstatyti blokavimo metu socialinėje mokėjimo kortelėje turėtojui tenkančią pinigų sumą tuo atveju, jei socialinė kortelė yra jos turėtojo sugadinta ar prarasta.

Parduotuvės išduotame kasos kvite nurodyti sąskaitos likutį kiekvieno atsiskaitymo socialine mokėjimo kortele metu; neteikti grynųjų pinigų nuėmimo nuo socialinės mokėjimo kortelės sąskaitos paslaugos.

Perkančioji organizacija turi teisę prašyti iš teikėjo informacijos apie kiekvienos dienos pardavimus ir pritaikytas nuolaidas, aptarnaujant socialines mokėjimo korteles.

Atsiskaitant socialine mokėjimo kortele, prekių kaina yra nustatoma pagal tos dienos, kada jos perkamos, kainas, nustatytas parduotuvėje, pritaikant teikėjo pasiūlytą 5 proc. nuolaidą.

Pasirašytos paslaugų pirkimo sutarties galiojimo laikotarpis – 2 metai. Joje nurodytas preliminarus socialinių mokėjimo kortelių turėtojų skaičius – 150, tačiau jis gali didėti arba mažėti 20 proc.

Ukmergės RVK įsipareigojo, atsižvelgiant į vartotojų interesus, užtikrinti pakankamą prekių asortimentą: maisto prekes, drabužius vaikams ir suaugusiems, avalynę vaikams ir suaugusiems, asmens higienos prekes, mokyklines prekes, buities prekes ir kt. Nesant tuo metu parduotuvėse reikiamų prekių, bus priimamas užsakymas reikalingoms prekėms ir jos bus pristatytos į parduotuvę artimiausiu laiku.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+10 # RVKŠ 2019-02-15 08:05
Neblogai Angelė prasisuko :D
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+6 # Aha 2019-02-15 17:18
Vartotoju koperatyvo parduotuvese kainos dvigubai didesnes nei prekybos centruose. Sviezios mesos skyriu nera,tik karts nuo karto koks mesgalis vitrinoj buna numestas. Bet kuriam prekybos centre jei su akcijom zmogus galetu nusipirkti prekiu 40-60% pigiau nei koops.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+4 # Ukmerge 2019-02-15 20:03
Puikiai daugiavaikiai pagrinde kaime .o kaime koopsas
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+4 # ok 2019-02-16 10:54
Dabar jie stovi prie tu parduotuviu ir siulo visiems tas korteles.Gerai kažkas prasuko veikla.Nejaučiat,kad čia pasityčiojimas.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+6 # ok 2019-02-16 11:08
Gal truputi ne taip parašiau,gal jie siulosi nupirkti ka nors ir paskui žmogui atiduoti už trečdali kainos,na aš paprasčiausiai neturiu supratimo kas ten per korteles ir kaip ten su jomis pirkti.Bet,kad jie prie "Paparčio"stovi ir siulo,tai yra faktas.O tie,kurie pritaria tokiam debilizmui,tai gal dar galvojat,kad čia jie gerai daro ir socialiai remtini tada negers?Atsipeikekit,jie gers tiek pat,tik štai atidave ta kortelini maista už centus,nebetures net kruopu,o tada,jie eis i prekybcentrius vogti.Čia tik šitie,kurie tas korteles ivede,turi didele nauda iš to.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+6 # Kur 2019-02-16 12:36
Valstybes kontroliere ziuri? LR Konstitucijos noustata pazeista. Diskriminacija pagal soc.padieti.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+1 # ??? 2019-02-17 21:48
Tai net kai dalina tuos maisto paketus skurstantiems,bomzai autobusu stoty ar prie turgaus siulo pirkt uz centus alieju,miltus,makaronus su labdaros etiketem bei uzrasu,kad skirta ne pardavimui. Zmones neisalke o istroske.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+2 # Kur 2019-02-17 22:18
[quote name="???"]Tai net kai dalina tuos maisto paketus skurstantiems,bomzai autobusu stoty ar prie turgaus siulo pirkt uz centus alieju,miltus,makaronus su labdaros etiketem bei uzrasu,kad skirta ne pardavimui. Zmones neisalke o istroske.
Skirtu salygines pasalpas, ir su laiku nebutu sios oroblemos... Tik niekas nieko nedaro! Nes patogu kam tai ...isdalinom ir pamirsom...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų