Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centro kolektyvas. Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centro kolektyvas.

Lina SUKACKIENĖ

Ukmergės nestacionarių socialinių

paslaugų centro administratorė

Labai apsidžiaugėme, kai verslininkas Sigitas Gelumbauskas, „Ilgajos“ savininkas, pasiūlė mūsų kolektyvui savo sodybą prie ežero pavakario pašnekesiams socialinėmis temomis.

O pakalbėti palydint vasarą tikrai yra apie ką.

Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centro kolektyvas  nuo rugsėjo skaičiuos antrą darbo dešimtmetį. Tai paauglystė žmogui, bet pakankama branda institucijai.

Būdama viena didžiausių darbuotojų skaičiumi biudžetine įstaiga rajone mūsų įstaiga suteikia darbą 93 asmenims, teikianti socialines paslaugas ir yra žinoma daugeliui rajono ir miesto gyventojų. Tarp veiklos sričių – problemiškos šeimos, slaugomi ir prižiūrimi asmenys, dienos centro paslaugos, neįgaliųjų technika, nakvynės namai, parama maisto produktais...

Mūsų kasdienybė yra nuolatiniame bėgime. Kitose įstaigose atlikai tau nustatytus darbus ir viskas. Mūsų kolektyvas viską matuoja kitaip. Labai svarbi ir žmogaus nuotaika, jo išgyvenimai, patirtos emocijos.

Į Centro paštą neseniai įkrito laiškas nuo vieno daugiabučio gyventojos, susirūpinusios garbaus amžiaus savo kaimyne. Mano, kad toji gyvena kiek kitaip negu norėtų – nepatinka kvapai.

Močiutę lanko Centro socialinio darbuotojo padėjėja kartą per savaitę po 1–2 val. Pagal pasirašytą sutartį tvarko namus, nuperka maisto... Nuvykome į vietą, pasikalbėjome su artimiausia kaimyne, pačia močiute. Jokios grėsmės aplinkai nepajutome.

Socialinių paslaugų įstaiga negali nurodyti lankomiems asmenims, kaip jie turi gyventi, kur laikyti asmeninius daiktus. Jaunos šeimos daugiau triukšmauja, virkdo mažus vaikus, o vyresni gal nepakankamai vėdina namus. Arba vėdina ne taip, kaip pageidautų kaimynai.

Paslaugų spektras plečiasi. Nuo rudens bus vykdomas dar vienas projektas ir pradės veikti asmeninio asistento paslauga.

Dideliame kolektyve gimsta ir naujos iniciatyvos, kuriasi naujos organizacijos. Deja, įsikūrusios profesinės sąjungos pirmosios diskusijos – tik dėl atlyginimų, papildomų atostogų dienų savo nariams, galimybės gerinti sąlygas pirmiausia profesinės sąjungos nariams...

Teisybės dėlei reikia pasakyti, kad mūsų įstaigos darbuotojų atlyginimai nėra mažiausi valstybės mastu. Bet norėti didesnių niekada niekam nėra uždrausta. Dėl to ir vyksta derybos su administracija, o kartu ir su steigėju – Ukmergės rajono savivaldybe.

Turime aktyvių piliečių, kurie nuolat revizuoja mūsų žingsnius. Tai – gerai, nes posakis „iš šalies geriau matyti“ aktualumo neprarado.

Džiaugiamės, kad savo kolektyve randame bendrų pomėgių, kad turime kilnių siekių ir puikių darbuotojų, kurie kartais pamiršta ir pietus, ir po darbo minučių neskaičiuoja, bet stengiasi pagelbėti į sudėtingą situaciją pakliuvusiam mūsų rajono gyventojui.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Komentarai  

+7 # Rita 2019-09-04 08:39
Ar jūs kalbate apie tą močiutę, kuri iš šiukšlių konteinerių neša visokį šlamštą? Ir manote, kad tai saugu kaimynams? Kas naikins tarakonus ir žiurkes? O tada pradėsim ieškoti kaltų. Ar tikrai jūs buvote močiutės bute ir tikrai nejutote jokio ypatingai blogo kvapo, ponia Sukackiene?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+6 # Karolina 2019-09-04 08:50
Panašu, kad močiutė tempdama iš šiukšlynų šiukšles kelia grėsmę visiems.. laiko klausimas, kada užsiveis tarakonai, ar pačiai senolei suprastės sveikata nuo nešvaros ar infekcijų. O paskui kaltinti kažką bus per vėlu.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # Anonimas 2019-09-04 08:57
Gali ir pakurti viską. O prie to namo nėr kaip įvažiuoti gaisrinei mašinai. Pas ją langai nebeatsidaro, užgriozdinta visokiais daiktais, šiukšlėm.... Bet Sukackienei, atrodo,tai norma.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+4 # Valstybe 2019-09-04 21:00
Koks dar atlyginimu agimas? 2018m.papildomai gavot, skurstanciuju saskaita apie 243tuks.eur., o kur dar kiti pinigai? O dar valstybinis finansavimas? Savivaldybes finansavimas?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų