Bus kuriamas smurto atpažinimo modelis

Ukmergė.lt nuotr. Susitikime aptartos projekto veiklos. Ukmergė.lt nuotr. Susitikime aptartos projekto veiklos.

Ukmergės rajono savivaldybės administracija pasirašė sutartį su Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba, pagal kurią bus vykdomas projektas „Vietos bendruomenių stiprinimas efektyviai kovai su smurtu lyties pagrindu artimoje aplinkoje“.

Jo tikslas – sukurti tarpžinybinį reagavimo į smurtą artimoje aplinkoje algoritmą bendruomenėse, didinti visuomenės sąmoningumą apie smurto lyties pagrindu reiškinį ir stiprinti smurto prevenciją.

„Lygių galimybių plėtros centro direktorė Virginija Aleksejūnė, centro ekspertė Margarita Jankauskaitė, Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos Komunikacijos skyriaus vedėja Mintautė Jurkutė ir Lietuvos žmogaus teisių centro projektų koordinatorė Agnė Pakšytė susitiko su mūsų savivaldybės vadovais, darbuotojais, rajone pagalbą teikiančių įstaigų atstovais bei pristatė šį projektą“, – informavo rajono savivaldybės atstovė spaudai Daiva Zimblienė.

 Pažymima, kad šis sumanymas – novatoriškas, nes niekas nežino, kaip reikėtų vykdyti tą prevencinį darbą.

„Ukmergę pasirinkome neatsitiktinai. Ekspertai labai gerai vertina Ukmergės rajono socialinių paslaugų specialistų, pedagogų ir kitų institucijų darbą teikiant pagalbą nuo smurto artimoje aplinkoje nukentėjusiems asmenims, taip pat dirbant savižudybių prevencijos srityje“, – susitikime sakė M. Jankauskaitė.

Be Ukmergės rajono, projektui pasirinktos Alytaus ir Jonavos savivaldybės.

Projektas tęsis iki 2021-ųjų vasaros pabaigos. Jo metu bus vykdomos įvairios veiklos, tyrimai,  mokymai apie smurto atpažinimą ir prevenciją.

Projektą įgyvendina Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba kartu su Lygių galimybių plėtros centru, Lietuvos žmogaus teisių centru ir socialinės reklamos agentūra „Nomoshiti“.

Jis iš dalies finansuojamas ES Teisių, lygybės ir pilietiškumo programos lėšomis.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų