Partijos dokumentų nepatvirtino

Nijolė Giedraitienė Nijolė Giedraitienė

Teisingumo ministerija atsisakė patvirtinti steigiamos partijos „Neapmokestinamų pajamų didinimas“, kurios pirmininkė – Ukmergės rajono tarybos narė Nijolė Giedraitienė, pateiktų duomenų tikrumą, įstatų ir kitų dokumentų atitikimą įstatymų reikalavimams.

Vasario 1 d. Teisingumo ministerijai pateiktuose partijos steigimo dokumentuose buvo nurodyti 2385 steigėjų, dalyvavusių partijos steigiamajame suvažiavime, duomenys.

Duomenis patikrinus Gyventojų registre bei Neveiksnių ir ribotai veiksnių asmenų registre, taip pat su kitų partijų narių sąrašais, išsiaiškinta, kad nesutampa dalies asmenų vardai ir pavardės, neatitinka jų asmens kodai, dalis asmenų priklauso kitoms politinėms partijoms.

Steigėjų sąraše buvo nustatyti tik 1888 teisingi įrašai, o pagal Politinių partijų įstatymo reikalavimus mažiausiai 2000 asmenų gali įsteigti politinę partiją.

„Pateiktuose dokumentuose taip pat yra neaiškus ir netikslus partijos valdymo organų formavimas, nenurodyti, kaip to reikalauja įstatymas, partijos tikslai bei tarpusavyje nesuderinti įstatų nuostatai“, – skelbiama Teisingumo ministerijos pranešime.

Ministerija taip pat kreipėsi į mokslininkus su prašymu pateikti savo nuomonę, ar viešasis juridinis asmuo savo pavadinime vartodamas žodžių junginį „neapmokestinamųjų pajamų didinimas“ neklaidina visuomenės dėl savo veiklos tikslų ir jam teisės aktais suteikiamų teisių.

Su kompetentingų specialistų gauta išvada dėl steigiamos partijos pavadinimo steigėjai bus supažindinti gavus šią išvadą.

Visus šiuos trūkumus steigiama partija galės pašalinti tik surengusi naują steigiamąjį suvažiavimą.

Priminsime, kad partijos „Neapmokestinamų pajamų didinimas“ steigiamasis suvažiavimas sausio mėnesį vyko Panevėžyje. Tuomet skelbta, kad partiją įsteigė 2600 steigėjų.

Partijos pirmininke išrinkta Ukmergės rajono tarybos narė N. Giedraitienė, savivaldos rinkimuose dalyvavusi su Seimo nario Naglio Puteikio vardo visuomeniniu rinkimų komitetu.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+8 # Partija 2016-03-04 10:22
:D :lol: :-) Dar viena Giedraitienės afera nepavyko. Nestinga Lietuvoje žmonių, kurie norėtų į dangų ant svetimo b nujoti
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-6 # partijai 2016-03-05 15:47
ir galvoji nenujos? Puteikis teisingas diedas. :-*
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+6 # balansinis vintilis 2016-03-05 17:16
Nenujos. Zmones protingi. jau ir patys atskiria kas yra kas.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+2 # Puteikininkui 2016-03-15 14:02
Tai tegul ant puteikio ir jodinėja ;)
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų