Iki Prezidento rinkimų lieka mažiau kaip 100 dienų. Skelbiami kandidatai

Pasiruošimas gegužės 12-ąją vyksiantiems Prezidento rinkimams vyksta visu pajėgumu.

„Šiuo metu dirbame formuodami savivaldybių rinkimų komisijas, kurios darbą pradės jau netrukus, tobuliname VRK informacinių sistemų funkcionalumą, ruošiame leidybai rinkimų dokumentus ir rūpinamės, kad balsavimo vietos būtų patogios visoms rinkėjų grupėms“, – sako VRK pirmininkė Lina Petronienė.

Pasak jos, šių rinkimų naujovė ta, kad kandidatus į Prezidentus gali kelti ir politinės partijos, todėl balsavimo biuletenyje nurodys ne tik kandidato į Prezidentus vardą ir pavardę, bet ir prierašą – jis išsikėlė pats ar buvo iškeltas politinės partijos.

Iki vasario 2 dienos VRK yra registravusi šiuos politinės kampanijos dalyvius, kurie savo politinę kampaniją jau yra pradėję oficialiai:

  1. DARBO PARTIJA (keliamas kandidatas Andrius Mazuronis)
  2. DEMOKRATŲ SĄJUNGA „VARDAN LIETUVOS“ (keliamas kandidatas Giedrimas Jeglinskas)
  3. LAISVĖS PARTIJA (keliamas kandidatas Dainius Žalimas)
  4. LIETUVOS VALSTIEČIŲ IR ŽALIŲJŲ SĄJUNGA (keliamas kandidatas Aurelijus Veryga)

Save iškėlę kandidatai

  1. ZENONAS ANDRULĖNAS
  2. KĘSTUTIS MACEVIČIUS
  3. GITANAS NAUSĖDA
  4. VALDAS TUTKUS
  5. EDUARDAS VAITKUS
  6. IGNAS VĖGĖLĖ

Politinės kampanijos dalyvių registracijos dokumentus VRK priims iki vasario 19 d. Vėliau prasidės pareiškinių dokumentų priėmimas, iki kurio kandidatuojantys asmenys iš jiems asmeniškai priklausančios sąskaitos turės sumokėti 8 995 eurų rinkimų užstatą.

Pateikę dokumentus, būsimieji kandidatai turės surinkti 20 tūkst. juos palaikančių rinkėjų parašų. Patikrinusi pareiškinius dokumentus, surinktus rinkėjų parašus ir konstatavusi, kad kandidatuojantys asmenys atitinka Rinkimų kodekse nustatytus reikalavimus, VRK oficialiai registruos kandidatus dalyvauti rinkimuose.

Respublikos Prezidento rinkimai vyks gegužės 12 d. Tą pačią dieną taip pat bus surengtas ir referendumas dėl Konstitucijos 12-o straipsnio pakeitimo (pilietybės išsaugojimo).

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų