Lankėsi Ukrainos Aukščiausiosios Rados narė

T. Baginskas ir R. Janickas susitikime su viešnia iš Ukrainos O. Bodnar. T. Baginskas ir R. Janickas susitikime su viešnia iš Ukrainos O. Bodnar.

Lapkričio 19 d. Ukmergės rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas susitiko su Ukrainos Aukščiausiosios Rados nare Olga Bodnar.

Viešnią lydėjo ukmergiškis Lietuvos liberalų sąjūdžio Ukmergės skyriaus pirmininkas Tomas Baginskas. Susitikimo dalyviai trumpai papasakojo apie save ir apie savo politines veiklas, ieškojo sąsajų tarp skirtingų miestų, aptarė bendradarbiavimo galimybes. Meras pristatė savivaldybės organizacinę struktūrą, perspektyvinius savivaldybės veiklos planus.

Susitikimo dalyviai pabrėžė, kad Ukrainai einant Lietuvos jau nueitu nepriklausomybės keliu, labai svarbus bendradarbiavimas ir gerosios patirties perdavimas bendruomeniškumo skatinimo, savivaldos plėtros srityse.

Olga gimė ir užaugo Ukmergėje. Baigusi tuometinę Senamiesčio vidurinę mokyklą, persikėlė gyventi į Ukrainą, savo tėvų gimtinę. Ten baigė aukštuosius mokslus ir pradėjo savo politinę karjerą. Ji jau daugiau kaip 30 metų gyvena Ukrainoje, bet nepamiršo lietuvių kalbos ir iki šiol ja puikiai kalba. Olga Bodnar yra vienintelė iš Lietuvos kilusi Ukrainos Aukščiausiosios Rados narė.

Meras pažymėjo, kad Olga Bodnar dėl savo aktyvios veiklos yra tikra Ukmergės ambasadorė Ukrainoje – ji didžiuodamasi tarp politikų garsina Ukmergės vardą, aktyviai bendradarbiauja su Lietuvos ambasada, prisideda prie turizmo ir verslo plėtojimo tarp Lietuvos ir Ukrainos. Olgos iniciatyva šiemet Kijeve įkurta šeštadieninė lietuvių mokykla, kurioje mokosi apie 20 vaikų ir 40 suaugusiųjų.

Kaip tik dėl šios mokyklos veiklos plėtojimo ji šiomis dienomis lankosi Lietuvos Respublikos valdžios institucijose, taip pat ji panoro aplankyti savo gimtąjį miestą.

Apie susitikimą informavo Ukmergės rajono savivaldybės bendrojo skyriaus vyriausioji specialistė Dalia Ivaškevičienė.

Ukmergės naujienos

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų