Miesto tvarkymą padalino į vasarinį ir žieminį

Gedimino Nemunaičio nuotr. UAB „Ukmergės versmė“ miestą tvarkys šaltuoju sezonu. Gedimino Nemunaičio nuotr. UAB „Ukmergės versmė“ miestą tvarkys šaltuoju sezonu.

Paaiškėjo, kas prižiūrės miestą žiemos laikotarpiu. Savivaldybės administracijos skelbtame konkurse iš dviejų dalyvių pasirinkta UAB „Ukmergės versmė“. Tai pirmasis toks išskaidytas konkursas, kuomet miesto tvarkymo darbai yra padalijami į žieminius ir vasarinius.

Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Agnė Balčiūnienė informavo, kad šią savaitę buvo pasirašyta sutartis tarp savivaldybės ir UAB „Ukmergės versmė“.

Sutartis sudaryta keturiems mėnesiams. Numatyta galimybė ją pratęsti dar vienam mėnesiui, jei to pareikalautų oro sąlygos – užsitęsusi žiema.

Rugsėjo pradžioje savivaldybės skelbtame konkurse sulaukta dviejų pretendentų, panorusių pirkti šią paslaugą. Jame dalyvavo UAB „Ukmergės versmė“ bei kauniškių įmonė UAB „Aplinkos darbai“.

Pavaduotoja sako, kad pagrindinis kriterijus, pagal kurį buvo vertinami dalyvių pasiūlymai – kaina. Ji išsiskyrė labai ženkliai. Kauniškių pasiūlyta kaina – 3,5 mln. eurų – net keturis kartus viršijo pasiūlytąją ukmergiškių. „Ukmergės versmė“ pasisiūlė šią paslaugą atlikti už 84,9 tūkst. eurų.

Konkurso pirkimo objektas – Ukmergės miesto seniūnijos gatvių kelkraščių, šaligatvių, takų, laiptų, aikščių ir želdinių priežiūros žiemos sezono metu paslaugos. Preliminarus visos teritorijos plotas – apie 10 hektarų.

Sutartyje numatyta, kad paslaugų teikėjas turi pasnigus valyti sniegą, barstyti slidumą mažinančias medžiagas.

Taip pat nurodoma, kad operatorius pastatytų ne mažiau 100 vienetų dėžių ar konteinerių, pritaikytų laikyti slidumą mažinančias medžiagas, juos nuolat prižiūrėti, pildyti, o pasibaigus paslaugų teikimo terminui nuimti.

Jei žiema bus besniegė, ar tai reikš, kad „Ukmergės versmė“ sutartyje numatytus pinigus susižers nieko neveikdama?

„Net jei sniego bus nedaug ar visai nebus, apsidrausta, kad savivaldybės biudžeto lėšos nebūtų švaistomos. Jei ant šaligatvių, kelkraščių sniego nebus, įmonės pareiga surinkti visas šiukšles nuo prižiūrimos teritorijos ir žaliųjų plotų, valyti žemes nuo šaligatvių, laiptų“, – aiškino A. Balčiūnienė.

Surinktas šiukšles pats operatorius turi ir išrūšiuoti, ir išvežti. Taip pat įmonės darbų sąraše želdinių priežiūra – medžių, krūmų, gyvatvorių genėjimas ir pjovimas, jų atliekų išvežimas.

UAB „Ukmergės versmė“ šiems darbams atlikti pasirinko subrangovą – UAB „Ukmergės paslauga“. Tarp šių įmonių sudaryta sutartis.

Pagal sniego valymo bei šaligatvių barstymo periodiškumą visa teritorija, kurią prižiūrės operatorius, suskirstyta į tris grupes.

Jei bus sniego arba susidarys plikledis, šis skirstymas didelės reikšmės neturės – visų grupių teritorijas reikės valyti kasdien. Jei nesnigs, teritorijos, priklausomai nuo grupės, bus tvarkomos tris, du ar vieną kartą per savaitę.

Pasak A. Balčiūnienės, ar pasirinktas modelis, kuomet konkursas skaidomas, pasiteisins, parodys žiema.

Jei jis pasiteisins ir pavyks sutaupyti biudžeto lėšų, bus pakartotas kitą rudenį. Jei ne, gal bus grįžta prie buvusiojo anksčiau, kuomet vieno konkurso metu perkamos didesnės paslaugos ir ilgesniam laikotarpiui.

Anksčiau sutartis su miestą tvarkančia įmone būdavo sudaroma trejiems metams. Pastaruosius trejus metus miestą švarino, želdinius, gėlynus prižiūrėjo taip pat šios dvi įmonės. Tuomet konkursą laimėjusi „Ukmergės paslauga“ subrangovu buvo pasirinkusi „Ukmergės versmę“. Dabar rangovas ir subrangovu tik apsikeitė vietomis.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

-1 # skaičialka 2015-11-30 12:46
3.500.000/84.900=41,22
Arba gerb. direktoriaus pavaduotoja arba žurnalistai turi grįžti į mokyklos suolą.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-1 # nesupranti??? 2015-11-30 13:54
Taigi keturi kartus mažesnė suma 3 500 000/4 ir gauni suma panašią į tą kurią parašę, nes tiksliai labai negalima parašyti...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų