Maitinimu rūpinsis mokyklos. Gedimino Nemunaičio nuotr. Maitinimu rūpinsis mokyklos. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Sutartis su Ukmergės mokinių maitinimo paslaugą teikiančiu „Kretingos maistu“ bus nutraukta, o mokinių maitinimu rūpinsis pačios mokyklos – tokį sprendimą po ilgų diskusijų priėmė Ukmergės politikai.

Šiuo metu keturiolikai Ukmergės rajono mokyklų maitinimo paslaugas teikia VšĮ „Kretingos maistas“. Nemokamas maitinimas paskirtas 1224 moksleiviams.

Šios paslaugos pirkimus 2014 metais organizavo Ukmergės rajono savivaldybės administracijos sudaryta komisija.

Pasak savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėjos Dalės  Steponavičienės, sutartis su „Kretingos maistu“ turėjo baigtis 2017 metų liepą. Tačiau jau nuo praėjusių metų Viešųjų pirkimų tarnyba ragino ją nutraukti. Sutartį rekomenduojama nutraukti sulaukus skundų, manant, kad ji pažeidžia smulkaus verslo interesus. Vedėjos teigimu, „Kretingos maistas“ tam neprieštarauja.

Tarybai siūlyta pavesti rajono bendrojo ugdymo mokyklų vadovams organizuoti nemokamo maitinimo paslaugos viešuosius  pirkimus.

Didžiosiose mokyklose šie pirkimai būtų vykdomi centralizuotai. Mažos kaimo mokyklėlės, turinčios ikimokyklinio ugdymo skyrius, paslaugos teikėjo ieškotų suprastinta tvarka – apklausos būdu.

Nemokamam mokinių maitinimui lėšas skiria Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, gamybos išlaidos dengiamos iš savivaldybės biudžeto lėšų. Šių išlaidų dydis paaiškėtų po viešųjų pirkimų.

Įstaigoms, planuojančioms vaikų ir mokinių maitinimą organizuoti pačioms, darbuotojų etatų išlaikymui šių metų rugsėjo–gruodžio mėn. papildomai reikėtų apie 20 tūkst. Eur. Dar apie 80 tūkst. Eur reiktų patalpų remontui, įrangai.

Pasak D. Steponavičienės, išskaidžius vaikų ir mokinių nemokamo maitinimo paslaugos viešąjį  pirkimą į dalis, bus suteikta galimybė  dalyvauti ir smulkiam verslui. Taip bus užtikrinta tiekėjų konkurencija.

Šiuo gana opiu tarybos posėdyje nagrinėtu klausimu politikai pasidalino įkelias stovyklas.

Savivaldybės ūkio komitete siūlyta maitinimo viešuosius pirkimus pavesti organizuoti savivaldybės Viešųjų pirkimų skyriui. Šio komiteto narys Andrius Kalesnikas įsitikinęs, kad mokyklų vadovai turėtų užsiimti ugdymo veikla, o ne viešaisiais pirkimais. Bet pritarus siūlomam sprendimui, paslauga brangs.

To neneigė ir siūlymą teikusi Švietimo ir sporto skyriaus vedėja. Esą dabartinė situacija savivaldybei buvo itin palanki. Deja, tokia likti negali, nes Viešųjų pirkimų rekomendacijos privalu paisyti. Antraip ji virs baudomis.

Kaimo ir aplinkosaugos komiteto pirmininkas Valdas Petronis  ragino atidėti šio svarbaus klausimo svarstymą ir organizuoti papildomas diskusijas, gerai išanalizuoti situaciją. Priminė, kad patvirtinus siūlymą, tai turės įtakos rajono biudžetui. Be to, dabar griaunamas kadais sukurtas modelis, kuomet maitinimo paslaugas teikia nebe pati mokykla, o atskira įmonė.

  1. Steponavičienė ir jai antrinęs rajono meras Rolandas Janickas tikino, kad nepriėmus sprendimo dabar būtų problemų: nutraukus sutartį su „Kretingos maistu“ tektų ieškoti naujo paslaugos tiekėjo.

Savivaldybės Viešųjų pirkimų skyriaus vedėja Diana Gervinskienė patikino, kad tuo „naujuoju“ neabejotinai taptų vienas iš šios paslaugos tiekėjų – gigantų. Mažos įmonės tokiame sudėtingame konkurse tikrai negalėtų dalyvauti.

Po ilgų svarstymų balsuojant vis dėlto dauguma tarybos narių pritarė kiek papildytam projektiniam siūlymui. Tad nuo kitų mokslo metų mokinių maitinimas taps mokyklų rūpesčiu. Sutartis su „Kretingos maistu“ turėtų būti nutraukta pasibaigus birželiui.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų