Seniūnė – apie nuveiktus darbus

Ukmergės seniūnija sprendžia įvairius gyventojų rūpesčius. Gedimino Nemunaičio nuotr. Ukmergės seniūnija sprendžia įvairius gyventojų rūpesčius. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ukmergės miesto seniūnija – didžiausias mūsų savivaldybės administracijos struktūrinis teritorinis padalinys. Miesto seniūnijos plotas – 20,45 kvadratinių kilometrų. Praėjusių metų duomenimis, mieste gyvena apie 22 500  gyventojų, teritorija suskirstyta į 13 seniūnaitijų. Šiuos ir kitus skaičius pateikė Ukmergės seniūnė Zita Pečiulienė, teikusi metinę veiklos ataskaitą.

Ukmergės miesto seniūnijoje šiuo metu dirba 9 darbuotojai. Be seniūnės, – pavaduotoja, vyr. buhalterė, 4 vyresnieji specialistai, kapinių prižiūrėtojas, po 0,5 etato – ūkvedys ir valytoja.

Pernai seniūnijai skirta 560 118 Eur. Administravimo veiklai vykdyti sunaudota 69,7 tūkst. Iš sutaupytų lėšų įrengtos vaikų žaidimo aikštelės prie daugiabučių namų Nuotekų, Vilniaus, Deltuvos, Anykščių gatvėse.

Rūpinasi miesto apšvietimu

Seniūnija rūpinasi miesto apšvietimu. Mieste eksploatuojami 2 578 šviestuvai. Gatvių apšvietimui ir eksploatacijai išleista 115, 8 tūkst. Eur. Kelių ir gatvių priežiūrai lapkričio, gruodžio mėnesiais, kai teko atlikti sniego valymo ir gatvių barstymo darbus – 30,5 tūkst., šaligatvių, takų, aikščių priežiūrai – 125,5 tūkst. Eur.

Kita sritis – aplinkos apsauga. Šiai programai panaudota 121,7 tūkst. Eur.

Prižiūri kapines

Seniūnijos žinioje – miesto kapinės. Dukstynos, Vaižganto,  Pašilės, Pašilės antihitlerinės koalicijos karių, sentikių, stačiatikių kapinės, holokausto aukų atminimo vieta Pašilės miške – visa ši teritorija užima apie 15 ha. Kapinių priežiūrai pernai išleista 22,9 tūkst. Eur.

Seniūnija atsakinga už vietinės rinkliavos už komunalines atliekas surinkimą iš atliekų turėtojų ir administravimą.

Tokių abonentų mieste – 13 360. Nemažai daliai jų pernai keisti duomenys ir perskaičiuoti mokesčiai: 1 589 – dėl mokėjimo duomenų taisymo, 103 – dėl mokestinės lengvatos pritaikymo, 569 – dėl turto pasikeitimo, 111 – dėl mirties.

Gyvenamosios vietos deklaravimas

Seniūnijos veiklos sritis – gyvenamosios vietos deklaravimo dokumentų išdavimas. Šie duomenys byloja, kad 1751 žmogus deklaravo pakeitęs gyvenamąją vietą mūsų šalyje arba atvykęs gyventi į Ukmergę iš kitos šalies. 529 asmenys deklaravo apie išvykimą iš šalies.

Per metus 13 naujų asmenų įtraukta į gyvenamosios vietos neturinčių asmenų apskaitą. Iš viso 73 asmenims išduotos pažymos apie įtraukimą į šią apskaitą. 2087 ukmergiškiams išduotos gyvenamosios vietos pažymos.

Suteikia darbą

Seniūnija atlieka ir darbdavio funkciją. Pernai iš darbo biržos siųsti ir įdarbinti pagal viešųjų darbų programą 35 žmonės.

Visuomenei naudingus darbus atliko 804 žmonės. Suskaičiuota, kad jie atidirbo 47 788 valandas. 46 visuomenei naudingą darbą dirbę ukmergiškiai buvo siųsti policijos, 9 – probacijos tarnybos.

Išduoda leidimus

Seniūnijoje atliekamos viešojo administravimo funkcijos.

Per metus gauti 1552 oficialūs raštai iš savivaldybės ir kitų institucijų, paruošti 2099 raštai savivaldybei ir kitoms institucijoms bei gyventojams.

Priimta 40 prašymų kirsti, genėti augančius medžius, krūmus. Parengtos 7 sutartys kolumbariumo nišų nuomai. Registruota 60 leidimų žemės kasimo darbams atlikti, 152 leidimai kapaviečių tvarkymui, 40 vienkartinių leidimų prekybai gėlėmis.

Seniūnija bendradarbiauja su policijos komisariatu – pateiktos 62 pažymos apie piliečiams paskirtų nemokamų viešųjų darbų atlikimą, atlikti 429 notariniai veiksmai.

Gaudė beglobius

Dar viena seniūnijos priežiūrai priskirta sritis – beglobių šunų gaudymas, išvežimas į gyvūnų globos namus. Pernai buvo sugauti ir į globos įstaigą pristatyti 77 šunys ir 23 katės.

Pasak seniūnės Z. Pečiulienės, tarp aktualiausių pernai spręstų problemų – įvažiavimų į daugiabučius namus ir daugiabučių gyvenamųjų namų kiemų remontas, žvyruotų gatvių asfaltavimas.

Rūpintasi ir savo pačių pastatu – atliktas jo stogo remontas, įrengta ekonomiška šildymo sistema.

Svarbiausi seniūnijos įsipareigojimai – įdarbinti pašalpų gavėjus visuomenei naudingiems darbams, informuoti gyventojus apie žaliųjų atliekų kompostavimą, stambiagabaričių atliekų išvežimą, atliekų rūšiavimą bei sugriežtinti miestą tvarkančių organizacijų darbų kontrolę, efektyviai panaudoti skiriamas lėšas miesto priežiūrai.

Ir kitąmet planuojama rengti kalėdines šventes vaikų žaidimų aikštelėse, pasinaudojant verslininkų parama organizuoti atrakciono nuomą Kalėdų šventėms, skelbti gražiausių miesto eglučių konkursą.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų