Savivaldybės tarybos posėdžio dalyviai spėjo ir „parepetuoti“ prieš artėjančią Miesto šventę. Savivaldybės tarybos posėdžio dalyviai spėjo ir „parepetuoti“ prieš artėjančią Miesto šventę.

Trečiadienį vykusiame rajono savivaldybės tarybos posėdyje svarstyti klausimai, išklausyta informacijų. Taip pat pasveikinti kolegos ir gimtadienį greitai minėsianti Ukmergė.

Kiekvieną mėnesį rajono politikai į posėdžius įprastai renkasi ketvirtadieniais. Tačiau šią savaitę vykęs tarybos posėdis buvo surengtas trečiadienį. Jį teko paankstinti dėl mero Rolando Janicko ir savivaldybės administracijos direktoriaus Stasio Jackūno išvykos. Jie dalyvauja ketvirtadienį ir penktadienį Plungės rajone vykstančiame savivaldybių vadovams skirtame seminare „Verslo plėtra ir investicijų pritraukimas į Lietuvos regionus“.

Tarybos posėdyje dalyvavo ir savivaldybės įstaigų, įmonių vadovai, jos skyrių vedėjai, specialistai. Svarstyti įvairūs klausimai, susiję su savivaldybės biudžetu, rajono savivaldybės atliekų tvarkymo taisyklėmis, daugiabučių namų modernizavimo darbais. Priimti sprendimai dėl lėšų, skirtų vietinės reikšmės kelių (gatvių) remontui, savivaldybės neįgaliųjų reikalų komisijos, taip pat ir dėl už kultūros paveldą atsakingų asmenų komisijos.

Tarp šiame posėdyje svarstytųjų – ir savivaldybės būsto fondo reikalai, klausimas dėl Ukmergės rajono garbės piliečio. Laikraštyje jau rašėme, kad šį vardą šiemet siūloma suteikti pedagogei Liucijai Dzigienei.

Balsuodami tarybos nariai pritarė rajono švietimo, sveikatos priežiūros įstaigų vadovų ataskaitoms. Su jomis politikai buvo supažindinti dar prieš posėdį. Į ataskaitas gilinamasi vykstančiuose tarybos komitetų, kurių yra šeši, posėdžiuose. Mėnesio pabaigoje sušauktame savivaldybės tarybos posėdyje belieka balsu patvirtinti savo sprendimą.

Taip pat balsuota už pateiktas Ukmergės rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos, Ukmergės globos centro, Turizmo ir verslo informacijos centro, Ukmergės kraštotyros muziejaus direktorių, savivaldybės kontrolės ir audito tarnybos 2017 metų veiklos ataskaitas. Priimti sprendimai dėl UAB „Ukmergės šiluma“ vadovo 2017-ųjų metinio pranešimo, kitų savivaldybės įmonių finansinių ir veiklos ataskaitų.

Posėdyje dalyvavo švietimo inovatoriumi vadinamas VšĮ „Mokymosi mokykla“ vadovas Rygaudas Guogis. Jis kvietė prisijungti prie sumanymo įgyvendinti vieną iš šimtmečio idėjų Lietuvai – „Mokytojas – prestižinė profesija iki 2025 metų“. Svečias pristatė idėjos esmę: mokytojas – savo srities žinovas, profesionalas, aprūpintas šiuolaikiškomis mokymo priemonėmis, gaunantis tinkamą atlygį už darbą.

Ieškoma bendraminčių, buriami entuziastai. R. Guogis džiaugėsi jų sutikęs ir pas mus: „Žmonės Ukmergėje į tai pažiūrėjo labai rimtai. Nelaukiama kokių nors stebuklų iš ministerijos, kad darytų kiti, o patys imasi veiksmų, kad mokytojai mokyklose jaustųsi gerai.“ Jis kviečia tuos, kurie neabejingi Ukmergės švietimo ateičiai, atvykti į atvirą neformalią diskusiją, kuri gegužės 11 dieną rengiama Ukmergės kraštotyros muziejuje.

Į dar vieną renginį posėdžio dalyvius pakvietė tarybos narė Jurgita Vijūnė. Tai – tarptautinio socialinio projekto „Ypatingas grožis“ fotografijų parodos atidarymas.

Šiuo projektu siekiama atskleisti neįgalaus žmogaus neretai slepiamą grožį, emocijas, taip pat – neįgaliuosius auginančių, globojančių artimųjų jausmus.

Projekto organizatoriai pakvietė įvairaus amžiaus žmones, turinčius visokių negalių, jų artimuosius, globėjus, draugus dalyvauti fotosesijose. Modelius gražinę profesionalūs vizažistai, kirpėjai, stilistai iš Lietuvos ir užsienio bei įamžinę fotografai sutiko tai daryti savanoriškais tikslais – nemokamai. Antano Smetonos gimnazijoje eksponuojamą parodą, kuri atidaroma šį penktadienį, balandžio 27 d., 17 valandą, apžiūrėti galima irgi nemokamai. Ji veiks iki gegužės 11 dienos. Vienas iš šio projekto partnerių – Ukmergės šeimos centras, kuriame dirba J. Vijūnė.

Nepamirštama savivaldybės tarybos posėdžių tradicija – pagerbti tą mėnesį gimtadienius mininčius kolegas. Pasveikintas tarybos narys „darbietis“ Arvydas Pėšina, gimtadienį šventęs balandžio 16 dieną.

Posėdyje pristatytas ir naujasis savivaldybės darbuotojas Artūras Sakalauskas. Jis laimėjo konkursą eiti Architektūros ir urbanistikos skyriaus vyr. architekto pareigas.

Savivaldybės administracijos vadovai ir tarybos nariai taip pat buvo pakviesti čia pat, posėdžių salėje, įsiamžinti nuotaikingai sveikinant Ukmergę artėjančio jos gimtadienio proga. Filmuotą sveikinimą, skirtą Miesto šventei, galės išvysti ir ukmergiškiai.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų