Valdančioji Lietuvos socialdemokratų partijos frakcija Ukmergės rajono taryboje šią savaitę pranešė, kad nepalaikys Ukmergės rajono mero Rolando Janicko siūlomo sprendimo sudaryti taikos sutartį teisminiame ginče su buvusiu buitinių atliekų vežėju UAB „Ekonovus“ dėl 2013 m. sudarytos sutarties sąlygų panaikinimo ir kainos sumažinimo.

Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijoje Ukmergės rajono taryboje dirba Jonas Grybauskas, Aira Dudėnienė Andrius Lyška, Arūnas Jasaitis, Valdas Petronis, Klavdija Stepanova.

Rugsėjo 11 d. 15 val. vyko uždaras jungtinis visų Savivaldybės tarybos komitetų posėdis, kuriame skubos tvarka buvo nagrinėjamas klausimas dėl taikos Sutarties pasirašymo teisminiame ginče su UAB „Ekonovus“ dėl „2013 m. kovo 27 d. paslaugų pirkimo sutarties Nr. 20-179 (toliau – Sutartis) sąlygų panaikinimo ir sutarties kainos sumažinimo“.

2016 m. gruodžio mėnesį pateikto ieškinio esmė – Savivaldybė prašo teismo priteisti iš UAB „Ekonovus“ 425 000 Eur, tai yra nepastatytos atliekų rūšiavimo linijos kainos dydžio sumą, kuri buvo įtraukta į paslaugos tarifą ir kurį mokėjo visi rajono gyventojai. Pagal Sutarties sąlygas atliekų rūšiavimo linija nebuvo pastatyta, lėšos nei gyventojams, nei savivaldybei negrąžintos.

Socialdemokratų frakcija informuoja, kad nepalaikys Ukmergės rajono mero R. Janicko siūlomo sprendimo projekto dėl taikos Sutarties tarp ginčo šalių dėl šių priežasčių:

  • po posėdžio taip ir liko visiems suprantamai neatsakyta, kodėl skubama pasirašyti Taikos sutartį, kodėl turime atsisakyti 250 000 Eur ieškinio dalies, kai mes pagrįstai teismo prašome sugrąžinti 425 000 Eur mūsų visų rajono gyventojų sumokėtas lėšas, tuo tarpu už taikos Sutarties pasirašymą siūlo sumokėti tik 150 000 Eur ir tai tik dalimis;
  • motyvas, kad Atsakovas pateikė priešieškinį, nėra svarus ir įtikinamas, nes tai normali teisminio ginčo praktika, jie turi tokią teisę, tai įvyksta praktiškai visose bylose, tam paneigti yra pasamdyti ekspertai ir teisme atstovaujantys teisininkai;
  • mero pasiūlymas, gavus pinigus, sumažinti apie 10 proc. komunalinių atliekų surinkimo kainą, gyventojams yra nesąžiningas, nes manome, kad turi būti atgauta visa teismo priteista suma ir tuo dydžiu sumažintas tarifas. Mūsų manymu, tarifas ir taip turi būti metų gale perskaičiuotas, rasti rezervai jam sumažinti.

Socialdemokratų frakcijos nariai, atstovaudami viešajam interesui, yra įsitikinę, kad tik teismas turi išspręsti šį ginčą, ir siūlo Ukmergės rajono merui R. Janickui nedaryti skubotų sprendimų, nepasirašyti Savivaldybei bei rajono gyventojams galimai žalingos taikos Sutarties, tęsti teisminį ginčą, visomis priemonėmis ir skaidriai ginti visų mūsų interesus.

Turime visi dirbti žmonių vardu, atsakingai, pasvertai priimant sprendimus, išsaugant mus išrinkusių rajono gyventojų suteiktą pasitikėjimą. Esame įsitikinę ir neabejojame, kad teisingumas nugalės, o žmonėms bus atstatyta skriauda.

LSDP frakcijos Ukmergės rajono taryboje vardu

LSDP Ukmergės skyriaus pirmininkas

Valdas Petronis

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+7 # Rinkliavos mokėtojas 2018-09-16 21:37
O ar palaikys socdemai siūlymą, kad savivaldybė nedelsiant pradėtų kompensuoti 425000 € mūsų rajono rinkliavos mokėtojams. Pvz., pertvirtintų tarifą taip, kad mokėtojai per kažkokį laikotarpį atgautų minėtą sumą.
O savivaldybė savo "draugiškus" santykius su Ekonovusų tegu aiškinasi nors 100 metų.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+31 # NebekniskProto 2018-09-17 22:01
Petroni, tiek tu tiek tavo partijos nariai seniai zinojote, kad jokios linijos nebus. Kodel tylejot tiek laiko? Atsakyk savo rinkejams? Kai arteja rinkimai pradejai teisybes ieskot?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+15 # Daug klausimų, 2018-09-17 23:49
ir dar pridėsiu vieną.
Kodėl visa tai buvo slepiama nuo rajono spaudos? Ar spauda išvien su valdančiaisiais?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+13 # Atsakymas 2018-09-18 21:27
Naivume tu šventas :D nejaugi nežinote, kad visa Ukmergės spauda ir priklauso, šiam narciziškam ponui Petroniui. Ukmergė taip įklimpusi, kad dieve padėk. Valdžios nėra, - tuščios vietos. Spaudos nėra, - valdžia daro ką nori... Apgailėtina.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+24 # julija 2018-09-18 15:50
Labai pigus ir apgailetinas budas pritraukt rinkejus- apsimest gelbetoju,nuskriaustuju gyneju ir pan.Tik ,kad Ukmerge mazas miestas ir cia nereikia tokiu deklaraciju, pareiskimu, visi ir taip viska zino ir pazizta.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+13 # Atsakymas2 2018-09-18 21:31
Dar reiktų, kad valdžia paaiškintų, o kodėl gi ji mokėjo Econovus už tą liniją, nors ši jos ir nestatė. Normalioje situacijoje būtų taip, kad įmonė stato objektą, aktuoja darbus, o savivaldybė apmoka. Bet kodėl buvo mokama, jei darbai nevyko, ir taip buvo permokėta 425 tūkst. Eur? Kaip tai įmanoma? Ar Jūs ten savivaldybėje bent kiek raštingi?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-17 # Valdas Petronis 2018-09-18 21:55
Labas vakaras. Jei būtume pasirašę, tada jokių kalbų nebebūtų, nes taikos sutartis užkirstų kelią bet kokiems veiksmams tarp ginčo šalių. Kai linijos nepastatė, kaip buvo įsipareigoję sutarttyje, savivaldybė 2016m. padavė į teismą. Todėl ginčą turi pabaigti teismas ir nustatyti sumą kuri turi būti gražinta gyventojams.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+21 # NebekniskProto 2018-09-19 09:39
Valdai Petroni, jei būtumėte sąžiningas iki galo, tai, kaip tarybos narys, galėtumėte atsiversti viešųjų pirkimų dokumentus, pasižiūrėti, kas tuo metu buvo valdžioje ir rastumėte, kas už visos šitos negražios istorijos stovi, kieno iniciatyva buvo vykdomas akivaizdžiai kvailas pirkimas ir suprastumėte kodėl Ukmergės rajono savivaldybė eilinį kartą liko kvailio vietoje. O dabar tuščios deklaracijos ir Janicko kaltinimas skamba, kaip pigus piaras prieš rinkimus.
Ištraukite šios idėjos autorius ir vykdytojus į dienos šviesą ir tada GALBŪT žmonės pradės tikėti, kad tikrai dirbate ir dirbsite tų, kurie už jus balsavo naudai.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-10 # Valdas Petronis 2018-09-19 14:08
Nors nemėgstu knaisiotis po praeities šiukšlyną, tačiau jei klausiate atsakysiu.
Tarybos nariu esu nuo 2015 kovo mėn..
2013-03-27 Ukmergės rajono savivaldybės administracija, kaip užsakovas, su paslaugos teikėju, sudarė sutartį ,,Dėl Ukmergės rajono savivaldybės atliekų tvarkymo paslaugos teikimo“
Pasirašant sutartį rajonui vadovavo meras Algirdas Kopūstas, mero pavaduotojas Regimantas Baravykas, administracijos direktorius Juozas Varžgalys.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+15 # NebekniskProto 2018-09-19 16:57
Taip. Baravykas puikiai atsimena viska :) Puikiai :) Regimantai, atsimeni? Kas stume traktoriumi sita nesamone? Tauta turi zinoti savo didvyrius :) nebuvo jokio sklypo, kuri galima buvo skirti paslaugos teikejui linijos statybai. Vykstant pirkimui anksciau minetas asmuo vazinejo po rajona ieskodamas siukslynui vietos! Isivaizduokit toki brieda: savivaldybe pradeda pirkima, kurio vienas is pagrindiniu punktu irengti atlieku rusiavimo linija, bet sklypo tam neturi....... ar reikia but genijumi, kad suvoktum kiek laiko trunka zemes popieriu tvarkymas????? Nereikia, bet kur tau. Jei dievulis nedave kazkam smegenu, susimokesim mes. Ane, Regimantai?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+16 # lt 2018-09-19 14:48
Atsakovas pateiks priesieskini, is 425 t, priteis 200, kainuos teismai, advokatai, bus prarastas laikas, nervai ir t,t.Janickas ir kt. galvoja labai teisingai - kuo greiciau baigti , ir nebesizvalgyti I praeiti , o ziureti I ateiti .Tampymasis po teimus yra loterija, ir jei pavyksta susitarti be teimu , yra labai gerai, .O socdemu pasirinkta taktika juodinti dabartine valdzia , manau, atsisuks pries juos pacius, t.y rinkejai uz juos nebalsuos.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-15 # Valdas Petronis 2018-09-19 16:35
Nesuprantu kur problema? Socialdemokratai išsakė savo nuomonę ir poziciją. Pateikė savo pasiūlymus ir viskas. Toliau kiekvieno apsisprendimo reikalas.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+14 # NebekniskProto 2018-09-19 17:03
Teisingai. Pagaliau pripažinai, kad nieko neveikiat, tik išsakot nuomone. Su jūsų nuomonių išsakymais Butų ūkis tuoj bankrutuos.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-9 # Valdas Petronis 2018-09-19 20:19
Cituojamas NebekniskProto:
Teisingai. Pagaliau pripažinai, kad nieko neveikiat, tik išsakot nuomone. Su jūsų nuomonių išsakymais Butų ūkis tuoj bankrutuos.

Čia ne į temą. Bet garantuoju ir galiu nuraminti, kad nebankrutuos. Klausimas kitas, Butų ūkio paslaugų kainos yra tvirtinamos taryboje. Jos yra beveik mažiausios, nei visoje Lietuvoje tokioms paslaugoms. Nėra tikslo, kad įmonė uždirbtų didelius pelnus, nes jei taryba patvirtintu didesnius įkainius, ar juos norėtų ir galėtų susimokėti gyventojai.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+13 # NebekniskProto 2018-09-19 21:56
Tikiu, kad kažkur giliai viduj esi geras ir gal net sąžiningas žmogus, o šitas nesąmones rašinėt esi priverstas tik dėl to, kad kitaip negali, nes jei pradėtum sakyt teisybę, tai niekas už tave nebalsuotų.
Valdai, neberašyk nieko. Jau nebejuokinga. Graudu.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-15 # Valdas Petronis 2018-09-20 08:08
Ačiū už gerus žodžius, nors ir kaip bandote sumenkinti mano veiklą, bet tikite, kad ne toks jau beviltiškas ir esu. :)
Apie mano darbus ir veiklą, galite sekti FB.
Geros dienos, linkiu būti tolerantiškesniu kitų nuomonei ir manyti pasaulį spalvotą, ne tik juodai baltą.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # Čia 2018-09-23 21:10
kažkas naujo. Gal galima patikslinti kur tai parašyta? Juk Vyriausybės atstovė per paskutinį posėdį priminė, kad tai UABas.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-19 # Erikas 2018-09-19 23:19
Ot konservatoriai puola, tiesiog lengva nuspėti,nes tik jie ir turi. Jų priedermė kiršinti ir dergti ant kitų,sumenkinti ir taip bandyti sujaukti žmonėms protus. Gerb. Petroni,nepasiduok, laikykis, daug žmonių kurie vertina nuveiktus darbus palaiko jus. Nekreipkite dėmesio į paleistus skalikus, jie loja, net neturėdami drąsos pasirašyti savo vardu. Linkiu sėkmės ir stiprybės.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+21 # NebekniskProto 2018-09-19 23:39
Išvardink bent tris (kad tikrai nėra daug) realius gerus darbus, kuriuos Petronis nuveikė Ukmergės labui (išskyrus ta seną plokštelę: jis darbdavys, moka mokesčius ir bla bla bla). Tik tris darbus, kuris jis, kaip mūsų mandatą gavęs tarybos narys padarė. Be populizmo ir šūdo malimo. Darbus, kuriuos realiai pajuto žmonės.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-12 # Valdas Petronis 2018-09-20 08:12
Cituojamas Erikas:
Ot konservatoriai puola, tiesiog lengva nuspėti,nes tik jie ir turi. Jų priedermė kiršinti ir dergti ant kitų,sumenkinti ir taip bandyti sujaukti žmonėms protus. Gerb. Petroni,nepasiduok, laikykis, daug žmonių kurie vertina nuveiktus darbus palaiko jus. Nekreipkite dėmesio į paleistus skalikus, jie loja, net neturėdami drąsos pasirašyti savo vardu. Linkiu sėkmės ir stiprybės.

Ačiū už gerus palinkėjimus. Pas mus šiuo metu Lietuvoje labai daug pykčio ir deja Ukmergė ne išimtis. Su jūsų visų palaikimu tikrai nepasiduosi. Visos tos fantazijos ir nesąmones, kurias bando pateikti kaip faktą, mane tik dar labiau motyvuoja siekti užsibrėžtų tikslų. Ačiū dar kartą už palaikymą, ir Jums linkiu sėkmės.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+7 # vilkmerge 2018-09-20 08:39
Vilkmergej yra aprasytos visos aplinkybes susijusios su sia byla, viskas ten labia aisku. kaltos abi puses, taikos sutartis labia geras sprendimas. Mero Janicko vietoje, taikos sutarti pasirasyciau be tarybos pritarimo, nes taip imanoma, nekreipdamas demesio i kvailas deklaracijas.Yra puolimas pries mera, kuris per tuos metus dirbo neblogai, ir tikekimes dirbs toliau, puolamas konkurentas , nes situ pareiskimu autorius irgi lyg tai nori dalyvauti rinkimuose
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-7 # vilkmerge 2 2018-09-20 22:32
keista ziureti i zmones kurie sako kad meras gerai dirba, ukmerge grazeja. ukmerge gilioj duobej ir nepanasu kad issikapstysime. pazistamu klanas, ranka ranka plauna ir viskas stovi vietoj. dar juokingiau kai pries rinkimus visi islenda, nors ta problema jau n metu buvo. ir uz ka balsuoti? Pivoras - janickui silta vieta garantuota, senas kadras. Agne - dar nepriaugo iki tokiu pareigu, nematau darbu. Petronis - visa laikrastine spauda po jo sparneliu, ir galima sakyti Ukmergės Karbauskis, gal ir butu galima balsuoti, nes prie verslo zmogus, bet kelia abejoniu partija, ir irgi senas kadras taryboje. daugiau kitos personos pasitikejimo jokio. reiketu visas siltas kedes pravalyti, kurie n metu ju nepalieka, tik pakeicia. Nors meras jei turetu tvirta ranka gali reikalauti rezultatu. kas nepaves kruvio, tas pats iseis. Reikia rinkti toki, kuris nebijotu trenkti kumsti i stala ir reikalauti ir kuris nebutu aklas miestui. o taikos sutartis butu spjuvis gyventojams i veida :)
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+9 # NebekniskProto 2018-09-20 18:30
Petroni, nesistenk nei tu, nei pivoras tegu stengiasi, tuo labiau - bikuvos kasininkas. Mere bus Balciuniene.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-9 # Valdas Petronis 2018-09-21 08:55
Cituojamas NebekniskProto:
Petroni, nesistenk nei tu, nei pivoras tegu stengiasi, tuo labiau - bikuvos kasininkas. Mere bus Balciuniene.

Labas rytas, Kęstuti, aš vis dar galvojau, kad žmonės rinkimuose išrenka merus, tarybos narius, pasirodo klydau. Ukmergėje nusprendė konservatoriai, kas bus meras :)
Iš didelio rašto, išėjote iš krašto. Linkiu sėkmės Jums ir Agnei taip pat.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-14 # Darius Varnas 2018-09-21 10:45
:-* o net nežinojau, kad ir Bikuvos kasininkės balotiruotasi :)
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+16 # NebekniskProto 2018-09-21 16:00
Nezinojau, kad politines k....s moka internetu naudotis.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-20 # Darius Varnas 2018-09-21 17:25
NebeCituojamas NebekniskProto:
Nezinojau, kad politines k....s moka internetu naudotis.

Šitam komentatoriui reikalinga psichologo pagalba, gal gali kas jam padeti?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+18 # NebekniskProto 2018-09-21 17:49
Psicholigo pagalba reikalinga ne man, o tiems kas pamina rinkeju pasitikejima, kas nevertina ir negerbia tu, kuriu deka jie gavo, pavydziui, mandata, tiems kurie savo asmenines ambicijas pastato auksciau uz jam dirbusios komandos, tiems kurie gyvenime mato tik save ir savo aukstai iskelta nosi, nors nemato kokiais meslinais batais avi.
Tikiuosi tai tau nebyliai pasakys rinkejai ateje prie balsadeziu.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-19 # Darius 2018-09-22 08:30
Veidrodį matei???
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+17 # NebekniskProto 2018-09-22 23:10
Nu tu ir durnas. As niekas, galiu rasyt savo nuomone, o tu pretenduoji i auksciausius postus ir leidies i toki š... :) Durnas, kitaip tave pavadind sunku :) Durnas varnas :)
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-13 # Darius Varnas 2018-09-24 09:54
Siūlau nebegerti :), o aš kol kas niekur nepretenduoju, Tai gali būti ramus
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+12 # neutralus 2018-09-21 16:07
Baikit tas nesamones, rinkimai dar labai toli, jei taip toliau- susikompromituosit visai.Pasieket turgaus bobu lygi.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų