Apie laimę – iš Butano ministro lūpų

Daivos Zimblienės nuotr. Daivos Zimblienės nuotr.

Lietuvoje šiuo metu viešintis Butano Karalystės švietimo ministras Thakur Singh Powdyel trečiadienį apsilankė mūsų mieste.

Svečias, pakviestas savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus, susitiko su Ukmergės mokytojais ir moksleiviais.

Į Lietuvą Butano švietimo vadovas atvyko praėjusią savaitę. Jo vizito tikslas – pasidalyti laimės ekonomikos žiniomis. Apie tai svečias pasakojo Klaipėdoje, Vilniuje. Sostinėje surengtoje konferencijoje „Ar įmanoma išmokyti laimės?“ skaitė pranešimą „Laimės ekonomika ir švietimas. Butano požiūris“.

Į Ukmergę T. S. Powdyel atvyko kovo 20-ąją – Tarptautinę laimės dieną. Susitikimas su juo surengtas Turizmo ir verslo informacijos centre, svečias skaitė pranešimą apie laimę.

Butano Karalystė, dydžiu primenanti mūsų valstybę, įsikūrusi Himalajų kalnyne, tarp Indijos ir Kinijos. Tai, teigiama, – vienintelė pasaulyje valstybė, kuri savo išsivystymą ir pažangą matuoja ne BVP, o nacionaliniu laimės indeksu. Pasaulyje ji garsėja kaip laimingiausia šalis, laimės indeksą – GNH – taikanti oficialiai.

Butanas vadinamas viena pažangiausių regiono valstybių, kurios gyvenimo lygis sparčiai kyla, o ekonomika auga. Ilgą laiką jis buvo izoliuotas, tačiau per dešimtmetį šalyje įvyko didelių pokyčių, tarp kurių – ir pirmasis demokratiškas balsavimas.

Pastarųjų metų rezultatai rodo, kad ne tik šios šalies ekonomika yra viena sparčiausiai augančių Azijoje. Tvirtinama, jog Butano gyventojai – vieni laimingiausių pasaulyje.

T.S. Powdyel – pirmasis Butano Karalystės švietimo ministras. 2008 m. jis pradėjo švietimo reformas šioje šalyje, įvedė integruotą mokymą. Šiuo metu tik dvi šalys pasaulyje yra įdiegusios integruotą mokymą visos šalies mastu – tai Suomija ir Butanas.

UŽ inf. 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

0 # Dobson Scott 2019-03-25 19:39
Hi am Dobson, privatus skolintojas. Kaip paskolos skolintojas, siūlome paskolas, kurių palūkanų norma yra 2% per metus ir nuo 10 000,00 iki 500 000,00 ir 10 000,00 iki 500 000,00 EUR. Yra 100% garantuotų ir neužtikrintų paskolų. Mes garantavome finansines paslaugas daugeliui klientų visame pasaulyje. Su mūsų lanksčiais paskolų paketais, paskolos gali būti tvarkomos ir pinigai pervedami skolininkui per 2 dienas. Mes dirbame aiškiai ir suprantamai ir siūlome įvairias paskolas suinteresuotiems klientams, įmonėms, asmenims ir nekilnojamojo turto investuotojams. Susisiekite su mumis el. Paštu:
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų