Savivaldybės administracijoje žadami pokyčiai

Gedimino Nemunaičio nuotr. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Gali būti, kad ir vėl keisis rajono savivaldybės administracijos struktūra. Pokyčiai susiję su savivaldybės darbuotojų vykdomomis funkcijomis.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Dalė Steponavičienė patvirtino, kad šis klausimas jau pradėtas svarstyti. Tačiau ji teigė, kad dar anksti įvardyti, kokios naujovės laukia.

„Susitinkame su savivaldybės skyrių vedėjais. Aptariame besidubliuojančias funkcijas ir tas, kurios niekam nepriskirtos“, – sakė pavaduotoja.

Kadangi, anot jos, dar nebuvo kalbėta su visų skyrių vadovais ir niekas konkrečiai neapibendrinta, šie savivaldybės vadovų planai kol kas plačiau nekomentuojami.

„Daugiau aiškumo gali būti spalio pabaigoje“, – žadėjo D. Steponavičienė.

Kaip vieną iš poreikio keisti struktūrą priežasčių ji minėjo Viešojo administravimo įstatymą: „Pavyzdžiui, skyrių turi sudaryti ne mažiau kaip 4 pareigybės, o mes turime su 3. Taip pat svarstomas poskyrių būtinumas, strateginio planavimo efektyvumas ir pan.“

Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu buvo sudaryta darbo grupė dėl galimų savivaldybės administracijos struktūros pakeitimų, pareigybių skaičiaus administracijos struktūriniuose padaliniuose įvertinimo. Darbo grupės pirmininkė – D. Steponavičienė.

Nariai: Strateginio planavimo ir biudžeto skyriaus vedėja Vida Butkevičienė, Teisės skyriaus vedėjas Rimas Jurgilaitis, Personalo ir dokumentų valdymo skyriaus vedėja Zina Kurmelienė, Turto valdymo ir apskaitos skyriaus vedėja Algimanta Laskauskienė, Centralizuoto vidaus audito skyriaus vedėja Odeta Mackevičienė, Šešuolių seniūnijos seniūnė Jolanta Lukšienė ir Deltuvos seniūnijos seniūnas Gintaras Radzevičius.

Darbo grupei pavesta pateikti administracijos direktoriui pasiūlymus dėl struktūros ir didžiausio leistino valstybės tarnautojų pareigybių ir darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartis, skaičiaus iki spalio 31 d.

Paskutinįkart savivaldybės struktūra buvo pertvarkyta prieš trejus metus – 2016-ųjų pavasarį. Apie tai rašėme ir „Ukmergės žiniose“. Rajono savivaldybės tarybai priėmus sprendimą, tuomet buvo nutarta sumažinti savivaldybės darbuotojų skaičių nuo 241 iki 235.

Valstybės tarnybos sutartys su trimis valstybės tarnautojais, sulaukusiais 65-erių metų, nebuvo pratęstos. Atsisveikinta ir su vienu jaunesniu kolega.

Naikinant pareigybes šalių sutarimu sutartys buvo nutrauktos su penkiais pagal darbo sutartis dirbusiais savivaldybės darbuotojais. Tarp jų – įvairaus amžiaus asmenys.

Kai kuriuose savivaldybės administracijos skyriuose tais metais atsirado poskyrių. Pertvarka tada palietė beveik visus iš 16 savivaldybės skyrių. Pareigas pradėjo eiti ir kai kurie nauji vedėjai.

Tuomet buvo teigiama, kad pagrindinis permainų siekis – optimizuoti savivaldybės administracijos darbą, efektyviau panaudoti kvalifikuotus darbuotojus, didinti darbuotojų motyvaciją, administracijos veiklos skaidrumą ir efektyvumą.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+5 # Pastebėjimas 2019-09-23 10:48
Pastebėjau, jog Ukmergės savivaldybėje tikrai yra darbuotojų, kuriuos reiktų pakeisti. Kad ir Viešosios tvarkos skyriuje aplinkosaugos poskyryje pora moterėlių. Vien jau bendraujant telefonu 60339 kažkokios komedijos. Išsivaizduoja, kad jos ten "ministrėmis", o ne vyr. specialistėmis darbuojasi.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+3 # Ona 2019-09-24 06:00
Cituojamas Pastebėjimas:
Pastebėjau, jog Ukmergės savivaldybėje tikrai yra darbuotojų, kuriuos reiktų pakeisti. Kad ir Viešosios tvarkos skyriuje aplinkosaugos poskyryje pora moterėlių. Vien jau bendraujant telefonu 60339 kažkokios komedijos. Išsivaizduoja, kad jos ten "ministrėmis", o ne vyr. specialistėmis darbuojasi.

O 5 kabinete? Ponia sedi-as valstybe, mano pinigai!!!! Vedeju kaip s...kv.kabinete! Skurstancijuju saskaita lobia! Beveik 2 mil.eur.sutaupe per 2018 metus. Ydomu kiek jau sutaupe siemet.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų