Globos namuose situacija įtempta

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro  duomenimis, Ukmergėje nerimą kelia infekcijos židinys Jasiuliškių socialinės globos namuose.

Šių namų direktorius Vilius Petrauskas antradienį pasakojo, kad iš 270 gyventojų koronavirusu jau persirgo 80 žmonių, dar apie 80 serga, yra karščiuojančių, taigi, užsikrėtusiųjų skaičius tikrai augs.

Nemaža dalis yra ir užsikrėtusių įstaigos darbuotojų. Direktoriaus duomenimis, šiuo metu iš 135 darbuotojų apie 20 yra persirgusių COVID-19 liga, apie 15 serga. Dar yra laukiančiųjų tyrimų atsakymų.

V.Petrauskas sako, kad situacija įstaigoje sudėtinga ir įtempta. Šiuo metu jau trūksta darbuotojų, ieškoma savanorių, galinčių pasirūpinti sunkiais ligoniais, pavyzdžiui, juos pamaitinti.

Direktorius pasakojo, kad dauguma užsikrėtusiųjų serga lengva forma. Deja, yra ir netekčių, yra ir sunkiai sergančių bei gydomų ligoninėje. Nuo karantino pradžios koronavirusas pasiglemžė 9 šių namų gyventojų gyvybes.

Ir, apskritai, mirtingumas šiuose socialinės globos namuose šiemet yra ženkliai padidėjęs. 

Direktorius antradienį dalyvavo virtualiame susitikime su naująja  socialinės apsaugos ir darbo ministre Monika Navickiene. Jo metu apie situacijas pasakojo kitų ministerijai pavaldžių šalies socialinių globos namų vadovai. Kai kurie iš jų konstatavo, kad pas juos koronavirusu jau persirgo visi gyventojai.  

Ukmergės rajono savivaldybėje sergamumo COVID-19 rodiklis šiuo metu gerokai lenkia Lietuvos vidurkį. Rodiklis 100 tūkst. gyventojų Ukmergėje siekia 1 911. Šalies vidurkis – 1 354.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, COVID-19 diagnozę jau išgirdo daugiau kaip 1 800 ukmergiškių.

Gruodžio 29-osios duomenimis, Ukmergės savivaldybėje infekuotas 791 asmuo, pasveiko 982. Nuo ligos komplikacijų mirė 24 žmonės.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų