Ukmergės rajono savivaldybės administracijoje nuo šios savaitės įsigaliojo struktūros pertvarka. „Ukmergės žiniose“ praėjusią savaitę rašėme apie skyrių sujungimus, o šįsyk – plačiau apie seniūnijas ir jų etatus.

Rajono savivaldybės atstovė spaudai Daiva Zimblienė informavo, kad peržiūrint etatų skaičių, kaimiškos seniūnijos suskirstytos į tris grupes.

Pačios didžiausios, daugiau kaip 2 000 gyventojų turinčios – Deltuvos ir Vidiškių seniūnijos. Jose numatytos 4 pareigybės administravimo funkcijoms. Tai – seniūnas, pavaduotojas, specialistas, socialinis darbuotojas.

Nuo 1 000 iki 2 000 gyventojų turi Lyduokių, Pabaisko, Pivonijos, Siesikų, Taujėnų, Veprių, Želvos seniūnijos. Jose numatyta 3,5 pareigybės – seniūno, 1,5 specialisto etato, socialinio darbuotojo. 

Mažiausios seniūnijos, turinčios iki 1 000 gyventojų – Žemaitkiemio ir Šešuolių. Jos turės 3 pareigybes – seniūno, specialisto, socialinio darbuotojo.

Ukmergės miesto seniūnijoje iš viso bus 9,5 pareigybės, iš jų 5 – administravimo funkcijoms: seniūno, pavaduotojo, 3 specialistų, kitos – ūkinių darbuotojų.

Savivaldybė skelbia, kad dėl pertvarkos nuo kovo administracijoje sumažėjo 5,5 etato – išėjo 7 darbuotojai. Sutartys nutrauktos darbuotojams nesutikus dirbti kitose pasiūlytose pareigose arba šalių susitarimu.

Po pertvarkos bendras administracijos darbuotojų skaičius – 225 (iš jų 98 – seniūnijose). Darbuotojų sumažėjo 2 pareigybėmis.

Reorganizuojant struktūrą, perskirstytos ir kai kurios funkcijos. Darbas su nevyriausybinėmis organizacijomis perduotas į Strateginio planavimo, investicijų ir verslo plėtros skyrių. Šį darbą dirbanti vyr. specialistė Reda Liubomirskienė iš buvusio Kultūros ir turizmo skyriaus perkelta į minėtą skyrių, ir jos darbo vieta dabar – pagrindiniame administraciniame pastate.

Pasikeitė darbuotojų skaičius, dirbančių su rinkliavomis. Iki šiol šioje srityje savivaldybės administracijoje dirbo 4 specialistai, seniūnijose – 12. Dabar rinkliavos funkcija iš seniūnijų perimama į 6 savivaldybės administracijos specialistų rankas. Finansų skyriuje su rinkliavomis dirbs ne tik dabar ten esantys 4 darbuotojai, bet ir iš miesto seniūnijos perkelta vyr. specialistė Janė Zimblienė (jos darbo vieta ir toliau – seniūnijos pastate) bei Švietimo ir sporto skyriuje dirbusi vyr. specialistė Aušra Putnienė (jos darbo vieta – Kauno g. 16).

Jei pavyks parduoti patalpas, esančias Kauno g. 16, numatyta iš ten į miesto seniūnijos pastatą (Vytauto g. 88) perkelti ir darbuotojus.

Savivaldybė skelbia, kad struktūros pokyčiams ruoštasi apie pusantrų metų, tačiau dėl pandemijos ir karantino jų įgyvendinimas užtruko.

Pagrindinis pokyčių tikslas – efektyvinti darbą, išvengti funkcijų dubliavimo, pagreitinti sprendimų priėmimą ir daugiau dėmesio skirti svarbių projektų įgyvendinimui. Ypatingas dėmesys skiriamas strateginiam planavimui bei investicijų pritraukimui į rajoną ir pokyčiams miesto tvarkymui.

Šiuo metu rengiamas 2021–2027 metų Ukmergės rajono savivaldybės strateginis plėtros planas. Jame siekiama, kad investiciniai projektai būtų orientuoti į bendruomenės poreikius, o ne padriki. Planuojama keisti Ukmergės kaip rajono centro įvaizdį, gražinti miesto infrastruktūrą, sudaryti sąlygas gyventojams realizuoti įvairius poreikius.

Ateityje planuojama, kad, išpardavus dalį nekilnojamojo turto ir renovavus pastatus miesto centre, visi savivaldybės administracijos darbuotojai dirbtų vienose – Kęstučio a. 3 ir 5 – patalpose.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų