Karantinas iš autobusų išvaikė „zuikius“

Karantino metu „zuikių“ autobusuose niekas negaudo.  Gedimino Nemunaičio nuotr. Karantino metu „zuikių“ autobusuose niekas negaudo. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ukmergės autobusuose dykai norinčių važiuoti „zuikių“ nebeliko.

Taip yra, nes įlipus į bet kurį miesto maršrutinį autobusą karantino metu visi vežami nemokamai. Tiesa, keleivių tokia tvarka nedžiugina, nes šiuo metu miesto autobusų maršrutų palikta labai mažai.

Rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas priminė, kad nemokamas vežimas galioja nuo praėjusių metų lapkričio, kai buvo sugriežtintos karantino sąlygos.

Vežti keleivius nemokamai buvo nutarta savivaldybės tarybos sprendimu. Prieš tai tokia tvarka kelis mėnesius galiojo pirmojo karantino metu nuo kovo vidurio. 

Sprendimas priimtas, vengiant vairuotojų ir keleivių kontaktų, nes mūsų autobusuose neįmanoma atsiskaityti internetu – bilietėliais prekiauja patys vairuotojai.

Pernai, iškilus šiai problemai, rajono vadovams buvo patikinta, kad galimybės prekiauti bilietais elektroniniu būdu nėra. Tai esą kainuotų milijoną, tad elektroninės sistemos įdiegti neapsimoka.

Pasak administracijos direktoriaus, kol šalyje – griežtas karantinas, kol į normalų gyvenimą negrįžo mokyklos, o įstaigoms ir toliau rekomenduojama dirbti nuotoliniu būdu, viešojo transporto tvarkos Ukmergėje keisti neketinama – autobusų grafikas vis dar liks minimalus, o paslauga visiems – nemokama.

Direktorius taip pat pažymėjo, kad UAB Ukmergės autobuso parkas kasmet iš rajono biudžeto dotuojamas milijonu eurų. Tiek pinigų reikia, kad būtų padengti nuostoliai dėl įvairioms gyventojų grupėms suteikiamų kelionės lengvatų.

Iš Ukmergės savivaldybės bendrovių vienintelė UAB Ukmergės autobusų parkas šiuo metu yra dotuojama rajono biudžeto lėšomis. Tačiau, pasak direktoriaus, ateityje įmonei teks pasukti galvą, kaip pačiai užsidirbti papildomų lėšų, o ne tik laukti dotacijų. Kas tai galėtų būti per veiklos, kol kas – tik pamąstymai, tačiau tikrai nebūtinai susijusios tik su keleivių pervežimu, o galbūt su visai kitokiomis sritimis.

Kaip pavyzdį direktorius rodo kitą Ukmergės savivaldybės įmonę – Ukmergės butų ūkį, kuri ėmėsi papildomų veiklų, sumažino darbuotojų skaičių, ėmėsi kitų sprendimų ir pasiekė geresnių ekonominių rezultatų bei ateičiai turi naujų planų.

Kalbėdamas apie kitas dvi savivaldybės valdomas bendroves, D. Varnas pažymėjo, kad UAB „Ukmergės vandenys“ įgyvendina labai daug vandentvarkos projektų, tad apie kažkokią papildomą veiklą nereikėtų svarstyti.

UAB „Ukmergės šiluma“, pasak direktoriaus, turi planų, susijusių  su saulės energijos gamyba...

Tačiau, jei Ukmergės autobusų parkui teks ieškoti būdų kaip užsidirbti, ar reali tuomet kai kurių mūsų rajono politikų svajonė kada nors įgyvendinti visuotinę nemokamo keleivių vežimo idėją?

D.Varnas šios idėjos neišsižada, tačiau mano, kad tai būtų daug ryžto pareikalausiantis politinis sprendimas. Pasak direktoriaus, nepaisant to, jei kelionės būtų ir visai nemokamos, įmonei vis tiek reikėtų galvoti apie papildomas veiklas ir galimybę užsidirbti.

Priminsime, kad iki karantino nuolaidos autobusų bilietėliams buvo taikomos moksleiviams, senjorams, neįgaliesiems.

Su 80 proc. nuolaida važiavo ir Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacijos korteles turintys asmenys, rajono švietimo įstaigų pedagogai.

Norėta, kad nemokamai visi keleiviai maršrutiniais autobusais būtų vežami švenčių dienomis.

Tačiau iki to klausimo taip ir neprieita – teikiant klausimus dėl lengvatų besinaudojantiems viešuoju transportu, svarsto specialiai sudaryta darbo grupė. Prasidėjus karantinui, prie šių klausimų nebegrįžta.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

0 # hopkinson lance 2021-03-14 16:04
Gera diena,

Mes teikiame visų rūšių paskolas be įtampos ir užstato, o palūkanų norma yra prieinama, mes siūlome paskolą visiems per trumpą laiką ir tai yra teisėta ir teisėta. Jei susidomėjote, susisiekite su mumis el. Paštu ir užpildykite žemiau esančią informaciją.

Pilnas vardas:
Paskolos suma:
Paskolos trukmė:

Dėkoju.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų