Koronavirusas įsisuko į rajono savivaldybės administraciją

Nustačius, kad Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktorius yra apsikrėtęs COVID-19, buvo skubiai tirti visi administracijos darbuotojai. Trečiadienio duomenimis, koronavirusas patvirtintas 5 žmonėms. Tačiau šis skaičius gali ir didėti.

Savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas apie jam atlikto COVID-19 tyrimo teigiamą rezultatą savo feisbuko paskyroje pranešė antradienį. Pasak direktoriaus, jis izoliavosi nuo praeitos savaitės ketvirtadienio, nes prieš tai turėjo kontaktą su žmogumi, kuriam buvo patvirtinta liga.

Rajono savivaldybės darbuotojai greitaisiais testais buvo tikrinami antradienį ir trečiadienį. Direktoriaus duomenimis, patikrintųjų testai buvo neigiami. 5 asmenims koronavirusas buvo nustatytas PGR testais.

Viešoje erdvėje buvo pasirodžiusi informacija, kad rajono meras Rolandas Janickas taip pat jaučiasi blogai. Direktorius informavo, kad mero PGR testas buvo neigiamas, tačiau yra sergančiųjų tarp skyrių vedėjų ir kitų darbuotojų. Toliau bus tiriami tie, kurie turėjo kontaktą su sergančiaisiais. Kontaktų seką nustatinėja Nacionalinis visuomenės sveikatos centras. D. Varno teigimu, darbuotojai savivaldybėje stengiasi kontaktų neturėti, tačiau kartais jie neišvengiami.

„Visus asmenis, kontaktavusius su manimi paskutiniu metu, informavau apie savo tyrimo rezultatus, – teigė D. Varnas. – Labai tikiuosi, kad koronavirusas praeis nepaliesdamas daugumos mūsų įstaigos darbuotojų... Daugelis savivaldybės specialistų pagal galimybes savo darbus tęs nuotoliniu būdu.“

Kai kurie savivaldybės administracijos darbuotojai jau anksčiau yra persirgę COVID-19 liga ir dabar grįžę į darbą.

D.Varnas sakė, kad pats serga besimptome forma ir jaučiasi gerai. Tikisi persirgti lengva forma, be komplikacijų. Biuletenio neėmė, dirba nuotoliniu būdu. Tačiau jo šeimos nariai – žmona su sūnumi – dvi dienas jautė simptomus, turėjo 40 ˚C temperatūros. Dabar ir jie jaučiasi kiek geriau. Žmonai taip pat patvirtinta COVID-19 liga, sūnui testo nedarė.

Kovo mėnesį administracijos direktorius buvo paskiepytas pirma „AstraZeneca“ vakcinos nuo COVID-19 doze. Antra dozė turėtų būti suleista birželio 21 d., tačiau dabar rekomenduojama skiepą atidėti. Persirgus COVID-19 liga, nepatariama skiepytis pusę metų ar kol yra antikūnų. „Tiksliai nežinoma, kada turėtų būti suleista antroji dozė“, – kalbėjo direktorius. Jis planuoja darytis antikūnų tyrimą praėjus mėnesiui po persirgimo. 

Visuomenė informuojama, kad skiepai šimtaprocentinės apsaugos nesuteikia. Net ir po vakcinacijos dviem dozėmis rizika apsikrėsti virusu išlieka. Tačiau ekspertai teigia, kad skiepai užtikrina lengvesnę sirgimo formą, apsaugo nuo komplikacijų.

D.Varnas, pats susidūręs su šia visų gyvenimus sustingdžiusia liga, ragina kaip įmanoma skubiau skiepytis, nepiktnaudžiauti atlaisvintomis karantino sąlygomis ir nuoširdžiai rūpintis savo ir kitų sveikata.

Pagal sergamumą COVID-19 Ukmergė šiuo metu yra viruso labiausiai paveiktų savivaldybių septintuke.

Situacija ypač pablogėjo trečiadienį, kai per parą buvo nustatyti net 36 nauji infekcijos atvejai.

Ukmergės rajono savivaldybėje 14-os dienų sergamumo COVID-19 liga 100 tūkst. gyventojų rodiklis – 805, o Lietuvos sergamumo rodiklis – 584.

Šiuo metu infekcija serga per 300 ukmergiškių, o iš viso nustatyta 3 500 užkrato atvejų.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų