Apleista aikštelė legalizuota ir bus skirta viešam naudojimui

Automobilių stovėjimui – nauja aikštelė.  Gedimino Nemunaičio nuotr. Automobilių stovėjimui – nauja aikštelė. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ukmergiškiai ir miesto svečiai jau netrukus galės naudotis nauja automobilių aikštele pačiame miesto centre.

Savivaldybės tarybos sprendimu Ukmergės rajono savivaldybei perduotas nuosavybės teise priklausantis nekilnojamasis turtas – Kauno gatvėje 18B ir 24B, už buvusio Buitinio gyventojų aptarnavimo kombinato esanti aptverta aikštelė su statiniais – apsaugos postu ir garažu.

Šiuo turtu anksčiau naudojosi vienas rajono verslininkas, tačiau dokumentai nebuvo tinkamai sutvarkyti, o aikštelė, kurioje laikyti seni automobiliai, daug metų stovėjo apleista ir neprižiūrima.

Rajono savivaldybei situacija daug metų kėlė galvos skausmą. Siekiant nustatyti statinių savininkus ar valdytojus ne kartą kreiptasi į Registrų centrą. Dokumentų apie statinių nuosavybės teises ieškota savivaldybės archyve, tačiau jų nustatyti nepavyko.

Dėl turto pripažinimo bešeimininkiu ir jo perdavimo savivaldybei buvo kreiptasi į teismą.

Vilniaus regiono apylinkės teismo Ukmergės rūmai pernai lapkritį patenkino savivaldybės administracijos pareiškimą ir turtą Kauno g. 24B ir 18B perdavė  jos nuosavybėn.

Minėti statiniai – mūrinis apsaugos postas ir metalinės tvoros buvo pastatyti dar sovietmečiu – apie 1980 metus, o 2 230,41 kv. m ploto asfaltbetonio aikštelė įrengta 1987 metais.

Pasak rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Dariaus Varno, aikštelė jau atlaisvinta – čia stovėjusi sena technika išgabenta.

Aikštelė bus iki galo sutvarkyta, tvora demontuota, grindinys sužymėtas automobilių stovėjimui.

Aikštele galės naudotis visi ukmergiškiai ir miesto svečiai.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų