Aikštelės tampa šiukšlynais

Prie konteinerių – akis badantis vaizdas. Prie konteinerių – akis badantis vaizdas.

Aikštelės prie kai kurių buitinių atliekų konteinerių neretai tampa tikrais šiukšlynais.

Ukmergiškiai pastebi, kad didesnės šiukšlių krūvos atsirado pastačius naujus, kitokios nei ankstesni formos, konteinerius. Tačiau rajono savivaldybės viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas Aidas Dutkus sako, kad problema – ne tik konteinerių forma. Priežasčių yra ir daugiau, o jos esą panašios daugumoje savivaldybių.

„Konteinerių aikštelės yra tvarkomos taip: aplink konteinerius turi sutvarkyti bendrovės „VSA Vilnius“ darbuotojai. Taip pat jie pirmadieniais surenka šalia aikštelių pažeidėjų paliktus baldus, buitinę techniką ir didesnes atliekas. Už tai mokame iš vietinės rinkliavos.

Pakuočių atliekas, stiklą, popierių, plastiką renka bendrovė „Ekonovus“, su kuria savivaldybė tiesioginės sutarties neturi, todėl nei gyventojai, nei savivaldybė už šių atliekų tvarkymą nemoka.

Kadangi „Ekonovus“ nemokame, šios įmonės darbuotojai aplink rūšiavimo konteinerius netvarko“, – situaciją išdėstė A. Dutkus. Pasak jo, jei būtų pasirašyta sutartis dėl šių darbų, mokestis gyventojams už buitinių atliekų išvežimą brangtų.

Dabar aplink konteinerius kiekvieną savaitę kartoną ir žaliąsias atliekas surenka seniūnijos darbuotojai.

Pasak vedėjo, pakuočių kartonas – didelė problema. Nes, norint jį sutalpinti į konteinerį, reikia suplėšyti, o to niekas daryti nenori.

Todėl pakuotes dažniausiai žmonės palieka prie konteinerio arba grūda į vidų ir užkemša visą talpą. Kiti atėję nebando pastumti, manydami, kad konteineris pilnas ir pakuotes meta šalia. Taip per trumpą laiką ir išdygsta šiukšlių krūva.

Vedėjas ragino gyventojus pakuočių kartono atliekas, prieš nešant link konteinerių, suplėšyti.

Taip pat patikino, kad skyriaus darbuotojai stebi, ar pasiteisins naujieji kitos formos konteineriai. Iki tol aikštelėse palikti ir senieji.

Pažymėtina, kad rudenį didelę dalį atliekų sudaro žalienos. Pagal nustatytą tvarką jas išgabena seniūnijos darbininkai ne tik iš aikštelių, bet ir gyventojų paliktas šalia gatvių, prie privačių namų.

Dar viena bėda – išmetami drabužiai. Manydami, kad gal kam prireiks, žmonės neretai juos palieka buitinių atliekų aikštelėse. Kiti ateina, išrausia, išmėto.

Šiukšlynais buitinių atliekų konteinerių aikštelės virsta ir dėl neuždaromų dangčių, šiukšles iš vidaus tampo varnos. Pasitarnauja ir filosofija: „Jei meta kiti, mesiu ir aš.“

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+13 # Nerijus 2021-09-27 13:21
Nebuvo Dutkaus mieste nebuvo jokiu problemu, gal laikas mest sita buvusi susitepusi pareiguna is darbo?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+4 # //// 2021-09-27 14:20
O cia kitokie sedi?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+7 # Ponai 2021-09-30 06:48
Klerkai,
Užsakykit reklaminių lipdukų su nuoroda į gerseniškių g. dėl visokių matrasų, buitinės technikos atliekų, o "skelbimo" apačioje nurodoma gresiančia baudą, nes keliem veikėjam išrašius "velnių" - niekas nieko nežino apie gerseniškių g. Kur nereikia kameras dedat, kodėl nepastebit Antakalnio (Kita pus Textilite), Veterinarijos g. (Kita pus ligoninės), Šalia Pašilės kapinių.
Iš šalies atrodo, kad kalbat, kad tik kalbėt apie švietimą, o daryt ar ką prevenciškai darot?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+6 # Vytauto/Veterinarijo 2021-10-06 07:15
Beja,
Kaip yra su šiukšliu mokesčiais šioje gatvėje esančiam "kioskui"? Jeigu jis įregistruotas bute, tai ir mokesčius moka kaip buto? Ko ne visas šalia gretima ęsančių konteinerių "kartonas" yra iš šios "krautuvės", tad klausimas - ar tikslinga kad visi susimokam už "verslo" išlaikymą?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų