Dalyvausime „Tūkstantmečio mokyklų“ programoje

Startavo pirmasis ilgametės švietimo programos „Tūkstantmečio mokyklos“ etapas. Jame ruošiasi dalyvauti ir Ukmergės rajono savivaldybė.

Savivaldybės dėl dalyvavimo šioje programoje turi apsispręsti per aštuonias savaites.  Numatyta, kad savivaldybė gali dalyvauti programoje, kai įsitraukia trys mokyklos, atitinkančios kriterijus.

Mūsų rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas sakė, jog galvojama apie visų miesto mokyklų įsitraukimą į šį projektą.

Programoje gali dalyvauti pradinės, pagrindinės mokyklos, progimnazijos ir gimnazijos, kuriose mokosi ne mažiau kaip 200 vaikų. „Ukmergėje abi gimnazijos, „Šilo“ progimnazija, Užupio, Dukstynos ir Senamiesčio pagrindinės mokyklos atitinka kriterijus ir visos gali dalyvauti“, – sakė vedėjas. Pasak jo, rajono savivaldybės taryba sprendimą, kuriame bus nurodytos konkrečios projekte dalyvausiančios mokyklos, priims kovo mėnesį.

Šiuo metu atliekami „namų darbai“.

Pasak skyriaus vedėjo, bus sudaryta koordinacinė „Tūkstantmečio mokyklų“ programos darbo grupė, kuri ir dirbs šioje srityje.

Savivaldybės, ketinančios dalyvauti programoje, turi būti parengusios švietimo pažangos ataskaitas bei pasitvirtinusios tinklo pertvarkos planus. Pasak V. Kalino, mūsų savivaldybė tokią ataskaitą jau yra parengusi ir paskelbusi, tačiau ją reikia papildyti pagal dabar paskelbtus atrankos kriterijus. Taip pat yra patvirtintas ir tinklo pertvarkos planas. Vasario mėnesio tarybos posėdyje bus atlikti jo pakeitimai dėl trijų mokyklų.

Pažangos planą galima tobulinti iki birželio mėnesio. Plane turės atsispindėti informacija apie savivaldybės švietimo sistemos būklę, spręstinas problemas, tobulintinas sritis, siekiamo pokyčio tikslus ir reikalingas investicijas.

V.Kalinas sakė, kad programoje numatytos keturios tobulinimo kryptys: lyderystė, įtraukusis, kultūrinis ir STEAM ugdymas. Vedėjas informavo, kad „Šilo“ progimnazijoje buvo organizuota darbo grupės veikla dėl konkrečių tikslų pagal šias kryptis numatymo.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija pažymi, kad savivaldybės ir mokyklos galės rinktis priemones tikslams pasiekti. Lėšos bus skiriamos mokytojų ir kitų darbuotojų kompetencijoms tobulinti per praktiką, savivaldybės mokykloms pasidalyti patirtimi, ugdymo veikloms organizuoti, mokymo priemonėms įsigyti. Taip pat ir naujai mokyklų infrastruktūrai sukurti ar esamai įveiklinti, gerinti ir plėsti. Iš viso numatyta skirti 210 mln. Eur.

Konkreti parama savivaldybei priklausys nuo jos pažangos plano ir mokinių skaičiaus. Vasarą numatoma pasirašyti pirmąsias sutartis su savivaldybėmis ir nuo naujų mokslo metų pradėti įgyvendinti projektus.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+7 # Pabaikit 2022-02-06 17:11
Cirkintis. Nebejuokingi eiliniai kalinkino nusipezejimai. Svietimas dugnu dugne o tas vel spangsta.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų