Daugiausia klausimų – eismo tema

Autorės nuotr. Ukmergiškių klausimai sukosi apie eismą ir viešąjį transportą. Autorės nuotr. Ukmergiškių klausimai sukosi apie eismą ir viešąjį transportą.

Praėjusios savaitės ketvirtadienio vakarą rajono vadovams ukmergiškiai uždavė kelias dešimtis įvairių klausimų.

Tokia proga atsirado savivaldybės administracijai surengus virtualų susitikimą su rajono gyventojais. Daugiausia klausimų buvo eismo tema ir susijusių su viešuoju miesto transportu.

Viena jauna šeima, atvykusi gyventi į Ukmergę, domėjosi paramos atvykstančioms šeimoms galimybėmis. Rajono meras Rolandas Janickas pažymėjo, kad savivaldybė turi ambicingų planų – kad miestas plėstųsi, o gyventojų daugėtų. Numatyta parama šeimos pirmam būstui, gyvenamųjų zonų ir verslo plėtra. Iš esamų problemų rajone – gydymo paslaugų kokybė, tačiau tikimasi, kad pavyks pritraukti medikų ir ją išspręsti.

Dar vienas panašus klausimas susijęs su savivaldybės parama į Ukmergę gyventi atvykstančioms jaunoms medikų šeimoms. Pasak mero, pagalbos įsikūrimui modelis numatytas.

Ukmergiškė išsakė problemą apie mieste sumontuotų vaizdo kamerų kokybę. Pasakojo, kad ties perėja vos nebuvo partrenkta jos dukra. Policija bandė ieškoti pažeidėjo, naudodamiesi vaizdo kameromis. Tačiau paaiškėjo, kad nematyti nei mašinos markės, nei numerių. Moteris svarstė, kam reikalingos tokios kameros, kuriomis nieko nesimato.

Savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas atsakė, kad pirmosios vaizdo kameros mieste sumontuotos prieš 7–8-erius metus. Jos jau nebėra modernios. Iš viso mieste šiuo metu – 90 vaizdo stebėjimo kamerų. Ateityje visos esamos bus atnaujintos.

Šilumos kaina

Tomas teiravosi apie centrinio šildymo kainas. Lygino jas su Jonavos. Klausė, kodėl pas mus šildymas brangesnis.

Meras R. Janickas priminė šilumos ūkio istoriją, kai jis prieš 15 metų jis buvo išnuomotas, o modernizavimas kreiptas kūrenimo dujomis kryptimi. Prieš 10 metų šilumos ūkį perėmė savivaldybė ir pradėjo dėti pastangas modernizaciją kreipti biokuro vartojimo keliu. Deja, šiandien dar 30 proc. šilumos pagaminama vartojant dujas, o tai lemia aukštesnę šilumos kainą.

Savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Asta Leonavičienė pateikė informaciją apie kompensacijų mokėjimą. Sakė, kad dėl kompensacijų už šildymą į savivaldybę jau kreipėsi 3 200 asmenų. Dauguma užklausas pildo internetu. Konsultacijoms dabar užsiregistravusiuosius galės priimti tik sausio pabaigoje. Vedėja pažymėjo, kad beveik visi senatvės pensininkai kompensacijų sulaukia.

Apšvietimas ir parkavimas

Jolanta teiravosi dėl prastai apšviesto naujo keliuko, sukančio nuo Vilniaus gatvės į Miškų gatvę, ties Vilkmergės aikšte, prie Pivonijos prekybos centro. Administracijos direktorius D. Varnas paaiškino, kad objektas dar nėra baigtas. Aikštės projektą žadama baigti birželio mėnesį. Tada atsiras ir papildomas apšvietimas – dar kelios apšvietimo atramos.

Atkreiptas dėmesys į mieste netvarkingai parkuojamus lengvuosius automobilius. Klausta, kodėl pažeidėjai nebaudžiami, esą Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyrius galėtų skirti didesnį dėmesį.

Pasak administracijos direktoriaus, vienu metu minėtame skyriuje stigo darbuotojų. Dabar situacija susitvarkė. Už pažeidimus, susijusius su automobilių parkavimu, per paskutinius mėnesius nubausti 25 asmenys. Taip pat sakė, kad numatyta automobilių parkavimo vietų plėtra. Pavyzdžiui, Jaunimo gatvėje numatyta įrengti 150 vietų, o Žiedo gatvėje – 49 vietas automobiliams.

Teirautasi ir apie darbus Žiedo gatvėje. Atsakyta, kad projektas apsvarstytas, gyventojams tikrai bus naudingas.

Apie tiltą ir aplinkkelį

Užduotas klausimas apie prastą tilto per Šventąją būklę. Svarstyta, gal jį reikėtų bent patausoti, griežtinant sunkiasvorio transporto eismą. Dabar dažnai pastebimi ir sunkvežimiai, ir traktoriai.

D.Varno paaiškinimu, jei sunkiasvorės transporto priemonės vairuotojas turi kelionės lapą, policija jo negali bausti, nors važiuoja, kur sunkiasvorio transporto eismas draudžiamas. Be to, traktoriams autostrada važiuoti draudžiama. Taigi tiltas Vilniaus gatvėje – vienintelis, kuriuo įmanoma naudotis.

Sulaukta klausimo apie rengiamo aplinkkelio su tiltu per Šventąją planą. Siūlyta informacijos ieškoti regia.lt. Ateityje numatoma projektą išsamiai viešinti.

Kalėdos ir teismas

Teirautasi apie kalėdinį miesto papuošimą. Mero pavaduotoja Agnė Balčiūnienė informavo, kad tam šiemet numatyta 50 tūkst. Eur. Darbai jau kurį laiką vyksta. Vietą atras ir ukmergiškiams patikę šviečiantys balandžiai. Raminta, kad suma atrodo didelė, bet, lyginant su dabartinėmis kainomis, – optimali.

Sulaukta klausimo apie amžiaus statybomis virtusį teismo pastatą. Nors nuo rajono valdžios sprendimų tai nepriklauso, ukmergiškiai informuoti, kad žadama baigti darbus šiemet. Sulaukus gyventojų skundų dėl aplinkos prie naujojo teismo pastato, šią vasarą tuo rūpinosi miesto seniūnija. Teismų administracija teisinosi, kad darbai stringa dėl rangovų kaltės. Esą, kai jau atėjo metas statyti baldus, paaiškėjo, kad drėksta lubos, tad įsikūrimas buvo atidėtas...

Žvakės, apšvietimas ir jubiliejus

Tatjana teiravosi dėl miesto gatvių apšvietimo. Apie tai „Ukmergės žinios“ ne kartą rašė. Ir mūsų informacijose, ir dabar aiškinama, kad  problemos baigsis, kai bus baigtas miesto apšvietimo modernizavimo projektas.

Angelė išsakė prašymą įrengti vietas, kur ukmergiškiai galėtų palikti žaliavas, skirtas žvakėms šąlantiems ukrainiečiams gaminti. Žvakes gamina bendruomenių nariai ir labai laukia paramos iš visų ukmergiškių – reikia skardinių, vaško, parafino. Žadėta šį prašymą kuo greičiau įgyvendinti.

Užduotas klausimas dėl jubiliejinės kitų metų Miesto šventės programos. Jau norėtų su ja susipažinti. R. Janickas žadėjo, kad greitai programa, minint 690-ies metų Ukmergės sukaktį, bus pristatyta.

Apie viešąjį transportą

Bene daugiausia ukmergiškių klausimų ir pasiūlymų buvo susijusių su viešuoju miesto transportu. Alma siūlė, kad vasaros metu  autobusai kursuotų iki Mūšios tvenkinio. Justas priminė valdžios pažadą didinti maršrutų skaičių savaitgaliais, po 16-os valandos. Taip pat prašyta grąžinti kadaise buvusį maršrutą savaitgalių rytais iki turgaus bei numatyti maršrutą iki „Narbuto“ gamyklos. Rajono vadovai siūlymus žadėjo išanalizuoti, tačiau pabrėžė, kad dėl kelių žmonių norų autobusai tikrai nebus paleisti.

Į klausimą apie perkamus taršius, o ne elektra varomus autobusus atsakyta, kad kol kas tam neužtektų lėšų – stengiamasi kiek įmanoma atnaujinti seną autobusų parką.

Vienas gyventojas priminė buvusius rinkiminius pažadus, susijusius nu nemokamu viešuoju transportu. Tokiu keliu kai kurios savivaldybės jau pasuko. Rajono meras sakė, kad kol kas tam nepasiruošta. Samprotavo, kad ši tema – jau kitos tarybos kadencijos kryptis. Taip pat užsiminė apie laukiamą naujovę – vieningo bilieto sistemą, kuri esą padės išspręsti daug dabartinių problemų.

Vicemerė A. Balčiūnienė išsakė poziciją, kad nemokamo nieko nebūna – jei viešasis transportas taps nemokamu, už jį sumokėsime visi per kitas paslaugas.

Išsakyta ir nuomonė apie miesto autobusų vairuotojų darbo kultūrą. Esą tai rūko salone, tai užsiima savais darbais, lyg keleivių nekęstų. Rajono vadovai atkreipė dėmesį, kad juntamas didelis autobusų vairuotojų trūkumas, bet taip pat sutiko, kad tai nėra priežastis vairuotojams būti nekultūringais. 

Rajono vadovų prašyta atkreipti dėmesį, kad miestas per daugelį metų išsiplėtė, o galutinių stotelių vietos liko ten, kur buvusios.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+6 # tiltas 2022-12-05 16:55
apie kokį tiltą kalbame? senas tuoj nebegalioja dėl pasibaigusio laiko, naujo juk nestatys. vazinesim autostrada- ar kam rupi
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų