Svarstė klausimus dėl automobilių stovėjimo vietų žymėjimo

Liks vienu ženklu mažiau. Liks vienu ženklu mažiau.

Vyko Ukmergės rajono savivaldybės administracijos saugaus eismo komisijos posėdis.

Jo metu priimti nutarimai dėl kelio ženklų ir horizontaliojo ženklinimo mieste, informuota apie kintamojo vaizdo reklaminio skydo įrengimą.

UAB „Transresta“ prašė įrengti kelio ženklą „Stovėjimo vieta“ prie buvusio boulingo pastato Gruodžio 17-osios g. 52A. Tačiau prašymui nepritarta. Argumentuota, kad toks ženklas dubliuotų prie stadiono jau įrengtą kelio ženklą „Stovėjimo zona“. Prašyme nurodyta sustojimo vieta patenka į šio ženklo galiojimo zoną.

Nutarta, kad bus perkeltas ženklas „Stovėjimo zonos pabaiga“. Taip pat pasiūlyta numatytoje stovėjimo zonoje atlikti horizontalųjį ženklinimą, pažymint įprastas automobilių stovėjimo vietas bei neįgaliesiems skirtas stovėjimo vietas.

Nepritarta ir UAB „Ukmergės šiluma“ prašymui geltona ištisine linija pažymėti vietą prie pastato Miškų gatvėje Nr. 45. Pasiūlyta įmonei, prieš atvykstant perpilti kurą, teritoriją atitverti stulpeliais, o pabaigus darbus, juos nuimti.

Patikslinti sprendiniai dėl anksčiau suteikto leidimo atlikti tokį žymėjimą prie pastato Klaipėdos gatvėje Nr. 5A. Kadangi prisnigus linijos nesimato, pasiūlyta geltona ištisine linija pažymėtą plotą sumažinti ir įrengti ženklą „Sustoti draudžiama“, papildomai nurodant laiką – darbo dienomis nuo 9 iki 15 val.

Dar vienas posėdyje iškeltas klausimas dėl kelio ženklo „Sukti į kairę draudžiama“ Kęstučio aikštės, Gedimino ir Pilies gatvių sankryžoje.

Anksčiau buvo priimtas sprendimas prie šio ženklo įrengti papildomą informaciją, nurodančią draudimo galiojimo laiką – darbo dienomis, darbo valandomis.

Savivaldybės Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas Aidas Dutkus informavo, kad to padaryti nėra techninių galimybių.

Be to, atkreiptas dėmesys, kad draudžiantis sukti ženklas matomas tik atvažiuojant iš Vytauto gatvės, o važiuojant iš Gedimino gatvės – ne, nes įrengtas aukštai ir jį pamatyti reikia didesnio nuotolio. Daug vairuotojų jo nepastebi.

Todėl komisija nutarė esantį kelio ženklą, draudžiantį, išsukus iš Gedimino gatvės į Kęstučio aikštę, sukti į Pilies gatvę, apskritai pašalinti.

Posėdžio metu pateikta informacija, kad savivaldybė planuoja įrengti kintamojo vaizdo piloną (reklaminį skydą) Kauno ir Žiedo gatvių sankryžoje.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+1 # Mindaugas 2023-01-13 12:18
taip pat nesimato ženklo sukti į kairę prie LIDLo
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų