Ambasadoriams įteikta po penkis kalendoriaus egzempliorius bei jų nuotraukos.Tauro Gūdmanto nuotr. Ambasadoriams įteikta po penkis kalendoriaus egzempliorius bei jų nuotraukos.Tauro Gūdmanto nuotr.

Rajono savivaldybė praėjusią savaitę surengė Ukmergės 690-ies metų jubiliejaus atidarymą. Jo metu pristatė programą nuo įvaizdžio iki festivalių, o žinią apie mūsų miesto gimtadienį Lietuvai ir pasauliui skleisti padės ambasadoriai.

 Atidarymas su šūkiais „Šok į rokenrolą!“, „Ukmergė  rokenrolo sostinė!“ vyko kavinėje „Aš būsiu čia“. Jo metu pristatytas jubiliejui išleistas ryškus sieninis kalendorius, kvapas 690U, kurį sukūrė Jono Basanavičiaus gimnazijos mokinių jaunoji bendrovė, bei jubiliejaus programa.

Ukmergėje šiemet vyks įspūdingas Vasario 16-osios paminėjimas, Tarptautinis perkusinės muzikos festivalis, baltiškos kultūros festivalis „Kilkim žaibu“, gastro festivalis, kurio metu bus kepamas jautis. Ukmergėje pirmą kartą bus parodytas vienas iš festivalio „Naujasis Baltijos šokis“ spektaklių. Laukia grupių „BA“ bei „Daddy Was A Milkman“ pasirodymai bei roko koncertai.

„Į savo 690-uosius gyvavimo metus įžengusi Ukmergė yra pilna rokenrolo dvasios savo istorijoje, mene, muzikoje ir kasdienybėje“, – kalbėjo rajono meras Rolandas Janickas. Pasak jo, dėl čia vykusio „Rockmergės“ festivalio Ukmergė jau seniai garsėja kaip lietuviško roko sostinė.

Į jubiliejinių metų atidarymą buvo pakviesti Ukmergės gimtadienio ambasadoriai. Tai – iš Ukmergės kilusios garsios įžymybės ir dabar vietoje gyvenantys daugelio atpažįstami žmonės. Pernai jie dalyvavo rokenrolo stiliaus fotosesijoje pas žymų Lietuvos mados ir reklamos fotografą Tomą Kaunecką. Nuotraukos, kuriose jie drąsiai pakeitė savo įvaizdį bei stilių, papuošė jubiliejui skirtą kalendorių.

Ukmergės ambasadoriais tapo laidų ir renginių vedėjas Rolandas Vilkončius, kompozitorė ir atlikėja Raminta Naujanytė-Bjelle, žurnalistė ir rašytoja Akvilė Kavaliauskaitė, aktorius, šokėjas ir choreografas Gytis Ivanauskas, Lietuvos šonaslydžio čempionas Benediktas Čirba.

Greta jų rikiuojasi Ukmergės rajono Garbės pilietė Angelė Andrikonienė, fotografas Dainius Vytas, muzikantas, klubo „Rockmergė“ įkūrėjas Kasparas Ramonas, barmenas, maratonų bėgikas Juozas Songaila, menininkas Julius Zareckas su sūnumi Juliumi ir anūku Juliumi, gatvės prekeivė spauda Lilijana Bartkutė, kultūros centro darbuotojos, įkūnijančios Dėdienytę ir Agotėlę, Rasa Graužinienė ir Vilma Mulevičiūtė-Sabaliauskienė.

Šie žmonės, pasak programos kūrėjų, puikiai savo pavyzdžiais iliustruoja daugelio ukmergiškių portretą. Tai – pašėlę, talentingi, nuoširdūs ir mylintys savo miestą žmonės.

„Ukmergė man yra laisvė ir rokas! Pamenu save, penkerių metų vaiką, degantį žvakutę prie Laisvės paminklo miesto centre. Ir tai buvo mano pirmoji nuotrauka mūsų miesto laikraštyje! Ir pamenu save viename iš pirmųjų „Rockmergės“ festivalių! Linkiu visiems degti meile ir laisve! Būkime laisvi, mylėkime ir niekad nepamirškime savo šaknų! Ukmergė! Rockmergė! Važiuojam!!!“ – sako menininkas G. Ivanauskas.

Pasak R. Naujanytės-Bjelle, Ukmergė turi dvi nuostabias istorijas – Vilkmergės legendą ir roko muzikos laikotarpį. „Manau, roko kultūros puoselėjimas ir supratimas, kad tai gali būti Ukmergės miesto identitetu, sustiprintų miesto įvaizdį. Linkiu kiekvienam ukmergiškiui šio ypatingo, 690-ojo, miesto gimtadienio proga išmokti arba prisiminti bent vieną lietuvišką roko dainą!“ – kviečia atlikėja.

„690-ojo Ukmergės gimtadienio proga noriu perduoti linkėjimus kuriantiems ukmergiškiams. Gal jie kuria naują dainą, gal verslą ar kompiuterinę programą. Kiekvienas žmogus yra miesto kūrėjas, čia paliekantis svarbų savo pėdsaką. Mano paauglystė praėjo parke, klausantis draugų brazdinamų gitarų. To ir linkiu savo miestui – kad nenutiltų skambesys. Tegu parkuose skamba vaikų juokas, tegu pro Meno mokyklos langus girdisi Šopenas, tegu dunda statybos, bumbsi šventės – tada visas pasaulis išgirs Ukmergės miesto vardą“, – teigia A. Kavaliauskaitė.

Renginio metu ambasadoriai dalijosi įspūdžiais iš fotosesijos. Daugeliui tai buvo pirmas kartas, kai teko taip kardinaliai pakeisti savo įvaizdį – įprastus drabužius pakeisti odiniais švarkais, pasipuošti grandinėmis, o plaukus suvelti. Ambasadoriams įteikta po penkis kalendoriaus egzempliorius bei jų nuotraukos įpareigojant skleisti žinią apie Ukmergės gimtadienį kuo plačiau.

Rajono savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyrius informuoja, kad jubiliejinių metų programą galima rasti specialiai sukurtoje programėlėje ukmerge690.lt.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų