Apie savivaldybės darbą negatyvių žinių mažai

Dainiaus Vyto nuotr. Savivaldybės komunikacijos kelių pastarųjų metų analizę pristatė UAB „Mediaskopas“ verslo plėtros vadovas Aidas Petrošius. Dainiaus Vyto nuotr. Savivaldybės komunikacijos kelių pastarųjų metų analizę pristatė UAB „Mediaskopas“ verslo plėtros vadovas Aidas Petrošius.

Ukmergės rajono savivaldybės užsakymu buvo atlikta rajono savivaldybės komunikacijos kelių pastarųjų metų analizė.

Pasak jos rezultatus pristačiusio UAB „Mediaskopas“ verslo plėtros vadovo Aido Petrošiaus, siekta atskleisti, kaip viešinimo srityje Ukmergės savivaldybė atrodo Lietuvos kontekste.

Pažymėta, kad per du pastaruosius metus viešojoje erdvėje daugiausia minėta rajono savivaldybės administracija – jos atžvilgiu fiksuoti 1 173 pranešimai, sudarę 38,9 proc. viso informacijos srauto. Po jų sekė rajono mero paminėjimai – 943 pranešimai (31,28 proc.). Savivaldybės tarybos atžvilgiu rasti 672 pranešimai, sudarę 22,29 proc. informacijos srauto. 227 paminėjimai užfiksuoti mero pavaduotojos atžvilgiu.

Daugiausia pranešimų, mininčių analizuojamuosius objektus, rasta Ukmergės savivaldybės tinklalapyje, antroje vietoje – leidinys „Ukmergės žinios“ bei portalas ukzinios.lt.

69 proc. informacijos buvo interneto portaluose, regioninėje spaudoje – 28 proc. Kitų žiniasklaidos šaltinių tipų atžvilgiu fiksuoti pavieniai paminėjimai.

Analizės išvadose rašoma, kad tiek savivaldybės administracija, tiek taryba, meras bei mero pavaduotoja pasižymėjo teigiamu įvaizdžiu Lietuvos žiniasklaidoje. Didžiausia procentinė teigiamų pranešimų dalis atiteko rajono merui – 164 teigiami pranešimai. Fiksuoti keli neigiami pranešimai.

Ukmergės rajono savivaldybės komunikacijos įtakos rodiklis siekė 23,46 proc. O tai, lyginant su kitomis šalies savivaldybėmis, – labai aukštas rodiklis.

Žiniasklaidoje fiksuotos 488 mero citatos, 333 kartus cituotas savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas, 260 kartų – rajono savivaldybės atstovė spaudai Daiva Zimblienė.

Fiksuotos 607 naujienos, parengtos pranešimų spaudai atžvilgiu. Tiesa, didžioji dalis pranešimų spaudai neiškeliavo už regioninės žiniasklaidos ribų. Plačiausiai paplitęs pranešimas „Ukmergės savivaldybės įstaigoms bus tiekiama žalioji energija iš saulės elektrinių parko“ publikuotas 9-iuose žiniasklaidos šaltiniuose.

Analizuojamuoju periodu fiksuotos 34 visuomenės veikėjų citatos apie Ukmergės rajono savivaldybės administraciją, tarybą, merą bei pavaduotoją. Didžioji dalis citatų buvo kuriančios teigiamą įspūdį bei nebuvo užfiksuota neigiamų pasisakymų.

Tarp plačiausiai paplitusių teigiamų citatų – Želvos parapijos Šv. Ignaco Lojolos bažnyčios klebono Petro Avižienio padėka Ukmergės rajono savivaldybės administracijai bei Krasylivo miesto merės Nilos Ostrovskos ir Korostenio mero pavaduotojo Oleksandr Yasynetsky padėka Ukmergės rajono gyventojams, įmonėms, medicinos įstaigoms, merui, administracijos direktoriui ir savivaldybės darbuotojams bei Lietuvos Respublikos ambasadai Ukrainoje: „Nors mes net nepradėjome oficialių partnerystės įforminimo procedūrų su Ukmergės rajono savivaldybe, nuo pat pirmosios karo dienos mūsų būsimi partneriai elgėsi kaip tikri draugai. Ukmergės rajono žmonės per neįtikėtinai trumpą laiką surinko humanitarinę pagalbą. Iš Ukmergės mikroautobusas, pilnas maisto ir vaistų, jau yra pas mus.“

Pranešimų dinamika atskleidžia, jog analizuojamuoju periodu nebuvo užfiksuota didesnių informacijos šuolių ar pikų – žiniasklaidos pranešimų srautas pasiskirstęs gana tolygiai.

Ši užsakyta analizė buvo pristatyta rajono savivaldybės tarybos posėdyje. Ją išklausius, išsakytos kelios posėdžio dalyvių nuomonės, jog negatyvios nuomonės apie mūsų savivaldybės darbą galimai nėra dėl to, kad nėra ir opozicijos, o tai Lietuvoje – gana retas reiškinys. 

Be to, esą rezultatai atspindi, kad mūsų savivaldoje darbas yra komandinis, nesivaikoma asmeninių intrigų, pasipešiojimų ir karų. Praėjusiais metais Ukmergės savivaldybė buvo pripažinta kaip bendruomeniškiausia Lietuvoje.

Tačiau ataskaitą pateikęs svečias pripažino, kad opoziciją savivaldybės taryboje turėti sveika – tai lemia geresnius politinius sprendimus.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+20 # Bartusevicius 2023-01-27 14:45
geras zmogus, ir jokiu skundu nera- nebuvo ... Kam tas melas?kas katinui pakels uodega ...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+16 # nesupratau 2023-01-27 18:45
va čia lygis, darbas vertinamas ciratomis
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+13 # siulymas 2023-01-28 08:33
o jei gerb . Aidas apklausa gatvėje?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+14 # Ona 2023-01-28 09:42
IP priklausomybe viesinama. Zmones bijo. Ane, nemunaite?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+12 # Olialia 2023-01-28 11:33
Na teisingai pasakyta nėra opozicijos sėdi ten atauseliai mieste gatvės pagrindinės kai kurios net 50 ir daugiau metų ne tvarkytis centrą seip ne taip iš Europos pinigų paremontavo ir viskas kas naujo dar apart soc projektų pristeige soc. Kurie ne užpildyti bet kainuoja išlaikyti, na kaip sakoma bent gatvės mieste sutvarkytų ir tai būtų gerai.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+16 # Janė 2023-01-28 11:41
SEDI IR SEDES .. DEJA :-x griuna senamiestis, jaunimas bega is miesto, mokyklos, darzeliai uzsidaro...taciau biudzetas 3-daliu padidejo.pinigai biudzeto svaistomi apklausom...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+7 # kada mes? 2023-01-31 10:29
https://www.delfi.lt/news/daily/crime/nelaime-kedainiuose-igriuvo-tiltas-per-nevezi-mieste-uzdaromas-eismas.d?id=92404059&com=1®=1
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+6 # Ona 2023-01-31 12:13
a musiskem savos kisenes svarbiau ...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų