Pateikė idėją – ant piliakalnio iškelti vėliavą

D. Varno idėjos vizualizacija Ši idėja – iškelti ant Ukmergės piliakalnio Valstybės vėliavą – sulaukė didelio ukmergiškių palaikymo. D. Varno idėjos vizualizacija Ši idėja – iškelti ant Ukmergės piliakalnio Valstybės vėliavą – sulaukė didelio ukmergiškių palaikymo.

Ukmergės rajono savivaldybės meras Darius Varnas viešojoje erdvėje pasiūlė idėją – ant piliakalnio iškelti Valstybinę istorinę vėliavą. Nors yra vienas kitas kritiškas komentaras, dauguma idėją palaiko ir pritaria jos įgyvendinimui, o meras žada ją įgyvendinti.

Pasak mero D. Varno, iškelta valstybės vėliava – tai dėmesį pritraukiantis vizualinis elementas, kuris skatina piliečius suvokti tam tikrą reikšmę.

„Valstybinės vėliavos iškėlimas yra simbolinis veiksmas, turintis didelę svarbą. Tai – ne tik garbės ir pagarbos ženklas šaliai, bet ir būdas išreikšti pilietinės tapatybės jausmą bei bendradarbiavimą visuomenėje“, – teigia D. Varnas, kviesdamas stiprinti nacionalinį vieningumą ir bendrumą, prisimenant valstybės istoriją, vertybes ir pasiekimus, kurie gali įkvėpti piliečius ir didinti šalies patriotizmą.

Pasiteiravus apie idėją, meras kalbėjo, kad ją puoselėjo jau seniai. „Tai buvo mano kelerių metų noras. Prieš tai galvojau apie „Vilkmergės“ skulptūros perkėlimą ant piliakalnio, bet, kai praeitą kadenciją atėjau dirbti į savivaldybę administracijos direktoriumi, jau buvo pradėtas įgyvendinti ir įstrigęs aikštės, kurioje yra skulptūra, rekonstrukcijos projektas, tad skulptūros perkėlimas nebebuvo galimas. Tada pradėjau galvoti apie vėliavą. Dabar nutariau paklausti žmonių, ar jie pritaria tokiai idėjai“, – apie savo sumanymą pasakojo D. Varnas.

Mero sumanymu, stiebas turėtų būti 30–40 metrų aukščio, atitinkamai ir vėliavos dydis – 6x3 metrų ar dar didesnė, kad iškelta ji matytųsi iš tolo. „Per valstybines šventes šalia galėtų būti keliama ir Valstybinė vėliava, o per miesto šventę – mūsų miesto vėliava“, – dalijosi mintimis D. Varnas.

Klausdamas ukmergiškių nuomonės meras pateikė ir keletą skirtingų vizualizacijų, pristatančių idėją.

Sulaukęs ukmergiškių pritarimo, meras sako bandysiąs idėją  įgyvendinti. Suprantama, projektą reikės suderinti su paveldosaugininkais. „Jeigu griežtai uždraus, tai nestatysime, bet aš manau, kad susitarsime. Piliakalnis jau prikasinėtas, darant užvažiavimą neįgaliesiems – buvo įmontuoti strypai. Čia irgi būtų montuojamas panašus strypas“, – kalbėjo D. Varnas. Jis atskleidė, kad jau ieško stiebo. Rado 26 metrų ilgio, kurio kaina siekia 80 tūkst. Eur. „Kiniškuose tinklalapiuose yra pigesnių, bet nežinia kokios jų konstrukcijos. Dabar aiškinuosi“, – sakė meras.

Tarp daugumos balsų „už“, buvo ir vienas kitas „prieš“, argumentuojant, kad piliakalnis, kaip archajiškas paveldo objektas, pats savaime skatina patriotiškumą, o dirbtinai įdiegti elementai jį tik subjaurotų.

Vis tik daugiau diskusijų kilo ne tiek dėl stiebo iškėlimo, kiek dėl pačios vėliavos – kuri vėliava – trispalvė, istorinė ar miesto – turėtų suplevėsuoti virš piliakalnio.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų