Artėjant Miesto šventei tvarkoma Šventosios sala

Autorius Skaistė VASILIAUSKAITĖ - DANČENKOVIENĖ
Artėjant Miesto šventei tvarkoma Šventosios sala / Autorės nuotr. Darbininkai leidžiasi tvarkyti salos.

Ukmergėje, prie pėsčiųjų tilto, pradėti upės salos tvarkymo darbai.

Ankstesniais metais ji nebūdavo tvarkoma, o šiemet dėmesio sulaukė dėl šalimais esančiame stadione vyksiančios Miesto šventės.

Ukmergės miesto seniūnijos seniūnas Žilvinas Dirsė sakė, kad saloje yra daug išvartų, bebrų nugraužtų medžių, prisikaupė šiukšlių. „Dabar pats laikas tvarkyti, nes po žiemos, kol medžiai ir krūmai dar nesuvešėjo, šiukšlynas gerai matosi“, – kalbėjo Ž. Dirsė.

Pasak seniūno, salos tvarkymo darbai buvo suplanuoti iš anksto. Juos užbaigti, vadovaujantis želdinių tvarkymo taisyklėmis, ketinama iki kovo 15-osios, kad darbai netrikdytų gamtoje vykstančių ciklų, mat pavasarį peri paukščiai.

Salą tvarkyti suplanuota dėl Miesto šventės, kuri šiemet vyks miesto stadione. Kitos tvarkomos viešosios erdvės – tos pačios kaip ir ankstesniais metais, naujų į planus neįtraukta.

Pasiteiravus, kiek kainuos salos tvarkymas, Ž. Dirsė informavo, kad darbai vykdomi seniūnijos resursais, juos atlieka seniūnijos darbuotojai ir asmenys, atliekantys visuomenei naudingus darbus. „Investicijos minimalios – kurui, pjūklams. Darbuotojams atlyginimai ir taip mokami, tad papildomų finansų neprireiks“, – sakė seniūnas.

O kaipgi darbininkai pateks į salą? Pasirodo, prieš pradedant šiuos darbus prie pėsčiųjų tilto buvo sumontuoti mediniai laipteliai. Jais į salą ir nusileidžiama. Pasak seniūno, atlikus darbus, laiptelių nebeliks – juos planuojama demontuoti.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *