Svarbi informacija dėl žaliųjų atliekų surinkimo

Informuojame, kad Ukmergės miesto seniūnija šiais metais neberinks žaliųjų atliekų, apvažiuojant individualias valdas.

Prašome gyventojų nenešti ir nepalikti prie važiuojamosios gatvės dalies ar kelkraščiuose surinktų žaliųjų atliekų (šakų, nukritusių medžių lapų, nupjautos žolės ir kt.).

Žaliosioms atliekoms ne vieta ir mišrių atliekų konteineriuose, jų negalima palikti ar deginti kiemuose. Jei nėra galimybių šių atliekų kompostuoti konkrečioje teritorijoje, fiziniai ir juridiniai asmenys žaliųjų atliekų išvežimo paslaugą gali užsisakyti UAB Ukmergės autobusų parke.

Ukmergės rajono savivaldybės taryba vasario 29 d. vykusiame posėdyje priėmė sprendimą Nr. 7-41 „Dėl UAB ,,Ukmergės autobusų parkas“ teikiamų paslaugų įkainių patvirtinimo“. Šiuo sprendimu buvo patvirtinti ir biologiškai skaidžių (žaliųjų) atliekų surinkimo ir vežimo įkainiai (atkreipiame dėmesį, kad sprendime patvirtinti įkainiai yra be pridėtinės vertės mokesčio).

Ši paslauga bus teikiama visoje Ukmergės rajono savivaldybės teritorijoje – tiek mieste, tiek rajone.

Užsisakiusiems šią paslaugą darže, kieme ar sode susidariusios žaliosios atliekos periodiškai bus išvežamos ir tinkamai sutvarkomos, neteks rūpintis nei įranga, nei vietomis, kur jas pristatyti. Surinktos žaliosios atliekos bus naudojamos kompostui, o tinkamai sutvarkytos jos neterš aplinkos.

Nustatytu grafiku įmonė šias atliekas išveš kas ketvirtą savaitę, ketvirtadieniais.

Sudarius sutartį su UAB Ukmergės autobusų parku, mieste esantiems namų ūkiams nemokamai bus suteikiamas 240 l talpos  konteineris, o rajone esantiems namų ūkiams – 1 kub. m talpos didmaišis. Mokėti teks tik už jų ištuštinimą ir minėtų atliekų išvežimą.

Konteinerio aptarnavimo kaina viso šiltojo sezono metu (nuo balandžio 1 d. iki lapkričio 15 d.) – 33,38 Eur, o vienkartinė vieno didmaišio – 52,64 Eur. Jei vieno didmaišio nepakaks, kiekvienas papildomas didmaišis kainuos 7,74 Eur. Svarbu žinoti dar ir tai, kad užsisakant didmaišį rajone bus skaičiuojamas ir transportavimo mokestis į abi puses – 0,81 Eur už km.

UAB Ukmergės autobusų parkas taip pat siūlo krūmų ir (ar) šakų (iki 2 kub. m) išvežimo paslaugą. Jos kaina – 33,38 Eur.

Užsakyti visas šias paslaugas galima el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., kontaktinis tel. +370 655 68154.

Primename, kad Lietuvos Respublikos aplinkos ministro 1999 m. liepos 14 d. įsakyme Nr. 217 „Dėl atliekų tvarkymo taisyklių patvirtinimo“ yra įtvirtintos nuostatos, kad žaliųjų (sodų, parkų ir želdynų tvarkymo) atliekų turėtojai šias atliekas turi rūšiuoti jų susidarymo vietoje ir apdoroti kompostavimo įrenginiuose patys arba perduoti jas tokių atliekų apdorojimo įmonei, ir gyventojai gali tvarkyti biologines atliekas vadovaudamiesi „geros kaimynystės“ principu, pavyzdžiui, gali atiduoti biologines atliekas kitiems fiziniams asmenims, turintiems atitinkamus biologinių atliekų apdorojimo įrenginius (pavyzdžiui, kompostavimo konteinerius (dėžes).                  

Ukmergės rajono savivaldybės administracija

                            

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų