Vienur greitį privers sumažinti, kitur važiuoti uždraus

Autorius Skaistė VASILIAUSKAITĖ - DANČENKOVIENĖ
Vienur greitį privers sumažinti

Ukmergės rajono savivaldybės administracijos saugaus eismo komisija posėdyje pritarė gyventojų, įmonių, įstaigų, organizacijų prašymams, išskyrus vieną – važiuoti mišku nedraus.

Į komisiją kreipėsi asmuo dėl pašalinto kelio ženklo „Motorinių transporto priemonių eismas draudžiamas“ Vasarnamių gatvės ir miško keliuko sankryžoje. Esą, dingus ženklui, keliukas tapo intensyviai naudojamas, ypač dabar, kai kitoje miško pusėje iškasinėta Antakalnio gatvė. Ženklas galimai pavogtas, o jo atrama likusi. Mano, kad ženklą reikėtų grąžinti. Komisija nutarė ženklo neatstatyti. Miškas priklauso urėdijai, nerasta duomenų, kad prieš tai buvęs ženklas buvo įrengtas teisėtai.

Posėdyje iškeltas klausimas dėl eismo saugumo situacijos mieste, Vilniaus ir Bugenių gatvių sankryžoje. Šioje vietoje dėl pastato, užstojančio matomumą, vairuotojai išsukdami, kad matytų, turi iškišti mašiną. Kol buvo bordiūras, dviratininkai, kirsdami Bugenių gatvę, sustodavo. Dabar, padarius nuvažiavimus, nesustoja.

Pasiūlyta Bugenių gatvėje įrengti STOP ženklą ir pažymėti STOP juostą – tai sulėtins automobilių judėjimo greitį, o dviratininkams leis pastebėti prie juostos sustojusius automobilius. Sprendimas laikinas, nes Automobilių kelių direkcija yra suplanavusi Vilniaus gatvės remontą, kurio projekte gal bus numatyti kiti sprendiniai.

Daugiau saugumo ir patogumo

Atsižvelgta į gyventojų prašymą įrengti sferinį kelio veidrodį mieste, prie išvažiavimo į Klaipėdos gatvę, priešais Senamiesčio progimnaziją. Tokio veidrodžio įrengimui pritarta. Atkreiptas dėmesys, kad šioje vietoje dažnai mašinos statomos ir ant šaligatvio, už parkavimo vietų ribos, neišlaikant nurodyto atstumo iki pėsčiųjų perėjos. Pasiūlyta pažymėti stovėjimui neskirtą vietą naudojant horizontalųjį ženklinimą.

Išsakytas pastebėjimas, kad mieste matomumas blogas išvažiuojant kone iš kiekvieno kiemo, nes gatvių pakraščiuose pristatoma automobilių.

Leista įrengti neįgaliųjų transportui skirtą stovėjimo vietą prie daugiabučio Vilniaus gatvėje Nr. 96 laiptinės. Negalią turintis gyventojas surinko tam pritariančių kaimynų parašus. Kadangi dėl atliekamos namo renovacijos sudėtinga pastatyti ženklą, nutarta įrengti jį laikinai, iki tol, kol bus atnaujinta aikštelė.

Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas Aidas Dutkus informavo, kad tikrinama, kaip mieste laikomasi tvarkos, statant automobilius neįgaliųjų vietose. Ne vienas pažeidėjas jau nubaustas.

Pritarta daugiabučio namo Vytauto gatvėje Nr. 65 gyventojų prašymui įrengti ženklą „Motorinių transporto priemonių eismas draudžiamas“. Sklypas prie namo nesuformuotas, greta yra bendro naudojimo teritorija. Šalia veikia picerija ir vaikų žaidimų kambarys. Kai jų lankytojai sustato automobilius kieme, gyventojai negali nei įvažiuoti, nei išvažiuoti.

Įmonės rūpinasi komfortu

Pritarta UAB „EnergoLT“ prašymui įrengti informacinius kelio ženklus greta automobilių plovyklos Boruvkos gatvėje, kurią pasiūlyta pervadinti į Mėlynių, Ukmergėje, ir prie Taujėnų dvaro, netoli bendrabučio. Nurodytose vietose įmonė ketina įrengti elektromobilių įkrovimo stoteles.

Nutarta kreiptis į Automobilių kelių direkciją dėl autobusų stotelės ,,Biofabrikas“ įrengimo ir horizontaliojo ženklinimo koregavimo Deltuvos gatvėje, ties Statikų kaimu. Autobusui grįžtant iš Deltuvos, stotelė yra arčiau gyvenamųjų namų kvartalo. Sustojimas reikalingas ir arčiau fabriko. Esamoje stotelėje autobusas negali sustoti, nes dėl ištisinės juostos negalima iš jos išvažiuoti. Siūlyta kitoje gatvės pusėje įrengti sustojimą, pažymint jį geltonu zigzagu. Nutarta kreiptis į direkciją, prašant įrengti stotelę bei greta ištisinės juostos pažymėti punktyrinę liniją.

Dėmesio – dviratininkai!

Ukmergės dviračių klubas „VeloVilkmergė“ į komisiją kreipėsi su prašymu leisti įrengti informacinius ženklus, pranešančius apie dviratininkus miesto gatvėse. Ženklų reikia vairuotojų dėmesiui atkreipti. Tai svarbu dėl dviratininkų saugumo, kai nėra dviračių takų. Tokie ženklai jau yra kituose miestuose. Pritarta, kad tokie ženklai atsirastų savivaldybei priklausančiose gatvėse pagal poreikį. Pasiūlyta vieną tokį ženklą įrengti už laikinojo žiedo Ramygalos gatvėje. Klubas jį įrengs savo lėšomis.

„Stop“ prie kapinių

Dėl draudžiamųjų kelio ženklų ir užtvarų įrengimo Dukstynos ir Pašilės kapinėse kreipėsi priežiūrą vykdančios miesto seniūnijos seniūnas Žilvinas Dirsė. Pasak jo, į kapines įvažiuoja ne tik neįgalieji, specialusis transportas ir paminklininkai, bet ir visi, kas sugalvoja. Važiuoja ne tik lėtai. Paminklininkai kapavietėms tvarkyti turi išsiimti leidimus, tada jų automobiliai yra kaip aptarnaujantis transportas. Tačiau kai kurie darbus vykdo nelegaliai, tokių leidimų neturėdami, bet vis tiek piktybiškai važiuoja į kapines. Pasitaiko ir konfliktinių situacijų tarp pažeidėjų ir juos bandančių sudrausminti seniūnijos darbuotojų.

Ž. Dirsė prašė leisti numatytose vietose įrengti ženklus, draudžiančius važinėti, o kai kur ir atitvarus bei betonines gėlines, kurie sudarytų fizines kliūtis. Seniūno prašymui pritarta.

VšĮ Ukmergės ligoninė kreipėsi dėl ženklų ,,Stovėti draudžiama“ prie įvažiavimo į ligoninės priimamąjį įrengimo. Pasitaiko atvejų, kai dėl gyventojų paliktų mašinų nepravažiuoja greitosios medicinos pagalbos automobilis. Pritarta ženklų įrengimui iš abiejų pravažiavimo pusių ligoninės lėšomis.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *