Ukmergės savivaldybės naujienos

Per karščius net žodis „vanduo“ skamba visai kitaip. Šio gamtos turto kaitros nualinti kai kurių miestų gyventojai pritrūko. Ukmergiškiai raminami, kad pas mus taip nenutiks. Be to, galime džiaugtis išskirtinai geros kokybės geriamuoju vandeniu.

Šuliniuose išseko vanduo

Iš šulinių vandenį semiantys ukmergiškiai šiemet susidūrė su itin reta problema – pristigo vandens. Jį išdžiovino vasaros sausra, o negausūs rudens lietūs buvusio vandens lygio nesugrąžino.

Ukmergiškiai įprato vasarą kurį laiką pagyventi be karšto vandens. Jo nebūna tikrinant ir remontuojant šilumos ūkio įrenginius. Kai kuriems gyventojams pasiseka vandens sulaukti anksčiau nei planuota. Tačiau, kilus rūpesčių atliekant darbus, pakentėti gali tekti ir ilgiau.

Pastaraisiais metais kiekvieną vasarą šalyje yra tiriama labiausiai poilsiautojų pamėgtų vandens telkinių kokybė. Tokie tyrimai atliekami ir mūsų rajone.

Karšti ir sausi orai – rūpestis prižiūrintiesiems artimųjų kapus su čia pasodintais augalais. Kapinėse šiomis dienomis gerokai daugiau lankytojų nei įprastai. Žmonės skuba laistyti gėlių, o vienose iš kapinių netgi pritrūko vandens – cisterna buvo tuščia.

Ūkio ministro įsakymu karšto ir šalto vandens skaitiklių patikra butuose ir namuose nuo šiol turės būti vykdoma kas 4-erius metus. Ligi šiol patikros privalėjo būti atliekamos kas 6-erius metus. Vandens tiekėjai įsitikinę, kad dėl dažnesnių patikrų vanduo brangs, tad ragina įsakymą atšaukti.

Gyvulių mėšlas yra vertinga natūrali trąša, deja, aplinkosaugos pareigūnus pasiekia ne vienas pranešimas apie netinkamai tvarkomą mėšlą. Šis gali ne tik skleisti nemalonų kvapą aplinkiniams gyventojams, bet ir pasiekti gruntinius vandenis, o jais – pakliūti į geriamojo vandens šulinius.

Užupyje prasideda neeiliniai darbai: rengiamasi tiesti naujas šilumos trasas, kurios pakeis pasenusius, keliasdešimt metų tarnavusius vamzdynus. Dėl to kai kurie gyventojai karšto vandens gali neturėti ir ilgiau nei mėnesį...

Lietuvos jūrų skautai šeštadienį pradėjo įspūdingą kelionę valtimis nuo Ukmergės iki Baltijos jūros. 300 kilometrų iki Rusnės skautai pasiryžę įveikti per 11 dienų.

Puslapis 1 iš 2

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų