Ukmergės savivaldybės naujienos

Nauja atliekų surinkimo tvarka gyventojams neatrodo priimtina. Glumina su ja susiję mokesčiai, trikdo šiukšlių išvežimo laikas, kuris dabar, anot ukmergiškių, visai „išsiderino“. Žmonės nuogąstauja: ar tik Ukmergė dar labiau nepaskęs šiukšlėse...

Trečiadienio vakarą socialiniame tinkle „Facebook“ žaibiškai plito vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota, kaip teršalai leidžiami į aplinką. Įrašu pasidalinęs vyras nurodė, kad tai įmonės „Ukmergės vandenys“ nuotekos, o jie subėga į Šventosios upę.

Įmonė kuria aplinkos grožį

Šiandien anaiptol ne visi patys imasi savo būsto remonto ar aplinkos tvarkymo darbų. Suprojektuoti kiemo želdinius, įrengti veją ar nugenėti gyvatvorę vis dažniau prašoma specialistų pagalbos.

Nors Ukmergėje yra šimtai įstaigų, nevyriausybinių bei politinių organizacijų, visuomeninėje talkoje „Darom“ šeštadienį dalyvavo vos trys iš jų. Talkininkus koordinuojantys miesto seniūnijos darbuotojai stebisi tokiu pasyvumu, bet mano: jo priežastimi greičiausiai tapo nepalankus oras.

Ukmergėje antradienį įvyko Lietuvos ekologinių ūkių asociacijos (LEŪA) visuotinis narių susirinkimas. Aptarti esminiai bei darbiniai klausimai, pasidžiaugta kasmet besiplečiančia asociacijos veikla bei didėjančiomis narių gretomis.

Vilniaus gatvėje, buvusioje koklių gamyklos teritorijoje, jau ne pirmus metus stūkso griuvėsiai. Čia suvežtos statybinės atliekos, o pastaruoju metu atvirai tempiami ir šiukšlių maišai. Šis opus klausimas praėjusią savaitę nagrinėtas rajono tarybos Kaimo ir aplinkosaugos komitete.

Pavasarį daugelis imasi tvarkyti prie namų ir sodybų augančius želdinius. Genėjimas, lajos formavimas, senų medžių pašalinimas yra nesudėtingi darbai, tačiau dažnai kyla klausimų, kokius medžius ir krūmus galima kirsti, kas gali suteikti tokią teisę.

Nuo rugpjūčio 1 d. įsigaliojo aplinkos ministro įsakymo „Dėl aplinkos apsaugos reikalavimų deginant sausą žolę, nendres, šiaudus bei laukininkystės ir daržininkystės atliekas“ pakeitimas.

Mažyčių baravykų prisirinkę žmonės, o juo labiau – bandantys juos parduoti turguje rizikuoja ne uždirbti, bet gauti baudą.

Linksta į švietimą, o ne baudas

Anksčiau baudomis žadėjusi auklėti atliekas į bendrą konteinerį verčiančius ukmergiškius, atliekų tvarkymo bendrovė „Ekonovus“  krypsta kita linkme – atkakliai šviesti ir auklėti žmones.

Puslapis 1 iš 2

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų