Ukmergės savivaldybės naujienos

Ketvirtadienį vykusiame rajono savivaldybės tarybos posėdyje sulaukta ir kolegų iš Sakartvelo. Svečiams buvo įdomu, kaip tokie posėdžiai vyksta pas mus. O jame būta ne tik sveikinimų ir gėlių, bet ir išreikšta abejonių, ar naujoji taryba dirba vieningai.

Nors savivaldybės tarybos kadencija jau eina į pabaigą, ir visi žino balsavimo eigą, kai kuriems Ukmergės politikams dar atrodo, kad balsavimai savivaldybės tarybos posėdyje gali būti ir bandomieji. Tokios mintys garsiai nuskambėjo praėjusią savaitę vykusiame posėdyje.

Vyriausioji rinkimų komisija skelbia, kad kai kuriose šalies savivaldybėse mažėja renkamų savivaldybių tarybų narių skaičius. Tačiau Ukmergės tokia lemtis nelaukia. Mūsų rajone jau beveik du dešimtmečius renkamas vienodas tarybos narių skaičius – 25.

Valstybės – Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo – dienos išvakarėse vykusiame Ukmergės rajono savivaldybės tarybos posėdyje buvo kaip niekad daug sveikinimų.

Rajono taryboje – pokyčiai

Šį antradienį vykusiame rajono tarybos posėdyje priimti ukmergiškiams svarbūs ar tik formalūs klausimai bei paskelbta apie „rokiruotes“ rajono taryboje.

Įsigis, kad nugriautų

Rajono taryba pritarė sprendimui, kad savivaldybė iš privataus asmens įsigytų garažą, esantį Vasario 16-osios gatvėje, šalia Ukmergės sporto centro.

Paskutinis šių metų rajono tarybos posėdis „kvepėjo“ šv. Kalėdomis ir artėjančiais Naujaisiais metais. Tradiciškai rajono politikai dovanojo knygų rajono vaikams ir patys buvo apdovanoti kalėdaičiais.

 

„Labai nenorėjau čia eiti, o dabar džiaugiuosi, kad atėjau. Kai pasikalbėjome, padiskutavome, viskas tapo aišku ir suprantama“, – teigė į Ukmergės rajono savivaldybės organizuotą susitikimą su Tvarkų-Šlapių seniūnaitijos gyventojais atėjęs ukmergiškis.

Gilios socialinės problemos – vienas didžiausių rajono skaudulių, „suryjančių“ bene daugiausia biudžeto lėšų. Tuo metu spręsti jas padedančių socialinės srities specialistų darbas sunkus, bet menkai apmokamas. Jų kasdienybė – ir blusų bei utėlių apnikti rajono gyventojai.

Sprendimo nutarė neskųsti

Spalio pabaigoje vykusiame rajono tarybos posėdyje vienas iš esminių klausimų buvo susijęs su pareigybių skaičiumi savivaldybėje. Sprendimas priimtas vieno balso persvara, o ar jis tikrai teisėtas svarstė Vyriausybės atstovė. Įvertinus situaciją ji vis dėlto nutarė šio sprendimo neskųsti.

Puslapis 1 iš 5

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų