Ukmergė gyventojams sutaupė milijonus

Gedimino Nemunaičio nuotr. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Jei Ukmergės rajono savivaldybė nebūtų vienašališkai nutraukusi sutarties su privačiu operatoriumi UAB „Miesto energija“, ši šilumos ūkio nuomos sutartis būtų pasibaigusi 2016-ųjų pradžioje.

Savivaldybė dėl šiurkščių sutarties pažeidimų sutartį vienašališkai nutraukė prieš penkerius metus. „Ukmergės šilumos“ direktorius Vydas Paknys teigia, kad anuomet priimtas sprendimas gyventojams sutaupė milijonus.

Pasak V. Paknio, dėl mažesnių savivaldybės kontroliuojamos šilumos teikimo įmonės pastovių sąnaudų ir mažesnės pelno dalies per pastaruosius penkerius metus vartotojai Ukmergėje sutaupė apie 1,5 mln. eurų.

Dar po 0,6 mln. eurų per metus gyventojai papildomai sutaupys nuo šių metų, nes bendrovei investavus į biokuro katilinę, sumažėjo šilumos gamybos sąnaudos.

„Per 10 veiklos metų pagal sutarties investicijų grafiką į Ukmergės rajono šilumos ūkį „Miesto energija“ investavo 2,3 mln. eurų. Nepaisant šių investicijų, šilumos ir karšto vandens kaina gyventojams augo ir 2010 metais tapo viena didžiausių Lietuvoje“, – atkreipia dėmesį V. Paknys.

Jo teigimu, per pastaruosius penkerius metus „Ukmergės šiluma“ į naują biokuro katilą ir šilumos trasų atnaujinimą investavo 3,6 mln. eurų. Tai suteikė galimybę nuo šių metų ukmergiškiams šilumos ir karšto vandens kainą sumažinti 17 proc. Tai – didžiausias kainos kritimas per visą įmonės veiklos istoriją ir vienas didžiausių kritimų Lietuvoje.

Ukmergės rajono savivaldybė tapo pirmąja savivaldybe Lietuvoje, nutraukusia gyventojams nepalankią šilumos tiekimo sutartį. Aukščiausiasis teismas konstatavo, kad sutartį UAB „Miesto energija“ pažeidė šiurkščiai ir savivaldybė ją nutraukė teisėtai.

Šiuo metu teismuose nagrinėjama, kokią sumą savivaldybė ir UAB „Ukmergės šiluma“ solidariai turi sumokėti privačiai bendrovei už šilumos ūkio turto pagerinimą, aiškiau tariant – už kokią sumą iš bendrovės naujai sukurtas turtas turi būti įsigytas. „Miesto energija“ taip pat reikalauja padengti jos patirtas sąnaudas dėl anksčiau laiko nutrauktos sutarties. Savivaldybė su reikalavimais nesutinka.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Komentarai  

+6 # Sutaupęs 2016-01-13 15:40
Kažin, jeigu iš tų sutaupytų 1,5 mln. atimti visą tai kiek kainavo visa "revoliucija" (ir dar kainuos), ar nesigaus, kad rajono biudžetas dar primokėjo?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+14 # Sutaupęs 2 2016-01-13 15:54
Jeigu 2010 buvo didžiausia Lietuvoje, tai kaip dabar? Nes dabar kaina yra didesnė, nei 2010 m.?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+9 # Arnas 2016-01-14 09:47
Deltuvoje uz 2 kambariu 48 kv/m buta uz sildyma renovuotame name reikia moketi po 60 eur, kai tuo tarpu Ukmergeje moka po 15 eur renovuotame name ir po 45 eur nerenovuotame 3 kambariu bute. Kur cia logika?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+6 # Rami 2016-01-14 14:45
Liūdnos žinios laukia, skaičiau mero Janicko straipsnį apie šį reikaliuką .Labai nelinksmai rašė. Vyksta teismai ir už sutarties nutraukimą gresia 4mln. eurų bauda savivaldybei.. Dejavo, kad ginant viešąjį interesą galima labai stipriai nukentėti susidūrus su monopolinėmis jėgomis.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+1 # Vytautas 2016-01-15 10:49
Va įdomus filmukas apie Lietuvos ateitį youtu.be/_qBBy4rUcZI
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų