„Ukmergės šiluma“ prašo lengvatos

Ukmergės šiluma. Gedimino Nemunaičio nuotr. Ukmergės šiluma. Gedimino Nemunaičio nuotr.

UAB „Ukmergės šiluma“ įvykdė teismo nutartį ir UAB „Miesto energija“ sumokėjo 715 918 eurus. Tačiau dabar, trūkstant apyvartinių lėšų, būtinų atsiskaitymams už kurą, elektrą, darbo užmokesčiui, mokesčiams, įmonė prašo steigėjo pagalbos – iš dalies atleisti ją nuo nekilnojamojo turto mokesčio.

Teisminiai ginčai su buvusiu šilumos ūkio nuomininku UAB „Miesto energija“ dėl kompensacijos vyksta daugiau nei penkerius metus.

Teismai prasidėjo 2010 metais Ukmergės savivaldybei vienašališkai nutraukus sutartį su buvusiu nuomininku.

„Miesto energija“ prašė priteisti kompensaciją už atliktus turto pagerinimus bei kitas patirtas išlaidas.

Praėjusių metų spalio 27 d. Lietuvos Aukščiausiasis Teismas dalį „Miesto energijos“ prašymų atmetė, dalį grąžino iš naujo nagrinėti Lietuvos apeliaciniam teismui bei dalį prašymų tenkino ir priteisė iš UAB „Ukmergės šiluma“ UAB „Miesto energija“ naudai 715 918 eurus.

Teismo sprendimas yra įvykdytas – „Ukmergės šiluma“ priteistą sumą apmokėjo. Nurodomi ir apmokėjimo šaltiniai.

Didžioji šios sumos dalis – 432 128 eurų – įvardijama užskaita  UAB „Miesto energija“ įsiskolinto turto nuomos mokesčio, 33 790 eurų – nuosavos apyvartinės lėšos, o 250 000 eurų – AB „Šiaulių bankas“ paskola. Paskolą bendrovė privalės padengti ir mokėti metines palūkanas, kurios sudarys apie 8125 eurus per metus.

UAB ,,Ukmergės šiluma“ prašymą dėl dalinio atleidimo nuo nekilnojamojo turto mokesčio jau išnagrinėjo komisija, mero potvarkiu sudaryta tokiems prašymams nagrinėti.

Ji siūlo rajono tarybai sumažinti ,,Ukmergės šilumai“ 73 proc. nekilnojamojo turto mokestį – tai sudarytų apie 42 tūkst. eurų.

Lengvata būtų suteikta savivaldybės biudžeto sąskaita.

Šis klausimas bus svarstomas artimiausiame rajono tarybos posėdyje.

„Ukmergės šilumos“ direktorius Vydas Paknys tikisi, kad jų prašymui taryba pritars. Priešingu atveju įmonės veikla nesustotų, tačiau būtų sudėtingiau, galbūt tektų imti papildomą paskolą.

Be to, pasak direktoriaus, šis teisminis ginčas yra bendras ir savivaldybės, ir įmonės reikalas. Tad logiška, jog jį sprendžiant būtų laikomasi solidarumo principo.

Pasak direktoriaus, teismo sprendimas, kuriuo iš UAB „Ukmergės šiluma“ UAB „Miesto energija“ naudai priteista  715 918 eurų suma, įvykdytas paskutinėmis praėjusių metų dienomis.

Tačiau teismo procesai dėl sutarties nutraukimo dar nesibaigia ir visai neaišku, kokia suma jie dar patuštins vienos ar kitos įmonės sąskaitą.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų