Apie pasirengimą šildymo sezonui, investicijas ir brangstantį biokurą

Bendrovėje „Ukmergės šiluma“ vyko išvažiuojamasis rajono savivaldybės Ūkio komiteto posėdis. Bendrovėje „Ukmergės šiluma“ vyko išvažiuojamasis rajono savivaldybės Ūkio komiteto posėdis.

Uždarojoje akcinėje bendrovėje „Ukmergės šiluma“ spalio 8 d. vyko išvažiuojamasis rajono savivaldybės Ūkio komiteto posėdis.

Jo metu pristatyti pranešimai apie pasiruošimą neseniai prasidėjusiam šildymo sezonui, įmonės investicijas ir kuro kainų pokyčius.

Apie pasiruošimą 2018–2019 m. šildymo sezonui pasakojo „Ukmergės šiluma“ direktoriaus pavaduotojas Raimondas Kaselis.

Pažymėjo, kad, vadovaujantis Šilumos ūkio įstatymu, Šilumos tiekimo ir vartojimo taisyklėmis, šilumos tiekėjas privalo tvarkingai eksploatuoti bei laiku remontuoti šilumos gamybos bei perdavimo įrenginius, šilumos energiją tiekti saugiai bei patikimai.

Vykdant šių teisės aktų reikalavimus visoms katilinėms buvo sudaryti pasiruošimo 2018–2019 m. šildymo sezonui planai. Jie sėkmingai įgyvendinti.

Šildymo sezonui visiškai paruoštos rajoninės RK-1, RK-2, RK-3,  RK-4 ir Šventupės gyv. katilinės.

Šildymo sezonui Ukmergėje iš viso parengta 18 katilinių, iš jų 13 mažos galios: 12 dujinių katilinių ir 1 medienos granulių katilinė, aptarnaujanti mokyklą bei darželį Deltuvoje. Rajoninėms RK-1 (Šviesos g.17) ir RK-3 (Vilniaus g. 89C ) katilinėms sukauptos  privalomosios rezervinės kuro atsargos.

Bendras išbandytų šilumos tiekimo tinklų vamzdynų ilgis siekia 48 854 m.

Iš viso pakeista 7 277 m susidėvėjusių šilumos tinklų vamzdynų. Iš jų įmonės jėgomis – 2 363 m. Per 2018 m. pasiruošimo šildymui laikotarpį pakeista apie 15 % visų valdomų tinklų ilgio.

Metrologiškai patikrinta bei pakeista naujais 142 šilumos skaitikliai.

Visiškai suformuotas ir atestuotas gamybinis katilinių ir šilumos tiekimo tinklų priežiūros personalas.

Pabaigoje pranešimo konstatuota, kad šildymo sezonui pasirengta tinkamai.

Apie UAB „Ukmergės šiluma“ šiemet įgyvendintus investicinius projektus papasakojo direktorius Vydas Paknys.

Minėti įgyvendinti projektai, kurių metų rekonstruoti šilumos tinklai. Šventupės gyvenvietėje rekonstruota 4 200 m šilumos tinklų vamzdyno, t.y. pakeisti visi gyvenvietės šilumos tinklų vamzdynai. Projekto vertė – 609 tūkst. Eur, rangovas – UAB „Alvora“.

Ukmergės ligoninės teritorijoje rekonstruota 714 m šilumos tinklų vamzdyno, projekto rangovu, vykdant viešuosius pirkimus, tapo  UAB „Ingarė“.

Šilumos tinklai rekonstruoti ir mieste, Antakalnio g. ir Jaunimo g. prieigose.

Projekto įgyvendinimo metu pakeista 500 m  šilumos tinklų vamzdyno. Darbai atlikti įmonės jėgomis.

Taip pat įmonėje įdiegtos Asmens duomenų apsaugos ir kibernetinio saugumo priemonės. To prireikė šiemet gegužės mėnesį įsigaliojus Asmens duomenų apsaugos reglamentui. Įmonės duomenų apsaugai bei katilinių saugiam darbui užtikrinti imtasi priemonių informacinių technologijų sistemų kibernetinio saugumo užtikrinimui.

Darbų vertė 25 tūkst. Eur, jie finansuoti nuosavomis lėšomis.

Informaciją apie kuro, naudojamo šilumos gamybai, rinką ir jos dinamiką pristatė įmonės vyr. ekonomistė Inga Jateikienė.

Pranešime pažymėta, kad biokuro poreikis Lietuvoje bei Baltijos regione sparčiai didėja 8-erius metus iš eilės. Didėjant biokuro poreikiui didėja ir jo kaina. Taip pat pastebėta, kad padidėjo ir gamtinių dujų kaina. Prognozuojama, kad kuro kainos savo viršūnę pasieks apie 2019 m. I-ą ketvirtį.

Dėl nurodytų išorinių veiksnių didės ir Ukmergėje tiekiamos šilumos kaina. Tačiau tikimasi ją išlaikyti vidutinę, lyginant su kitų savivaldybių šilumos kainomis.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų