Sprendimą skųs Aukščiausiajam teismui

Lietuvos apeliacinis teismas paskelbė sprendimą Ukmergės rajono savivaldybės ir buvusios šilumos ūkio nuomininkės bendrovės „Miesto energija“ teisminiame ginče.

Sausio 3 d. sprendime teismas nurodė, kad 2001–2010 metais šilumos ūkį besinuomojusiai bendrovei „Miesto energija“ už sukurtą naują ir pagerintą turtą turi būti sumokėta daugiau nei 3,5 mln. eurų.

Rajono savivaldybė savo tinklalapyje skelbia šį teismo sprendimą skųsianti Aukščiausiajam teismui.

Aukščiausiasis teismas 2012 metais yra priėmęs sprendimą, kad bendrovė „Miesto energija“ šiurkščiai pažeidė šilumos ūkio nuomos sutartį su savivaldybe ir kad pastaroji sutartį nutraukė teisėtai. Tačiau iki šiol nesutariama, kaip ir kokia suma turėtų būti vertinamas iš „Miesto energijos“ perimtas sutarties galiojimo laikotarpiu sukurtas naujas ir pagerintas turtas.

Apeliacinis teismas iš bendrovės „Miesto energija“ perimtą turtą įvertino kiek daugiau nei 3,5 mln. eurų. Pradinė bendrovės „Miesto energija“ paskaičiuota suma buvo didesnė ir siekė  4,5 mln. eurų.

Ukmergės rajono savivaldybės mero Rolando Janicko teigimu, taškas šiame ginče dar nepadėtas. „Nagrinėjant bylą nebuvo atsižvelgta į mūsų esminius argumentus, nustatant turto kainą. Turime teisę sprendimą skųsti Aukščiausiajam teismui ir viešąjį interesą ginsime iki galo“, – teigia rajono vadovas.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+23 # Staska I dalis 2019-01-14 16:17
Šitas juokdarys dar kažką gins. Juokinga. Ponai žurnalistai, ar nustosite liaupsinti valdžią ir pradėsite kelti klausimus?
Kas pradės aiškintis vietinius “didvyrius” darančius žalą Ukmergei?
Šviežias pavyzdys: Pagarsinta istorija, kai P.Narbutas pasiūlė Ukmergei sukurti stiprų futbolo klubą. Ponas Narbutas būtų suteikęs visą paramą. Tačiau vietinių didvyrių dėka, projektas nugesintas. Cituoju (Citata ir facebook Ukmergiškių grupės):
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+24 # Staska II dalis 2019-01-14 16:19
Paulius Malžinskas
Sausio 11 d., 22:51
Vilniuje atsirado rimtas žaidėjas. Gimė naujas projektas-FK Vilnius. Tai reikia vertinti labai pozityviai, tuo labiau, kad investuotojas gerą vardą ir autoritetą turintis verslininkas, tiksliau tariant verslininkų grupė, kurie aiškiai supranta, kad futbole per metus niekas nepasidaro.
Ta proga kelios įžvalgos.
-Projektas mano nuomone aiškiai iliustruoja, kokią reikšmę gali turėti vietos savivaldos sprendimai, tiksliau tariant jų nebuvimas ir nenoras juos padaryti.
Dar šį pavasarį „Narbutas LT“ įmonės vadovas sukvietė Ukmergėje vietos valdžią, dar kelių užsienio kapitalo įmonių vadovus ir pasiūlė-padarykime visi kartu futbolą Ukmergėje. Stadionas yra, treniruočių aikštė yra, tradicijos yra, futbolo mokykla yra, žiūrovas tikrai bus. Bendruomenė stipri. Verslas pats rodo iniciatyvą ir norą prisidėti ir vystyti. Trumpai tariant visos sąlygos sukurti rimtą futbolo klubą.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+25 # Staska III dalis 2019-01-14 16:20
Įvyko kelios diskusijos šia tema, buvo numatyti konkretūs terminai (projektas turi startuoti 2019m) ir buvo identifikuotos pagrindinės kryptys darbų, kuriuos reikia padaryti, kad traukinys pajudėtų.
Darbai: 1.Savivaldybė turi tapti projekto dalininke ir įsteigti bendrą įstaigą (pvz FK Ukmergė, ar FK Vienybė, ar kt) arba kitais būdais patvirtinti savo dalyvavimą projekte. 2.Pertvarkyti/reorganizuoti savivaldybės žinioje esantį sporto centrą (FM), kuris turi tapti naujai kuriamo klubo struktūros dalimi.
3. Numatyti Ukmergės m. strategijoje tolimesnius sporto infrastruktūros plėtros darbus (dengtas futbolo maniežas, dirbtinės dangos aikštė).
Kaip toliau viskas vystėsi, nežinia. Galiu tik pasidalinti gandais, kad vietos valdininkai pradėjo stabdyti procesus. Kalbama, kad tam nemažai įtakos padarė ir vietos futbolo mokyklos vadovai, kuriems sporto centro reorganizacija į privačią struktūrą, reiškia išėjimą iš komforto zonos.
.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+24 # Staska III dalis 2019-01-14 16:20
Narbutas žmogus labai konkretus ir paprastas. Nenorite-nereikia. Ir štai šiandien galime tik pasidžiaugti, kad panašu, jog labai greitai Vilniuje bus rimtas derbis
O kas Ukmergėje? O gi nieko. Toliau vyks miesto gyvenimas, viskas bus ramu, vyks rinkimai ir biudžeto dalybos, o miesto futbolas ir toliau laikysis ant kelių, fanatiškai šį žaidimą mylinčių futbolo entuziastų iš FKK Spartakas pečių, prieš kuriuos reikia žemai nusilenkti ir pasakyti didelį bei nuoširdų dėkui, kad jie myli tai ką daro, o vienas iš klubo įkūrėjų Benas Terekas kada nors su giliu liūdesiu balse papasakos visą šitą istoriją pavadinimu- “ Buvo toks šansas“
Kaip neatsiminsi ta proga maestro Vytauto Kernagio dainos.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+25 # Laimutė I 2019-01-15 10:55
Ukmergėsmedija.lt tyrimas

Viešai ir skaidriai. Būtent taip dirbti 2015 m. metais trys partijos – Darbo partijos Ukmergės skyrius, Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų Ukmergės skyrius ir Lietuvos socialdemokratų partijos Ukmergės skyrius sutarė dirbti 2015 – 2019 metų laikotarpiu. Deja, bet realybėje ši frazė liko ir popieriuje.

2
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+24 # Laimutė II 2019-01-15 10:56
2015 metais suformavus Ukmergės rajono savivaldybės Tarybos valdančiąją daugumą, buvo įsteigta mero pareigybės institucija, Į ją deleguota iki tol didesnių pasiekimų politikoje neturėjusi (2011 m. savivaldybių rinkimuose iš 8 vietos po gyventojų reitingavimo nusmuko ir liko 11 vietoje) Darbo partijos atstovė Laima Gambickienė.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+24 # Laimutė III 2019-01-15 10:57
Nors mero patarėjai buvo suteikta valstybės tarnautojo A16 kategorija, kas leidžia kas mėnesį gauti gana solidų vidutinį 1032,14 EUR atlyginimą iš Ukmergės rajono savivaldybės biudžeto (per visą kadenciją šios pareigybės išlaikymas kainuos apie 65 tūkstančius eurų). Tačiau vadovaujantis Vyriausios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) pateikiama Laimos Gambickienės deklaracija, be mero patarėjos, ji intensyviai darbuojasi ir trijose su jos šeimos nariais susijusiose įmonėse:

UAB „Roelis“, kuriai vadovauja dukra Sabina Juteikė;
UAB „Inovatyvių verslo sprendimų korporacija“ (IVSK), kuriai vadovauja sūnus Augustinas Gabickas;
UAB „IT Plasta“, kuriai vadovauja žentas Vaidas Juteika.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+25 # Laimutė IV 2019-01-15 10:58
Su mero patarėja siejama įmonė neliko ir be tiesioginės savivaldybės paramos. 2016 m. Ukmergės rajono savivaldybė per Smulkaus ir vidutinio fondą parėmė IVSK 450 EUR finansine injekcija. Neliko nuskriausta įmonė ir kitais metais, tačiau ši informacija oficialioje fondo svetainėje nėra pateikiama.

Rekvizitai.lt pateikiama informacija, kad Ukmergės rajono savivaldybės mero patarėja Laima Gambickienė taip pat dar vadovauja VšĮ „Ekonominės plėtros agentūrai“, kurios dalininku yra rajono meras Rolandas Janickas. Apie tai mero patarėjos VTEK deklaracijoje yra nutylima.

2015 – 2018 metais UAB „Inovatyvių verslo sprendimų korporacija“ iš Ukmergės rajono savivaldybės administracijai pavaldžių įstaigų neskelbiamų konkursų pagalba „laimi“ 13 viešųjų pirkimų, tarp kurių ir e-sveikatos įdiegimo projektai Ukmergės rajono sveikatos įstaigose VšĮ Ukmergės ligoninė ir VšĮ Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centras.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+24 # Laimutė V 2019-01-15 11:00
Vėliau jau kita su mero patarėja susijusi įmonė UAB „IT plasta“ be atviro konkurso perima VšĮ Ukmergės ligoninė ir VšĮ Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro informacinių sistemų priežiūrą.

Šioms įmonėms neskelbiamų konkursų dėka sėkmingai užsakymai keliauja ir iš kitų Ukmergės rajono savivaldybei pavaldžių įstaigų: Ukmergės rajono savivaldybės Vlado Šlaito viešoji biblioteka, UAB „Ukmergės šiluma“, Ukmergės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras ir kitų.

2016 m. Ukmergės rajono savivaldybės duomenimis UAB „Inovatyvių verslo sprendimų korporacija“ sėkmingai dalyvauja apklausose žodžiu ir iš vieno tiekėjo yra įsigyjama 13 įvairaus pobūdžio paslaugų ar daiktų.

2017 m. Ukmergės rajono savivaldybės visi spaudos darbai perkami (vykdomos tik apklausos žodžiu, kiti tiekėjai nėra apklausiami) iš mero patarėjos sūnaus vadovaujamos įmonės UAB „Inovatyvių verslo sprendimų korporacija“.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+23 # Laimutė VI 2019-01-15 11:01
Negalima paminėti, kad iš šios įmonės pastaraisiais metais yra įsigyjama ir Ukmergės rajono savivaldybės admininistracijos ataskaitos spausdinimo paslauga, už kurios parengimą tiesiogiai atsakinga mero patarėja Laima Gambickienė.

2017 m. pabaigoje Laimos Gambickienės dukra Sabina Juteikė netikėtai laimi VšĮ Ukmergės ligoninė patalpų nuomos konkursą ir už sąlyginai nedidelę kainą įkuria kavinę ypač patogiose ir didelius srautus generuojančioje ligoninės patalpose.

Kas galėtų paneigti, kad visai šiai L. Gambickienės šeimos „sėkmei“ neturi įtakos pastarosios užimamos įtakingos pareigos Ukmergės rajono savivaldybėje?

Valdančiosios daugumos politinių partijų susitarime nurodyta, kad „sudarysime sąlygas vietos gyventojų verslumui“, tačiau realybė tokia, kad vietinio verslo skatinimas įvyko tik rajono valdžios viršūnėlėse.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+22 # balvonas 2019-01-15 14:25
Rinkimai prasidejo. Sedejo seni bezdaliai ir rinko informacija. Ziurejo, kaip musu pinigai per sona lekia, bet tylejo. Dabar gi ismeta tokia grandisensacija ir ziurekit visi!! OHO!!! Vagia!!!
Juokas ima. Kalusimas visiems - ka jus bl.t visa laika daret?????
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+21 # balvonui 2019-01-15 15:27
Rink nerinkęs tos informacijos, jiems kaip nuo žąsies vanduo. Visa Ukmergė žino, kad visi viešieji pirkimai nukeliavo į Gambickienės ir Petronio rankas. Koalicija galėjo pasivadinti – „ranka ranką plauna“. Ar kas nors ką nors gali padaryti? Ne, - "vsio zakonno". Viešųjų pirkimų tarnyba neįgali, o prokuratūros Ukmergė jau seniai seniai nebeturi. Likęs tik pavadinimas. Pasipriešinti galima tik jų daugiau neberenkant.
Pasidžiaugti galima, kad tik tas dundukas mero kėdėje visus pareigomis ir pinigais apdalinęs pats nieko sau nesusiveikė. Darbo partijai taip pat :D juokdarys
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+21 # dar 2019-01-15 15:41
o kad maža nepasirodytų, galima prisiminti ir Ukmergės pleibojaus nuotykius:
įveskit į google: Valdas Petronis PVM grobstymas
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+18 # nesipykit 2019-01-15 16:18
pažiurėkit į sąrašus ir viskas bus aišku :lol:
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+3 # Kaimietis 2019-02-04 07:05
Troliai nubudoų
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # Baisu 2019-02-16 10:45
Ka cia jau beskusi kad ir taip aisku kad turesime mes mokesciu moketojai atiduoti tuos virs 3500000eu
Aciu !
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų